Mixed-tiimille voitto Espanjasta ja tappio Unkarille

16.09.2014
-
Daley Nevantaus

Suomen mixed -joukkue hävisi niukasti Unkarille, mutta otti iltapäiväottelussa voiton Espanjasta.

Tårnbyn Mixed-pelimuodon EM-kilpailuissa Suomi pelasi tänään kaksi ottelua. Unkaria vastaan joukkueemme hallitsi pelin alkuvaiheita, mutta Unkari sinnitteli tuntumassa. Puoliajan 4-3 johtoasema ja vielä 7. päässä vallinnut Suomen 7-5 johto kääntyi viimeisessä, kahdeksannessa päässä tappioksi. Unkari sai kaivettua kolme pistettä kahdeksannesta ja puristi rinnalle ja ohi. Voitto Unkarille 8-7 lienee tulkittava pettymykseksi, etenkin kun ottelu tuntui olevan hyvin hallussa.

Pitkässä turnauksessa ottelut on kuitenkin pystyttävä unohtamaan nopeasti ja näin Suomi tekikin. Joukkue otti odotetusti Espanjaa vastaan pelin haltuun ja tarkan, vähän pisteitä tuottaneen pelin jälkeen Espanja kätteli kahdeksannen pään ollessa vielä kesken. Voitto Suomelle kivin 4-2.

C-lohkon kärjessä on Unkari, joka on pelannut 4 ottelua puhtaalla pelillä. Suomi on pelannut kolme ottelua ja on lohkon kolmantena, vielä hyvissä asemissa jatkopelejä ajatellen. 

Iltaottelussa tiistaina 16.9. Suomi kohtaa Valko-Venäjän, joka kivivyörytti aiemmin päivällä ensimmäisen voittonsa. Se tuli Romaniasta peräti 14-0. Suomi lähtee kuitenkin otteluun ennakkosuosikkina sillä sekä Romania, että Valko-Venäjä lienevät etukäteen lohkon heikompia joukkueita. 

Suomen joukkue : Tiina Suuripää, Pekka Peura, Anne Malmi, Tomi Rantamäki

Kisojen sivut http://www.emcc2014.com/