Suomen varpusparvi puolivälieriin !

18.09.2014
-
Daley Nevantaus

Alkulohkon viimeisessä ottelussa Suomi rouhi Romanian jään alle.

 Pelin kulku oli Tårnbyn Curlingareenalla melko odotettu. Romania oli nimittäin hävinnyt kaikki alkulohkon ottelunsa ennen Suomen kohtaamista. Suomen viimeiseen alkulohkopeliin osui selkeästi lohkon huonoin joukkue. Varsin selkeä voitto kirjattiin kivipistein 8-1. Joukkueemme pelaajat Pekka Peura, Tiina Suuripää, Anne Malmi ja Tomi Rantamäki pelasivat näin ollen riemukkaasti Suomen joukkueen perjantaina alkaviin pudotuspeleihin. 

Pudotuspeleihin etenee kolmesta alkulohkosta kaksi parhaiten sijoittunutta sekä lisäksi kaksi parasta kolmosta pistevertailusta. Suomen ryhmästä C eteni jatkoon lisäksi puhtaan pelin Italia. Ryhmässä A jatkopaikoista taistelevat tiukasti kisojen muut pohjoismaat Norja, Ruotsi ja Tanska, sekä Saksa. Näistä neljästä vähintään yksi jää tällä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle. B-ryhmässä pudotuspelipaikan ovat varmistaneet Sveitsi ja tänään mahdollisesta itsenäisyydestään äänestävä Skotlanti. Venäjälläkin on vielä mahdollisuus edetä jatkoon kolmosten vertailusta. 

Puolivälieräottelut pelataan perjantai-iltana Suomen aikaa. Välierät ja mitaliottelut ovat ohjelmassa lauantaina. Suomen puolivälierävastustaja ei ollut vielä tiedossa ja vastustaja riippuu vielä tämän illan muiden lohkojen otteluista sekä mahdollisista huomisista uusinnoista.  

 Mainittakoon, että joukkue on saanut ajan hengen mukaisesti eläinperäisen lempinimen, kuten esimerkiksi huuhkajat tai susijengi. Tårnbyssä Suomea siis edustaa Team Varpuset. Jossakin vaiheessa ehkä Curlingin viestintäporukka saanee myös kuulla nimen syntyhistorian. 

Loistavaa varpuset - tätä herkkua lisää.