Suomen juniorimiehet avasivat voittotilinsä juniorien MM-karsinnoissa

Katja Kiiskinen

Lohja – Suomi nappasi sunnuntaina ensimmäisen voittonsa, kun Suomen juniorimiehet pelasivat päivän ainoassa ottelussaan Sloveniaa vastaan. Tämä oli kyseiselle Suomen joukkueelle vasta kolmas kansainvälinen edustuspeli, ja siten kaikkien aikojen ensimmäinen kansainvälinen arvokisavoitto. Suomen päävalmentajan Tero Tähtisen mukaan koko Suomen joukkue oli kuitenkin sitä mieltä, että Slovenia-ottelu ei kuulunut viikonlopun parhaisiin otteluihin, vaikka voitto irtosikin. Nälkä kasvaa syödessä ja joukkue lähtee innolla parantamaan otteitaan tuleviin otteluihin. Suomen juniorimiesten joukkueessa pelaavat Tampere Curlingia edustavat Iikko Säntti, Lauri Holopainen, Lassi Mustalahti ja Eetu Leppäniemi.

Suomen tytöillä oli sunnuntaina kaksi ottelua, joista ensimmäinen oli Latviaa vastaan klo 9 ja toinen peli Viroa vastaan klo 16. Aamun peli oli nähtävissä myös livenä curlingkanavalla ja Suomi esittikin katsojille mainioita otteita ja huiman parannuksen edellispäivän ensimmäiseen otteluun nähden.

Suomi aloitti vahvasti Latviaa vastaan ja hallitsi ottelua ensimmäisen viiden pään jälkeen lukemin 4-2. Latvia meni ottelussa kuitenkin 5-4 johtoon mainion kuutospään jälkeen, josta he ottivat kolme pistettä. Suomi nappasi kuitenkin johtoasemansa takaisin heti seuraavassa päässä kahdella pisteellä, mutta Latvia onnistui ottamaan viimeisestä päästä viimeisen kiven turvin kaksi pistettä ja siten tiukan ottelun voiton lukemin 7-6.

Viroa vastaan Suomen tytöt eivät saaneet peliään kulkemaan, joten ottelu osoittautui toisinnoksi ensimmäisen päivän ottelusta Saksaa vastaan ja päättyi selkeisiin lukemiin 13-1 Viron eduksi. Suomen juniorinaisten joukkueessa pelaavat Miia Turto, Mira Lehtonen, Noora Suuripää, Emilia Koskinen ja Iiris Koilahti.

Suomen pojat pelaavat huomenna aamupelissä Espanjaa vastaan klo 9 alkaen. Espanja ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliään turnauksessa. Klo 16 Suomea vastaan asettuu Tanskan joukkue, jonka saldo on tällä hetkellä 2 voittoa ja 2 tappiota.

Suomen tytöillä on maanantaina vain yksi ottelu aamulla klo 9 Unkaria vastaan. Unkarin joukkueen kapteeni on Mixed Doubles -pelimuodon hallitseva maailman mestari ja onkin johtanut joukkuettaan varmoin ottein, varmistaen ensimmäisestä kolmesta ottelusta kolme voittoa.

Turnaukseen osallistuu 12 juniorinaisten joukkuetta seuraavista maista: Englanti, Espanja, Italia, Latvia, Norja, Puola, Saksa, Slovenia, Suomi, Turkki, Unkari ja Viro. Nämä 12 maata on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon.

Juniorimiesten puolella MM-paikasta kisaavat seuraavat 14 joukkuetta: Englanti, Espanja, Hollanti, Itävalta, Latvia, Puola, Saksa, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari ja Viro, ja myös nämä joukkueet on jaettu tasan kahteen seitsemän joukkueen lohkoon.

Alkukierrosten jälkeen sekä poikien että tyttöjen puolella molempien lohkojen neljä parasta selvittävät tiensä neljännesvälieriin. Turnauksessa on kuitenkin jaossa vain yksi MM-paikka sekä tytöille että pojille, ja tuon paikan vie lopulta finaalin voittaja.

Turnauksen tuloksia on mahdollista seurata osoitteesta:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/9638

Curlingkanava lähettää myös C-radalla pelattavat ottelut verkossa, ja niitä on mahdollista seurata maksutta osoitteessa:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava

Lisää tietoa curlingista Suomessa löytyy Suomen Curlingliiton verkkosivuilta osoitteesta www.curling.fi sekä Liiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

Lisätietoa curlingista englanniksi löytyy Maailman Curlingliiton verkkosivuilta osoitteesta www.worldcurling.org

Tapahtuman mediayhteyshenkilö:

Katja Kiiskinen

viestinta [at] curling.fi

+358 (0) 40 5898 194