Sinistä riemua ja valkoista pettymystä Stavangerin EM-kisoissa

24.11.2013
-
Daley Nevantaus

EM-kilpailujen toisen kierroksen myöhäisillan otteluissa naiset kohtasivat Slovenian ja miehet Latvian.

MEDIATIEDOTE 23.11.2013

Julkaisuvapaa heti

Stavanger, Norja. Suomen maajoukkueilla toiset ottelut Curlingin EM-kisoissa

EM-kilpailujen toisen kierroksen myöhäisillan otteluissa naiset kohtasivat Slovenian ja miehet Latvian.

Ensimmäisen ottelun tappiosta sisuuntunut naisjoukkueemme järjesti kunnon jääpeijaiset Stavangerin Sörmark Arenalla ja rohmusi ottelun kahdessa ensimmäisessä päässä peräti yhdeksän pistettä. Kolmannen pään jälkeen tilanne oli 10-0 ja ottelun tauolla tulostaulu hehkutti sinivalkoisesti 12-1. Myös areenan jää hehkui pelin päättyessä sinivalkoisena Suomen naisten vyörytettyä kiviään jatkuvasti slovenialaisia kilpasiskojaan tarkemmin. Tasoero oli selvä, vaikka kuudennessa päässä Slovenia otti vielä toisen pisteensä. Slovenian kapteeni kätteli kuudennen pään lopuksi ja Suomen voittolukemiksi kirjattiin 12-2.

Miesten ottelu Latviaa vastaan oli tasainen ja alkoi Latvian viimeisen kiven edun turvin hankkimalla pisteellä. Heti toisessa päässä Latvia varasti pisteen ja tuplasi näin johtonsa. Suomi tasoitti kolmannessa päässä 2-2:een. Latvia pakotettiin vain yhteen pisteeseen neljännessä päässä ja viidennessä Suomi kipusi 4-3 -taukojohtoon.

Tauon jälkeen Latvia keräsi kolmessa päässä neljä pistettä ja viimeiseen kahteen päähän Suomi lähti kolmen pisteen takaa-ajomatkalta. Suomi nousi kuitenkin rinnalle ja vei ottelun jatkopäähän, jossa Suomi myös rakensi hyvän painostustilanteen.

Latvia myös epäonnistui hieman jatkopään viidennellä kivellään Suomen suojakivien poistamisessa ja tämä toi selvän mahdollisuuden varastukseen jatkopäässä. Pesäkiviä suojattiin hyvin, mutta Latvian kapteenin viimeiselle kivelle jäi melko avoin heitto vieläpä Suomen takapesän puolella ollutta kiveä tukena käyttäen. Ottelun ratkaiseva heitto ei toki ikinä ole helppo, mutta Latvian kapteenin hermo kesti tällä kertaa. Suomen miehille kirjattiin näin ollen kisojen toinen tappio harmittavasti jatkopäässä.

Ottelut jatkuvat sunnuntaina kahdella ottelulla molempien joukkueiden osalta. Miehet kohtaavat kello 13 Skotlannin ja kello 21 Ranskan. Naiset pelaavat samaan aikaan, kello 13 vastassa Itävalta ja kello 21 Unkari.

Aikataulu, tuloksia ja muuta lisätietoa löytyy kisojen kotisivuilta osoitteesta: http://www.ecc2013.curlingevents.com/

Eurosport player näyttää pelejä EM-kilpailuista osoitteessa: www.eurosportplayer.fi

Otteluista on tarjolla myös suomenkielinen selostus, mistä vastaavat kokeneet kommentaattorit Jussi Uusipaavalniemi sekä Wille Mäkelä.

Lähetysten aikataulu löytyy osoitteesta: http://ecc2013.curlingevents.com/tv-broadcast-web-tv-coverage-schedule

Suomenkielistä tiedotusta kisoista löytyy osoitteesta www.curling.fi sekä Suomen Curlingliiton Facebook-sivuilta osoitteestawww.facebook.com/CurlingFinland

-- Suomen Curlingliitto / viestintä viestinta [at] curling [dot] fi