Curlingin SM-kultaa Aku Kausteen ja Sanna Puustisen joukkueille

08.03.2014
-
Markus Sipilä

Aku Kausteen curlingjoukkue on voittanut miesten Suomen mestaruuden Vierumäellä. Naisten kultamitalit ripustettiin 
Sanna Puustisen joukkueelle. Kausteen ja Puustisen joukkueet edustavat Suomea marraskuun EM-kilpailuissa 
Sveitsissä.

Miesten SM-kulta ratkesi erittäin tasaisen ja jännittävän finaaliviikonlopun viimeisellä kierroksella. Aku Kausteen joukkue lähti päätösviikonloppuun yhden voiton Kalle Kiiskisen ja Markku Uusipaavalniemen joukkueita perässä, mutta onnistui voittamaan viikonlopun kaikki pelit. - Jouduimme pelaamaan viikonlopun kaikki pelit selkä seinää vasten pitääksemme mestaruushaaveet elossa. Kuusi pakkovoittoa oli todella rankkaa sekä henkisesti että fyysisesti, mutta mikäs tässä oli pelata hyvillä jäillä, Kauste iloitsi.

Aku Kausteen ja Kalle Kiiskisen viikonlopun ensimmäinen kohtaaminen torstaina päätyi todelliseen sankariheittoon, jolla Kauste otti ottelun viimeisellä kivellä hipsuratsulla voittoon vaadittavat kolme pistettä. - Jouduin heittämään koko urani vaikeimman heiton säilyäksemme mestaruustaistossa, kertasi Kauste torstai-illan ratkaisuhetkiä.

Miesten SM-hopeasta pelataan sunnuntaina uusintaottelu, kun Kalle Kiiskisen ja Markku Uusipaavalniemen joukkueet päätyivät tasapisteisiin. Miesten mestarijoukkueessa pelasivat Aku Kauste, Jani Sullanmaa, Pauli Jäämies, Janne Pitko, Leo Mäkelä ja Okko Kauste. Joukkuetta valmentaa Wille Mäkelä.

Suomalaista naiscurlingia jo pitkään hallinnut Sanna Puustisen joukkue onnistui uusimaan naisten mestaruuden. SM-kulta on joukkueen neljäs perättäinen. Ilmaiseksi Puustinen ei mestaruutta saanut, sillä SM-kulta varmistui vasta sarjan viimeisellä kierroksella Katja Kiiskistä vastaan. Puustinen hallitsi ratkaisuottelua hienokseltaan koko ajan, mutta ratkaisi ottelun kahdeksannessa päässä ottamalla viisi pistettä.

Mestarijoukkueessa pelaavat Sanna Puustinen, Heidi Hossi, Oona Kauste, Maija Salmiovirta ja Marjo Hippi. Joukkueen valmentaja on Perttu Piilo. SM-hopeaa ripustetaan Katja Kiiskisen, Milja Hellstenin, Jenni Räsäsen, Nina Sipilän, Hanna Männynvälin ja Tiina Suuripään kaulaan. SM-pronssia saavuttivat Anne Malmi, Sari Auvinen, Tuire Autio, Johanna Virsu ja Elina Virtaala.

Miesten ylemmän loppusarjan tulokset (voitot-tappiot)

1. Aku Kauste 16-4
2. Kalle Kiiskinen* 14-6
2. Markku Uusipaavalniemi* 14-6
4. Toni Sepperi 8-12
*) Uusintaottelu SM-hopeasta su 9.3.


Miesten alemman loppusarjan sarjatilanne (voitot-tappiot)
5. Tomi Rantamäki 11-7
6. Jussi Uusipaavalniemi 6-12
7. Markus Sipilä 6-12
8. Tero Tähtinen 1-17
Alempi loppusarja pelataan päätökseen su 9.3.

Naisten ylemmän loppusarjan tulokset (voitot-tappiot)
1. Sanna Puustinen 16-2
2. Katja Kiiskinen 14-4
3. Anne Malmi 12-6
4. Saara Markkanen 4-14

Naisten alemman loppusarjan sarjatilanne (voitot-tappiot)
5. Emmi Lindroos 5-10
6. Kirsti Kauste 4-10
7. Satu Koivisto 3-12
Alempi loppusarja pelataan päätökseen su 9.3.