Suomi otti kaksi tiukkaa voittoa Mixed-EM:ssä

18.09.2014
-
Daley Nevantaus

Tiistai-illan ja Keskiviikon kahdessa ottelussa Suomi puristi niukat voitot Valko-Venäjästä ja Virosta.

Valko-Venäjä antoi Suomelle yllättävän kovan vastuksen tiistain iltaottelussa. Belaruksen miehet ja naiset pakottivat Suomen pieniin pisteisiin  pelin alussa ja saivat varastettua neljännessä niin, että puoliajalla Valko-Venäjä johti 2-1. Tauon jälkeen Suomi pelasi viidennestä kolme pistettä ja tämä osoittautui pelin kääntöpisteeksi. Suomi hallitsi hermot ja vaikka Valko-Venäjä tasoittikin pelin 4-4 -tilanteeseen, Suomi nollasi 7.pään, pitäen näin hammerin viimeiseen päähän, josta napattiin puuttuva voittopiste ja tulos 5-4 Suomelle. 

Keskiviikkona oli vuorossa tiukka vääntö eteläisiä heimoveljiä ja -siskoja vastaan. Vähäpisteisen Valko-Venäjä-pelin jälkeen peli oli hieman hyökkäysvoittoisempaa, molemmin puolin. Myös tässä ottelussa vastustaja eteni puoliaikajohtoon (2-4), mutta viidennestä päästä Suomi harjasi 3 pistettä. Viimeiseen päähän edettiin edellispelin tapaan tasapisteissä ja Suomen hammer-edulla. Rantamäen tiimi pelasi viimeisen pään varmasti ja nappasi jälleen voittopisteen. Tulokseksi kirjattiin 8-7.

Tänään 18.9. Suomi kohtaa alkulohkon viimeisissä otteluissa Romanian ja Italian. Romania -ottelusta odotetaan voittoa ja tiukemmaksi ennakoitu Italia-peli saattaa ratkaista, eteneekö Suomi lohkosta jatkopeleihin.