Suomen joukkueet aloittivat urakkansa Curlingin EM-kilpailuissa

23.11.2013
-
Daley Nevantaus

Suomen maajoukkueet aloittivat kisaurakkansa lauantaiaamuna Curlingin EM-kilpailuissa. Miesten A-sarjassa vastaan asettui Venäjä, joka on Sotshin olympialaisten motivoimana satsannut kovasti myös Curlingiin. Naisten kisaurakka alkoi B-sarjan kamppailulla Viroa vastaan.

Stavanger, Norja. Suomen joukkueet aloittivat urakkansa Curlingin EM-kisoissa.


Suomen maajoukkueet aloittivat kisaurakkansa lauantaiaamuna Curlingin EM-kilpailuissa. Miesten A-sarjassa vastaan asettui Venäjä, joka on Sotshin olympialaisten motivoimana satsannut kovasti myös Curlingiin. Naisten kisaurakka alkoi B-sarjan kamppailulla Viroa vastaan.

Miesten ottelu alkoi Venäjän lievällä hallinnalla ja neljän pään jälkeen Venäjä oli kivunnut 0-3 -johtoon. Viidennessä päässä Suomi avasi pistetilin ja jatkoi kahden pisteen varastuksella tasoittaen pelin kuudennen pään jälkeen lukemiin 3-3. Ennen viimeistä päätä oltiin tilanteessa 5-4 Venäjän eduksi, mutta viimeisen kiven edulla Venäjä pelasi varmasti ottaen kymmenennestä päästä kaksi pistettä. Lopputulos kirjattiin 7-4 Venäjän hyväksi.

Naisten ottelussa Viro sai kolmannessa päässä kahden pisteen varastuksen ja siirtyi jo 4-0 johtoon. Tauolle mentäessä Suomi oli kaventanut kahdella päävoitolla 4-2 -tilanteeseen. Viro pelasi loppupelissä edelleen tarkemmin. Suomi kartutti pistetiliään enää vain kahdeksannessa päässä kahdella pisteellä. Viro vei otteluvoiton Suomenlahden eteläpuolelle lopulta pistein 9-4

Norjan EM-kilpailuissa miesten joukkue tavoittelee paikkaa kevään 2014 MM-kisoissa. Myös olympialaisissa pelataan tänä talvena Curlingmitaleista. Suomen miehet osallistuvat joulukuussa olympiakarsintaan, jossa viimeiset paikat Sotshiin ratkaistaan.

Naiset pelaavat Stavangerissa noususta takaisin EM-kisojen A-sarjaan ja myös paikka kevään MM-kisoihin on mahdollinen. Olympialaisiin naisjoukkueellamme ei ole enää mahdollisuutta nousta.

Lauantain myöhäisottelussa miehet kohtaavat Latvian 20.30 ja sunnuntaina vastaan asettuvat kello 13 Skotlanti ja kello 21 Ranska. Naiset kohtaavat lauantai-iltana 20.30 Slovenian. Sunnuntaina on kaksi ottelua, kello 13 vastassa on Itävalta ja kello 21 Unkari.

Suomen naisten edustusjoukkue:
Maija Salmiovirta (varapelaaja), Marjo Hippi (ykkösheittäjä), Heidi Hossi (kakkosheittäjä), Oona Kauste (kolmosheittäjä), Sanna Puustinen (nelosheittäjä & kapteeni), valmentaja Perttu Piilo.

Miesten EM-joukkue:
Kimmo Ilvonen (varapelaaja), Jermu Pöllänen (ykkösheittäjä), Pekka Peura (kakkosheittäjä), Tomi Rantamäki (kolmosheittäjä & kapteeni) ja Toni Anttila (nelosheittäjä). Valmentaja toimii Timo Patrikka. Miesten joukkueen kotisivu: www.voittaja.fi.

Aikataulu, tuloksia ja muuta lisätietoa löytyy kisojen kotisivuilta osoitteesta:
http://www.ecc2013.curlingevents.com/

Eurosport player näyttää pelejä EM-kilpailuista osoitteessa: www.eurosportplayer.fi

Otteluista on tarjolla myös suomenkielinen selostus, mistä vastaavat kokeneet kommentaattorit Jussi Uusipaavalniemi sekä Wille Mäkelä.

Lähetysten aikataulu löytyy osoitteesta: http://ecc2013.curlingevents.com/tv-broadcast-web-tv-coverage-schedule

Suomenkielistä tiedotusta kisoista löytyy osoitteesta www.curling.fi sekä Suomen Curlingliiton Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/CurlingFinland


Suomen Curlingliitto
viestinta [at] curling [dot] fi

--
Suomen Curlingliitto / viestintä

viestinta [at] curling [dot] fi