Curlingmiehille avausvoitto, myös naiset jatkavat voittojen tiellä

25.11.2013
-
Toni Sepperi

Naiset kohensivat asemaan kokonaistilanteessa. Myös miesten joukkue pääsi voiton makuun Stavangerin EM-kilpailuissa. 

Suomen naiset voittivat sunnuntai-illan kamppailun Unkaria vastaan erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen 8-6. Maanantaina vastaan asettui Turkki, jota vastaan käyty kamppailu oli alusta loppuun saakka hyvin Suomen hallussa. Suomi avasi ottelun vahvasti siirtymällä ensimmäisen pään jälkeen 2-0 johtoon ja oli koko ottelun ajan niskan päällä. Voitto kirjattiin Suomelle lopulta lukemin 9-5.

Voitto oli Suomen naisille neljäs ja Suomi on B-sarjassa jakamassa oman lohkonsa kärkipaikkaa yhdessä Englannin ja Viron kanssa. Illalla Suomi kohtaa Valko-Venäjän klo 21 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Suomen miesjoukkue punnersi kisojen avauvoiton iltapäivän pelissä Tsekkiä vastaan. Voitto heltisi lopulta jatkopään jälkeen lukemin 11-9. Ottelu alkoi tasaväkisenä, mutta juuri ennen taukoa Tsekki sai kolme pistettä siirtyen 6-3 johtoon. Suomi kuittasi tilanteen kuitenkin heti seuraavassa päässä ja tasoitti lukemiksi 6-6. Tsekki onnistui tasottamaan ottelun vielä viimeisessä päässä, mutta se ei kuitenkaan lopulta riittänyt sillä Suomi nappasi jatkopäästä voittoon tarvittavat pisteet ja avasi samalla voittotilinsä.

Suomen miesjoukkueen saldo tähän mennessä on 1 voitto ja 4 tappiota. Pelejä Suomella on jäljellä vielä neljä ja MM-kisapaikka on edelleen Suomen omissa käsissä.

Aikataulu, tuloksia ja muuta lisätietoa löytyy kisojen kotisivuilta osoitteesta:

http://www.ecc2013.curlingevents.com/

Eurosport player näyttää pelejä EM-kilpailuista osoitteessa: www.eurosportplayer.fi

Otteluista on tarjolla myös suomenkielinen selostus, mistä vastaavat kokeneet kommentaattorit Jussi Uusipaavalniemi sekä Wille Mäkelä.

Lähetysten aikataulu löytyy osoitteesta: http://ecc2013.curlingevents.com/tv-broadcast-web-tv-coverage-schedule

Suomenkielistä tiedotusta kisoista löytyy osoitteesta www.curling.fi sekä Suomen Curlingliiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

--

Suomen Curlingliitto / viestintä

viestinta [at] curling [dot] fi