Naisille voitto, miehille tappio Norjan EM-kisoissa

24.11.2013
-
Daley Nevantaus

Suomen naiset jatkoivat teräviä otteitaan EM-kisojen B-ryhmässä Stavangerissa.

 

 

Tällä kertaa Suomen naismaajoukkue heitti ja harjasi nurin Itävallan tasaisessa ottelussa. Suomi oli hieman niskan päällä heti ottelun alusta lähtien ja piti Itävallan takanaan koko ottelun ajan. Puoliajalla Suomi johti 3-2 ja kasvatti johdon tauon jälkeen jo kolmeen pisteeseen seitsemännessä. Kahdeksannessa päässä Itävalta kipusi pisteen päähän, mutta Suomi pelasi viisaasti nollaten yhdeksännen ja jättäen viimeisen kiven edun kymmenenteen päähän. Sanna Puustisen kipparoima joukkue ei hermoillut viimeisessä päässä ja Suomi nappasi toisen voittonsa pistein 6-4. Edellä sarjataulukossa kolmen kierroksen jälkeen ovat vain Englanti ja Eesti. 

Miesten ottelussa lajin synnyinmaa Skotlanti lienee ollut kohtuullisen vahva ennakkosuosikki Suomea vastaan. Hallissa ei ottelun jälkeen kuultu ”Hakkaa päälle” -huutoja, koska areenan säestyksestä vastasivat ennakkosuosikin fanien säkkipillit. Skotlanti juoni jäällä kahdeksanteen päähän mennessä 9-4 -lukemat ja tämän jälkeen olikin jäljellä kättely kapteeni Tomi Rantamäen ja skotlantilaisen lajilegenda David Murdochin joukkueiden välillä. Voitto skoteille ja Suomi on nyt kolmen tappion jälkeen sarjan hännillä Ranskan kanssa.

Sunnuntai-illan myöhäisottelussa Suomen miehet pyrkivät avaamaan pistetilinsä Ranskan kustannuksella ja naisten harjojen uhriksi uskaltautuu Unkari. Ottelut alkavat kello 21.
Maanantaina miesten joukkueen ottelu on kello 15 Tsekin joukkuetta vastaan, joka Suomen tavoin on aloittanyt kisat kolmella tappiolla. Naiset pelaavat kaksi ottelua. Kello 13 kohdataan Turkki ja iltaottelussa kello 21 Valko-Venäjä, jotka molemmat ovat ennakkokaavailuissa altavastaajia. 

Aikataulu, tuloksia ja muuta lisätietoa löytyy kisojen kotisivuilta osoitteesta:

http://www.ecc2013.curlingevents.com/

Eurosport player näyttää pelejä EM-kilpailuista osoitteessa: www.eurosportplayer.fi

Otteluista on tarjolla myös suomenkielinen selostus, mistä vastaavat kokeneet kommentaattorit Jussi Uusipaavalniemi sekä Wille Mäkelä.

Lähetysten aikataulu löytyy osoitteesta: http://ecc2013.curlingevents.com/tv-broadcast-web-tv-coverage-schedule

Suomenkielistä tiedotusta kisoista löytyy osoitteesta www.curling.fi sekä Suomen Curlingliiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland

--

Suomen Curlingliitto / viestintä

viestinta [at] curling [dot] fi