Curlingnaisten voittoputki jatkui EM-kisoissa

26.11.2013
-
Daley Nevantaus

Naisten curlingmaajoukkue etenee myötätuulessa EM-kisojen B-sarjan kärjessä...

Stavanger, Norja. 

Naisten curlingmaajoukkue etenee myötätuulessa EM-kisojen B-sarjan kärjessä yhdessä Viron kanssa. Tiistain ensimmäisessä ottelussa Espanja antoi yllättäen tiukan vastuksen Suomen naisille ja yhdeksännen pään jälkeen oltiin tasatilanteessa 5-5. Viimeiseen päähän Suomi lähti vieläpä ilman viimeisen kiven etua. Jännittävien vaiheiden jälkeen Suomi pelasi viimeisen pään hienosti ja nappasi itselleen ratkaisevan. Voittoputki sai jatkoa lukemin 6-5. Kun Unkari samaan aikaan voitti Englannin, on Suomi nyt yksin B-sarjan kärjessä kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Miesjoukkueen taival on ollut tuskainen ja toistaiseksi on irronnut vain yksi voitto. Tiistain aamupelissä Suomen miesjoukkue kohtasi erään ennakkosuosikeista, Norjan. Suomi aloitti terävästi ensimmäisessä päässä saaden kaksi pistettä, mutta sen jälkeen moninkertainen arvokisamitalisti Norja meni menojaan. Suomi otti pisteitä enää kuudennessa päässä ja kavensi 7-4 -tilanteeseen. Norja nappasi kuitenkin kolme pistettä lisää heti perään seitsemännessä päässä. 10-4 -tilanteessa Tomi Rantamäen joukkue kätteli ja Norja säilytti puhtaan pelin kuuden ottelun jälkeen. Toisena puhtaan pelin joukkueena on Tanska. Suomi pitää A-sarjassa perää Ranskan kanssa. Molemmilla on yksi voitto.

Iltapäiväpelissä miehet kohtasivat Sveitsin ja saivat hyvän startin otteluun. Kolmannessa päässä Suomi sai kolme pistettä tililleen ja puoliajalle mentiin sinivalkoisten johtaessa 4-2. Sveitsi tuli heti tauon jälkeen tasatilanteeseen 4-4 kuudennessa. Seitsemännessä Sveitsi kehitteli kolmen kiven rykelmän keskelle, mutta jätti Suomelle kuitenkin suhteellisen helpon viimeisen heiton. Viimeinen kivi lipui tällä kertaa pitkäksi ja Sveitsille merkittiin neljä pistettä. Suomi kavensi vielä 6-8:aan, mutta Sveitsi puolusti loppuun saakka ja voitto Alpeille graniittilukemin 9-7. 

Miehillä on edelleen vain yksi voitto ja keskiviikkona kohdataan sarjassa vielä Tanska ja Ruotsi. Joukkueista Tanska on hieman yllättäen puhtaalla pelillä ja ottanut kuusi voittoa. Ruotsi taistelee tiukasti vielä välieräpaikasta, joten vastus on viimeisissäkin otteluissa graniitinkova.

Naiset kohtaavat alkusarjassa vielä Puolan ja Englannin. Joukkue on kuitenkin jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, joissa A-sarjaan nouseva joukkue ratkaistaan. Myös MM-paikka on vielä naisjoukkueelle mahdollinen.

Aikataulu, tuloksia ja muuta lisätietoa löytyy kisojen kotisivuilta osoitteesta:

http://www.ecc2013.curlingevents.com/

--

Eurosport player näyttää pelejä EM-kilpailuista osoitteessa: www.eurosportplayer.fi

Otteluista on tarjolla myös suomenkielinen selostus, mistä vastaavat kokeneet kommentaattorit Jussi Uusipaavalniemi sekä Wille Mäkelä.

 Lähetysten aikataulu löytyy osoitteesta: http://ecc2013.curlingevents.com/tv-broadcast-web-tv-coverage-schedule

 Suomenkielistä tiedotusta kisoista löytyy osoitteesta www.curling.fi sekä Suomen Curlingliiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

 --

Suomen Curlingliitto / viestintä

viestinta [at] curling [dot] fi