Sveitsi ja Ruotsi juhlivat curlingin Euroopan mestaruuksia

30.11.2013
-
Toni Sepperi

Curlingin Euroopan mestaruuskisat on saatu päätökseen ja kirkkaimmat mitalit menivät miesten sarjassa Sveitsille ja naisten sarjassa Ruotsille. Sveitsin mestaruutta voidaan pitää pienenä yllätyksenä sillä Sveitsi jätti taakseen ennakkoon vahvimmat mitalisuosikit, Norjan ja Skotlannin. Naisten puolella Ruotsin mestaruus ei ollut niin suuri yllätys, sillä naisten sarjassa Ruotsi on ollut kärkitaistossa jo useana vuotena.

Sveitsin tie mestaruuteen ei ollut kaikken suoraviivaisin sillä Sveitsi hävisi page-systeemillä pelatussa ensimmäisessä semifinaalissa Norjalle ja joutui lunastamaan finaalipaikan toisella yrittämällä Skotlantia vastaan. Finaalissa Sveitsi kuittasi kuitenkin Norjalle kärsityn semifinaalitappion ja pokkasi haltuunsa kirkkaimmat mitalit. Norjalle siis kisoista hopeaa ja pronssiottelussa Skotlanti voitti tiukan taiston jälkeen Tanskan lukemin 7-6.

Ruotsi joutui tekemään myös täyden työn mestaruutensa eteen. Ruotsi lähti jatkopeleihin alkusarjan jälkeen kolmannelta sijalta ja joutui kaatamaan matkalla finaaliin sekä Tanskan että Sveitsin. Finaalissa Ruotsi onnistui hankkimaan turvallisen tuntuisen etumatkan Skotlantia vastaan ja tämä etumatka siivitti Ruotsin Euroopan mestaruuteen lopulta selkein lukemin. Hopeamitalit menivät Skotlannille ja pronssiottelun vei nimiinsä Sveitsi voittamalla Tanskan 6-4.

Suomen osalta kisat olivat hieman kaksijakoiset. Miesten puolella Suomen visiitti A-sarjan puolella jäi jälleen yhteen vuoteen ja Suomi putosi yhdessä Ranskan kanssa ensi vuodeksi B-sarjaan. B-sarjasta miesten puolella A-sarjaan nousivat Saksa ja Italia. Naisten puolella oli aihetta riemuun ja Suomi lunasti paikkansa takaisin A-sarjaan voittamalla B-sarjan. Suomen lisäksi B-sarjan toinen nousija oli Viro. A-sarjasta B-sarjaan putosivat Norja ja Italia. B-sarjan voittajat pelasivat lisäksi challengen ensi kevään MM-kisapaikasta A-sarjan kahdeksanneksi sijoittuneita joukkueita vastaan. Suomi ei valitettavasti onnistunut lunastamaan MM-kisapaikkaa vaan hävisi challengen saksalle voitoin 2-1. Miesten sarjassa MM-kisapaikka meni niinikään Saksalle, joka voitti Latvian voitoin 2-0.

Sekä miesten että naisten sarjan mitalipeleissä pelanneet joukkueet ovat mukana Sotshin talviolympialaisissa helmikuussa. Suomen miesten joukkueen osalta olympiakisat ovat vielä auki, sillä Aku Kausteen johtama ryhmä lähtee tavoittelemaan olympiapaikkaa 10.-15.12. Fyssenissä, Saksassa, pelattavasta olympiakarsintaturnauksesta, jossa jaetaan kaksi viimeistä olympiapaikkaa.

Tulevat curlingin arvokilpailut

10.-15.12.2013 Olympiakarsinta, Fyssen, Saksa
7.-23.2.2014 Olympialaiset, Sotshi, Venäjä
15.-23.3.2014 Naisten MM-kilpailut, Saint John, Kanada
29.3.-6.4.2014 Miesten MM-kilpailut, Peking, Kiina

 

Maailman Curlingliiton kotisivut
http://www.worldcurling.org/

Aikataulu, tuloksia ja muuta lisätietoa löytyy kisojen kotisivuilta osoitteesta:
http://www.ecc2013.curlingevents.com/

Suomenkielistä tiedotusta kisoista löytyy osoitteesta www.curling.fi sekä Suomen Curlingliiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

 

Suomen Curlingliitto
viestinta [at] curling [dot] fi