Haku A- ja B-valmennusryhmiin on käynnissä

15.05.2014
-
Development Officer

Tähtäätkö kansainväliselle huipulle? Hae A- ja B-valmennusryhmiin!

Suomalaisen curlingin palauttaminen takaisin kansainväliselle huipulle on yksi Curlingliiton tuoreen strategian kehitysalueista. Curlingliitto perustaa A- ja B-valmennusryhmän, joihin huipulle tähtäävät urheilijat voivat hakea. Jos tähtäät kansainväliselle huipulle, lähetä hakemuksesi viimeistään PE 30.5.

A-ryhmä on tarkoitettu vuoden 2018 olympialaisiin tähtääville

A-ryhmä on tarkoitettu urheilijoille, jotka tähtäävät tosissaan vuoden 2018 olympialaisiin. Maailman huipulle pääseminen edellyttää pitkäjänteistä ja kokonaisvaltaista harjoittelua, joka sisältää lajiharjoittelun lisäksi fyysistä ja henkistä valmentautumista. Curlingliitolla ei tällä hetkellä ole valtavia taloudellisia tukiresursseja, mutta käytettävissä oleva taloudellinen tuki kohdistetaan ensisijaisesti A-ryhmän urheilijoille ja joukkueille.

B-ryhmä on tarkoitettu urheilijoille, jotka haluavat kehittyä kilpaurheilijoina ja jotka mahdollisesti tavoittelevat A-ryhmäpaikkaa tulevaisuudessa. B-ryhmän urheilijat voivat osallistua valmennustapahtumiin käytettävissä olevan kapasiteetin rajoissa, mutta liiton rahalliset subventiot kohdistetaan pääosin A-ryhmän urheilijioille.

Kesän 2014 off-season kuntotestit ja henkilökohtaiset off-season harjoitusohjelmat

Curlingliitto järjestää A- ja B-ryhmän urheilijoille kesäkuun alkupuoliskolla lihas- ja kestävyyskuntotestit yhteistyössä Kisakallio Urheiluopiston kanssa. Testien yhteydessä jokaiselle urheilijalle laaditaan off-season kaudelle henkilökohtainen valmennusohjelma. Urheilijat sitoutuvat harjoittelupäiväkirjan pitämiseen. Syksyllä järjestetään uudet lihas- ja kestävyyskuntotestit.

Hakuohjeet A- ja B-ryhmiin

Kansainvälistä huippua tavoittelevat urheilijat voivat hakea joko A- tai B-ryhmään. Hakemukset tulee toimittaa viimeistään PE 30.5. ja siitä tulee käydä ilmi kumpaan ryhmään urheilija hakee. Hakemukset ovat vapaamuotoisa ja niissä tulee käsitellä lyhyesti omaa motivaatiota sekä arvioida omia valmiuksia, vahvuuksia ja heikkouksia. Hakemukset lähetetään Curlingliiton Development Officerille, Tero Tähtiselle, osoitteeseen tero [dot] tahtinen [at] curling [dot] fi

Hakuohje kokonaisuudessaan liitteenä.

LiiteKoko
PDF icon valmennusryhmat.pdf206.05 KB