Turku Open avasi kilpailukauden, voitto Aku Kausteen joukkueelle

30.07.2012
-
Mika Äikiä

Turku Open pelattiin nyt kolmannen kerran. Aku Kausteen Sextime ei ollut yllätettävissä. Pretty Ladies taisteli urheasti itsensä toiseksi. Iiro Sipolan Kamelit sijoittui kolmanneksi.

Joukkueet oli jaettu etukäteen kolmeen tasoryhmään. Blue- ja Red-lohkoissa kisasivat sm-sarjajoukkueet ja divarin kärkiryhmät, mukana oli myös Venäjän sarjan mestaruussarjajoukkue (SKA). A1-kaaviossa oli loput miesten ykkösdivarijoukkueet, II divarijoukkueet ja vastaavat. A2-kaavio oli etukäteen tasollisesti heikoin. Turnausjärjestäjä oli selvästikin aliarvioinut muutaman joukkueen pelitaidot, etenkin Katja Kiiskisen Pretty Ladies -joukkueen. Se otti seitsemän voittoa ja hävisi vasta finaalissa.

Turnauksesta oli tehty varsin kilpailullinen, ns. helpot pelit oli etukäteen minimoitu. Kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus rahapalkinnoille. Toisilla joukkueilla helpomman kaavion kautta ja toisilla pienemmän pelimäärän.

Lisämielenkiintoa turnauksen järjestäjille toivat Kazakhstanin joukkueet. Heille reissu Suomeen oli varmastikin mieleinen. Kazakhstanin curlingliiton presidentti, Viktor Kim, toivotti kaikki suomalaiset curlingjoukkueet vierailulle Kazakhsktanin curlingturnaukseen Almatyyn (ex Alma-Ata) maaliskuussa(?).

Jääolosuhteet olivat varsin hyvät. Ulkona oli kuitenkin lähes 30 astetta lämmintä, ja kosteusprosentti oli aika huikea. Kiitoksia Mika Ollikaiselle.

Turnausorganisaation puolesta kiitoksia kaikille osallistujille. Tällä kertaa saimme turnauksen joukkuemäärän täyteen, eikä turnauksesta tullut tappiota. Ensi vuonna on luvassa vieläkin parempi (ja kovatasoisempi) turnaus. Kehitysideoita ja palautetta otetaan mielellään vastaan copperhillcc [at] gmail [dot] com