Mixed-pelimuodon EM-kisat alkaneet Tårnbyssä Tanskassa

15.09.2014
-
Daley Nevantaus

Mixed-pelimuodon EM-kisat Tanskan Tårnbyssä alkoivat voitolla Walesista

Suomi aloitti Mixed-pelimuodon EM-kisat Tanskassa voitolla Walesista. 

Tomi Rantamäen kipparoima joukkue aloitti pelit EM-kisoissa vahvasti.  Wales taipui joukkueiden ensimmäisessä ottelussa selvästi 5-1 Suomen hallittua ottelua ensimmäisestä päästä lähtien. Viimeisen kiven edulla ensimmäinen pää tuotti suomelle kolme pistettä ja tämän jälkeisissä päissä Suomen puolustuspeli onnistui hyvin. Wales joutui nollaamaan kahdesti ja neljännessä päässä vastustaja oli pakotettu ottamaan yhden pisteen. 

Tämän jälkeen Suomi piti Hammerilla pelialueen tyhjänä kaksi päätä ja vasta seitsemännessä hyökkäys tuotti kaksi pistettä. Kahdeksannessa Walesin kivet loppuivat kesken ja tulokseksi kirjattiin siis 5-1 Suomelle. Curlinglehden toimitus luonnehtii ottelun lopputulosta odotetuksi. Wales ei aivan Curlingin kärkimaihin kuulu, mutta kaiken kaikkiaan Suomelta kuitenkin selvä ja hieno voitto heti kisojen alkuun. 

Ottelut jatkuvat vielä maanantai-iltana Unkaria vastaan. Tiistaina on kaksi ottelua, vastassa Espanja ja Valko-Venäjä. Kisoissa pelataan kolmessa alkulohkossa, joista pudotuspeleihin etenee kahdeksan joukkuetta.

Mixed -pelimuodossa pelataan muuten normaalin curlingin säännöillä, mutta joukkueessa on kentällä 2 mies- ja 2 naispelaajaa. 

Suomen edustusjoukkueessa ja oheisessa kuvassa esiintyvät normaalissa heittojärjestyksessä mainiten 

Tiina Suuripää (lead)
Pekka Peura (second)
Anne Malmi  (third & vice skip)
Tomi Rantamäki (skip)

Varapelaajana on Olavi Malmi. 

Suomi kohtaa alkulohkossa Walesin ja tämäniltaisen Unkarin lisäksi Valko-Venäjän, Viron, Italian, Romanian ja Espanjan.