Suomen juniorijoukkueet aloittivat urakkansa curlingin MM-karsinnoissa

Katja Kiiskinen

Mediatiedote 4.1.2014

Julkaisuvapaa heti

Lohja – Suomen juniorijoukkueet ovat aloittaneet urakkansa juniorien curlingin MM-karsinnoissa. Suomen miesten juniorijoukkueella oli tänään kaksi peliä ja naisjunioreilla yksi ottelu. Tytöt aloittivat Suomen turnausurakan aamukierroksen pelillä kokenutta Saksan joukkuetta vastaan. Suomen joukkueelle ensimmäinen peli toimi myös ensikosketuksena kansainvälisiin arvokisoihin, ja selkeästä 13-1 tappiosta huolimatta tytöt olivat hyvillä mielin ottelun jälkeen:

-Ollaan tultu tänne oppimaan, joten pidetään tunnelma positiivisena myös jäällä, totesi joukkueen kapteenina toimiva Miia Turto. Pelissä saadun pisteen lisäksi tytöt olivat mielissään pelin alussa heitetystä määriskisan voitosta ja myös siitä, että onnistuivat pelaamaan ottelun annetun ajan puitteissa, sillä Kisakalliossa kellotetaan ensi kertaa myös juniorien MM-karsintaottelut.

Suomen tytöillä on huomenna kaksi ottelua, joista ensimmäinen on Latviaa vastaan klo 9 ja toinen peli Viroa vastaan klo 16. Aamun peli näytetään myös livenä curlingkanavalla. Suomen juniorinaisten joukkueessa pelaavat Miia Turto, Mira Lehtonen, Noora Suuripää, Emilia Koskinen ja Iiris Koilahti.

Pojat saivat vastaansa ensimmäisenä kaksi kenties kisojen kokeneinta joukkuetta. Päiväkierroksella vastaan asettui Hollanti, jota vastaan ensi kertaa kisoissa pelaava Suomi taisteli loistavan tasaisesti, mutta Iltakierroksella vastaan asettui yhtä lailla kokenut Englannin joukkue, jota vastaan Suomi aloitti todella vahvasti ottamalla ensimmäistä päästä kaksi pistettä viimeisen kiven turvin ja ryöstämällä myös seuraavasta päästä kaksi. Englanti tasoitti ottelun vähitellen siten, että peli oli jännittävässä 6-6 tasatilanteessa ennen viimeistä päätä. Englannin onnistui suojata yksi kivi pesän keskelle viimeisessä päässä, eikä Suomelle jäänyt heittoja poistaa sitä viimeisellään, joten Englanti vei Suomesta niukan 7-6 voiton. Tappiosta huolimatta Suomen pojilla oli erittäin lupaava ensimmäinen päivä kahta kovaa joukkuetta vastaan. Juniorimiesten puolella Suomea edustavat Iikko Säntti, Lauri Holopainen, Lassi Mustalahti ja Eetu Leppäniemi.


Suomen miehet pelaavat huomenna Sloveniaa vastaan klo 16.

Turnaukseen osallistuu 12 juniorinaisten joukkuetta seuraavista maista: Englanti, Espanja, Italia, Latvia, Norja, Puola, Saksa, Slovenia, Suomi, Turkki, Unkari ja Viro. Nämä 12 maata on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon.

Juniorimiesten puolella MM-paikasta kisaavat seuraavat 14 joukkuetta: Englanti, Espanja, Hollanti, Itävalta, Latvia, Puola, Saksa, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari ja Viro, ja myös nämä joukkueet on jaettu tasan kahteen seitsemän joukkueen lohkoon.

Alkukierrosten jälkeen sekä poikien että tyttöjen puolella molempien lohkojen neljä parasta selvittävät tiensä neljännesvälieriin. Turnauksessa on kuitenkin jaossa vain yksi MM-paikka sekä tytöille että pojille, ja tuon paikan vie lopulta finaalin voittaja.

Turnauksen tuloksia on mahdollista seurata osoitteesta:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/9638

Curlingkanava lähettää myös C-radalla pelattavat ottelut verkossa, ja niitä on mahdollista seurata maksutta osoitteessa:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava

Lisää tietoa curlingista Suomessa löytyy Suomen Curlingliiton verkkosivuilta osoitteesta www.curling.fi sekä Liiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

Lisätietoa curlingista englanniksi löytyy Maailman Curlingliiton verkkosivuilta osoitteesta www.worldcurling.org

Tapahtuman mediayhteyshenkilö:
Katja Kiiskinen
viestinta [at] curling.fi
+358 (0) 40 5898 194