EJCC 2014 kilpailut ovat startanneet Lohjan Kisakalliossa

Katja Kiiskinen

Lohja - Kisakalliossa pelattava Curlingin juniorien Euroopan joukkueiden MM-karsinta on saatu alkuun. Kansainväliseen tapahtumaan osallistuu kaikkiaan 26 joukkuetta 16 eri maasta. 

Kisakallio järjestää kansainvälisen curling-tapahtuman urheiluopistossaan jo neljättä kertaa. Kolmena edellisenä vuotena Kisakallio on järjestänyt Pyörätuolicurlingin MM-karsinnat ja mainiosti sujuneiden järjestelyjen ansiosta Maailman Curlingliitto (WCF) myönsi Kisakalliolle järjestettäväksi myös EJCC 2014 - kilpailun, jonka voittajajoukkueet saavuttavat paikan juniorien MM-kilpailuissa. 


Tapahtuman järjestäjä Lauri Ikävalko oli hyvillä mielin tapahtuman avajaispäivänä, sillä kaikki valmistelut olivat sujuneet hyvin ja myös kaikki joukkueet olivat saapuneet onnellisesti perille. Tapahtuman pääjääntekijä tanskalainen Jorgen Larsen on ollut paikalla valmistelemassa jäitä jo viikon verran etukäteen, joten areena ja olosuhteet ovat myös hyvässä kunnossa.

Vuoden 2014 EJCC-tapahtumassa tehdään myös omalla tavallaan lajihistoriaa, sillä ensimmäisen kerran tämän tapahtuman historiassa Kisakallio on onnistunut järjestämään paikalle kellottajat, joiden ansiosta myös juniorit pääsevät ottelemaan oikeiden pelikellojen tahtiin.

Turnaukseen osallistuu 12 juniorinaisten joukkuetta seuraavista maista: Englanti, Espanja, Italia, Latvia, Norja, Puola, Saksa, Slovenia, Suomi, Turkki, Unkari ja Viro. Nämä 12 maata on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon.

Juniorimiesten puolella MM-paikasta kisaavat seuraavat 14 joukkuetta: Englanti, Espanja, Hollanti, Itävalta, Latvia, Puola, Saksa, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari ja Viro, ja myös nämä joukkueet on jaettu tasan kahteen seitsemän joukkueen lohkoon.

Alkukierrosten jälkeen sekä poikien että tyttöjen puolella molempien lohkojen neljä parasta selvittävät tiensä neljännesvälieriin. Turnauksessa on kuitenkin jaossa vain yksi MM-paikka sekä tytöille että pojille, ja tuon paikan vie lopulta finaalin voittaja.

Turnauksen ensimmäinen kierros pelattiin tänään klo 18.30, mutta Suomen joukkueet pääsevät starttaamaan vasta huomen aamulla, kun Suomen juniorinaiset kohtaavat klo 9 Saksan joukkueen. Suomen joukkueessa pelaavat Miia Turto, Mira Lehtonen, Noora Suuripää, Emilia Koskinen ja Iiris Koilahti.

Juniorimiehet puolestaan pääsevät vauhtiin heti seuraavalla kierroksella klo 12.30, kun heitä vastaan asettuu turnauksen vahvasti aloittanut Hollannin joukkue, joka nappasi ensimmäisellä kierroksella 9-1 voiton Slovenian joukkueesta. Juniorimiesten puolella Suomea edustavat Iikko Säntti, Lauri Holopainen, Lassi Mustalahti ja Eetu Leppäniemi.

Molempia Suomen joukkueita valmentaa Tero Tähtinen, joka korosti, että nuoret joukkueet lähtevät hakemaan ensimmäisestä kansainvälisestä junioriturnauksestaan ennen kaikkea arvokasta kokemusta ja pyrkivät pelaamaan turnausta heitto kerrallaan, nauttien hienosta arvokisakokemuksesta heti peliuran alkuvaiheessa.

Tämän päivän ensimmäiseltä kierrokselta voiton nappasivat Hollannin, Itävallan ja Tanskan juniorimiesten joukkueet, sekä Turkin ja Viron juniorinaisten joukkueet.

Turnauksen tuloksia on mahdollista seurata osoitteesta:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/9638

Curlingkanava lähettää myös C-radalla pelattavat ottelut verkossa, ja niitä on mahdollista seurata maksutta osoitteessa:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava

Lisää tietoa curlingista Suomessa löytyy Suomen Curlingliiton verkkosivuilta osoitteesta www.curling.fi sekä Liiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

Lisätietoa curlingista englanniksi löytyy Maailman Curlingliiton verkkosivuilta osoitteesta www.worldcurling.org

Tapahtuman mediayhteyshenkilö:

Katja Kiiskinen
viestinta [at] curling.fi
+358 (0) 40 5898 194