Suomelle curlingin MM-paikka myös miehissä!

29.11.2014
-
Markus Sipilä

Monthey, Sveitsi. Curlingin EM-kilpailut päättyivät suomalaisittain parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, kun Suomen miehet voittivat Saksan curlingin MM-karsinnassa suoraan kahdessa ottelussa. Miehet pelasivat MM-paikan pitkän kaavan kautta voittamalla ensin EM-kilpailujen B-sarjan, josta aukesi paikka MM-karsintaan. Naiset saivat suoran MM-paikan sijoittumalla EM-kisojen A-sarjassa kuudenneksi, joka on Suomen naisten paras sijoitus sitten vuoden 1997. MM-paikat antavat Suomelle myös oikeuden vuoden 2018 olympiakarsintoihin.

Miesten MM-paikka pitkän kaavan kautta

Suomen miehet pelasivat EM-kilpailujen B-sarjassa, jonka joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon. Suomi voitti oman alkulohkonsa kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla. Lohkovoittajien välierästä Suomi raivasi tiensä B-finaaliin voittamalla Englannin lukemin 8-2. Finaalissa Suomi kukisti Hollannin jatkopään jälkeen 7-6.

Euroopan viimeinen MM-paikka ratkaistiin B-sarjan voittaneen Suomen ja A-sarjan kahdeksanneksi sijoittuneen Saksan välillä. Suomi voitti paras kolmesta -menetelmällä pelatun karsinnan ensimmäisen pelin selvästi lukemin 8-5, mutta toinen peli ratkesi Suomelle vasta jatkopään jälkeen 8-7. – Olo on tosi helpottunut, huokaisi Suomen kapteeni Aku Kauste tuoreeltaan MM-paikan ratkettua. – Pelasimme tosi tasaisesti koko viikon ja uskoin koko ajan että tällä tasolla MM-paikkaan on hyvät mahdollisuudet. Tiukalle se kuitenkin meni, jatkoi Kauste.

Toinen MM-karsintapeli melkoinen trilleri

MM-karsinnan toinen peli alkoi Saksan komennossa. Suomi sai tasoitettua kuudennessa päässä pelin lukemiin 4-4, mutta pelin ratkaisuhetket nähtiin seitsemännessä päässä. Saksalla oli viimeisellä kivellään mahdollisuus neljään pisteeseen, mutta Alexander Baumann kolisteli heittonsa suojiin ja Suomi näpisti päästä pisteen ja siirtyi 5-4 johtoon. Kymmenen pään jälkeen tilanne oli tasan 7-7, joten ratkaisu siirtyi jatkopäälle. Jatkopäässä Suomen ykkösheittäjä Janne Pitko onnistui täydellisesti zippiheitoissaan ja kun myös Pauli Jäämies ja Kasper Hakunti onnistuivat heitoissaan täydellisesti, ei Saksa ei saanut koko jatkopäässä rakennettua asetelmia varastukselle. Kausteelle jäi helppo työ heittää jatkopään viimeisellä kivellä määrämittainen tyhjään pesään.

Kevään MM-kilpailut Sapporossa ja Halifaxissa

Naisten MM-kilpailut pelataan Japanin Sapporossa 14.–22.3.2015. Ålands Curlingklubbia edustavassa naisten maajoukkueessa pelaavat Sanna Puustinen, Heidi Hossi, Oona Kauste, Marjo Hippi ja Maija Salmiovirta. Joukkueen valmentaja on Perttu Piilo.

Miesten MM-kilpailut pelataan Kanadan Halifaxissa 28.3.–5.4.2015. Kisakallio Curlingklubia edustavassa miesten maajoukkueessa pelaavat Aku Kauste, Kasper Hakunti, Pauli Jäämies, Janne Pitko ja Leo Mäkelä.  

Miesten MM-karsinnan tulokset

28.11. klo 20.30: FIN-GER 8-5
29.11. klo 10.00: FIN-GER 8-7
Otteluvoitot Suomelle 2-0. Suomi MM-kilpailuihin.

EM-kilpailujen tulospalvelu ja kisasivusto

http://ecc.curlit.com
http://ecc2014.curlingevents.com