Curlingliitto syventää yhteistyötään Kisakallion Urheiluopiston ja urheiluvaatetoimittaja Nonamen kanssa

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Jukka Lönnberg

Suomen Curlingliitto syventää yhteistyötään Kisakallion Urheiluopiston ja urheiluvaatetoimittaja Nonamen kanssa. Yhteistyön myötä miesten ja naisten mestaruussarjajoukkueet saavat halutessaan Nonamen peliasut käyttöönsä.

Curlingliitto pilotoi viime kaudella kellotusta osassa mestaruussarjan pelejä. Pelaajilta ja jääntekijöiltä saadun palautteen perusteella kellotusta laajennetaan kaudella 2015-2016. Kaikki miesten mestaruussarjan pelit pelataan kellotuksella. Naisten mestaruussarjassa ylempi jatkosarja pelataan kellojen kanssa. Kellottajilta saadun palautteen perusteella SM-sarjan sääntöihin on tehty tälle kaudelle muutos, joka edellyttää kellotetuissa peleissä tummilla kivillä pelaavaa joukkuetta pelaamaan tummissa peliasuissa ja vaaleilla kivillä pelaavaa joukkuetta pelaamaan vaaleassa peliasussa. Tämä on käytäntö myös kaikissa arvokisoissa, joissa kellotusta käytetään. Käytännössä siis kaikki miesten mestaruussarjajoukkueet tarvitsevat vaalean ja tumman yhtenäisen peliasun ja sama koskee naisten ylemmän loppusarjan joukkueita. Ilman kellotusta pelattavassa naisten alkusarjassa riittää yksi yhtenäinen peliasu.

Urheiluvaatetoimittaja Noname on toimittanut Suomen edustusjoukkueille peliasuja useamman vuoden ajan. Syvennettävän yhteistyön myötä miesten ja naisten mestaruussarjojen joukkueilla on mahdollisuus saada halutessaan Nonamen tumma ja vaalea pelitakki sekä tumma ja vaalea T-paita. Yhteistyökuviossa on mukana myös Curlingliiton pitkäaikainen yhteistyökumppani Kisakallion Urheiluopisto, joka rahoittaa peliasut. Vastineeksi takeista ja paidoista yhteistyökuvioon mukaan lähtevä joukkue sitotutuu pitämään Kisakallion urheiluopistolla kauden 2015-2016 aikana yhden lajiesittelyn, johon osallistuu kaksi joukkueen pelaajaa. Mikäli jokin mestaruussarjajoukkue haluaisi osallistua yhteistyökuvioon, mutta ei pysty pitämään esittelyä pitkän etäisyyden vuoksi, voi joukkue sopia esittelyn järjestämisestä muiden yhteistyökuviossa mukana olevien urheilijoiden kanssa ennen takkitilauksen tekemistä.

Miesten mestaruussarjapaikkaa karsintojen kautta tosissaan tavoittelevat joukkueet voivat osallistua yhteistyökuvioon ja saada takit käyttöönsä, vaikka jäisivätkin karsinnasta mestaruussarjan ulkopuolelle. Karsintoihin osallistuvien joukkueiden tulee huomioida, että takkien ja paitojen toimitus ei ehdi syyskuussa pelattavaan SM-karsintaan. Karsinnat pelataan ilman kellotusta, joten karsinnassa joukkueella on oltava vanhaan tapaan yksi yhtenäinen peliasu.

Kisakallion Urheiluopisto on yksi miesten mestaruussarjan yhteistyökumppaneista kaudella 2015-2016. Kaikkien miesten mestaruussarjan joukkueiden tulee kiinnittää peliasujensa rintaan Kisakallion merkki riippumatta siitä, pelaako joukkue Nonamen toimittamissa peliasuissa vai itse hankkimissaan peliasuissa. Curlingliitto pyrkii toimintansa kehittämiseksi hankkimaan jatkossa lisää yhteisytökumppaneita ja myös mahdollisten tulevien kumppaneiden kanssa voidaan sopia merkkien näkymisestä joukkueiden peliasuissa.

Nonamen toimittamat pelitakit ovat samaa mallia kuin edustusjoukkueiden käyttämät takit. Takeissa ei kuitenkaan ole Suomen leijonapainatusta eikä pelaajien nimipainatuksia. Yhteistyökuvion kautta on saatavissa kahta värivaihtoehtoa: sinivalkoinen ja punavalkoinen. Tummassa peliasussa sininen/punainen on hallitseva väri. Vaaleassa asussa hallitsevana värinä on valkoinen. Esimerkkejä peliasuista löytyy oheisista kuvista:


Myös muut kuin miesten ja naisten mestaruussarjajoukkueet voivat hankkia Nonamen takkeja suoraan Nonamelta. Takkien hinta suoraan Nonamelta hankittuna on 60 euroa / kpl (sis. alv). Mikäli takkeja haluataan tilata omalla väriyhdistelmällä, on yhteistyöhinta voimassa mikäli takkeja tilataan vähintään 10 kappaleen erä.

Tilaus- ja toimitusaikataulu ja käytännön järjestelyt mestaruussarjajoukkueille

  • Mestaruussarjajoukkueiden tilausten deadline on 15.9. Vaatteiden toimitus on lokakuun lopussa.
  • Mestaruussarjajoukkueiden tilauslomake: http://goo.gl/forms/kTBTnhKAMa
  • Vaatteiden sovittamisesta voi sopia Curlingliiton development officerin Jukka Lönnbergin kanssa, jukka [d o t] lonnberg [a t] curling [d o t] fi (jukka[dot]lonnberg[at]curling[dot]fi) / 044 570 9898.


Vaatteiden omatoiminen tilaus suoraan Nonamelta
Muut kuin mestaruussarjajoukkueet voivat tilata takkeja suoraan Nonamelta.

  • kari [d o t] arponen [a t] nonamesport [d o t] com (kari[dot]arponen[at]nonamesport[dot]com) / 040 5527 988


Lisätiedot
Curlingliiton Development Officer Jukka Lönnberg
jukka [d o t] lonnberg [a t] curling [d o t] fi (jukka[dot]lonnberg[at]curling[dot]fi)
044 570 9898

Kommentit