Suomi varmisti loistopelillä paikan viimeisessä MM-karsintaottelussa

Katja Kiiskinen

LOHJA – Suomi jatkaa voittokulkuaan Pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa ja pelaa viimeisestä MM-paikasta tänään iltapäivällä klo 16.30.  Suomen ottelu näytetään livenä Suomen Curlingliiton ylläpitämällä Curlingkanavalla osoitteessa www.curling.fi.

 

 Suomi kohtasi aamulla pelatussa 3 vs.4 ottelussa kokeneen Saksan joukkueen. Saksan joukkue joutui pelaamaan ottelun uudella kokoonpanolla, sillä Saksan kapteeni Jens Jäger loukkasi kätensä eilen illalla pelatussa ottelussa, eikä pystynyt pelaamaan aamun ratkaisevassa ottelussa.

Saksan joukkueen viimeiset kivet heitti joukkueen varsinainen varakapteeni Caren Totzauer ja joukkueen varapelaaja Heike Melchior pelasi ykkösheittäjän paikalla. Suomi aloitti pelin vahvasti ja vei lopulta voiton kotiin loistavan neljännen pään turvin, päästyään ensin 3-1 johtoasemaan kolmen ensimmäisen pään aikana:

- Pelattiin vain omaa peliä ja Saksa hermoili. Neljännessä päässä heitimme ensin yhden pesäkiven Saksan suojan taakse ja Saksa yritti nojata pesäkiveemme. Saksan yritykset olivat jatkuvasti joko hieman kovia tai hieman lyhyitä ja he heittivät myös pari poistoa ohi. Samaan aikaan meidän joukkueemme heitti vain lisää kiviä pesään ja ennen Markku Karjalaisen viimeistä heittoa Suomella oli jo viisi pistettä pesässä ja Markku varmisti määriksellään kuudennen pisteen, Suomen päävalmentaja Lauri Ikävalko kertoi onnellisena ottelun jälkeen.  

Loistavan neljännen pään ansiosta Suomi pääsi mittavaan 9-1 johtoon ja jatkoi hienoa peliään myös viidennessä päässä. Suomi keskittyi puolustamaan johtoaan poistamalla Saksan kivet pesästä. Huolimatta viimeisen kiven edusta Saksa ei pystynyt ottamaan pisteitä viidennestä päivästä ja Suomi ryösti neljä lisäpistettä, joka vei heidät jo 13-1 johtoon. Kuudennesta päästä Saksa sai yhden pisteen ja kätteli ottelun päättymisen merkiksi.

Ottelun lopputulokseksi merkittiin 13-2.

Slovakia vei tämän aamun voiton ansiosta ensimmäisen MM-paikan. Slovakia kohtasi 1 vs.2 ottelussa Italian joukkueen, joka voitti turnauksen alkukierroksen pelit varsin ylivoimaisesti. Italia hallitsi myös tämän aamun ottelussa Slovakiaa vastaan, mutta loisteliaan viimeisen pään jälkeen ja etenkin hienon viimeisen määrämittaisen turvin Slovakia onnistui ryöstämään kaksi pistettä viimeisessä päässä ja varmistamaan itselleen 10-9 voiton.

Tämän voiton ansiosta Slovakian kapteeni Radoslav Duris johtaa joukkueensa ensi kertaa Slovakian curlinghistoriassa Pyörätuolicurlingin MM-kilpailuihin:

-Tämä on todella suuri yllätys. Molempien joukkueiden peli ailahteli ottelun aikana, mutta luotimme mahdollisuuksiimme koko ottelun ajan. Voitto tuntuu kuitenkin uskomattomalta.

Tämä on Slovakialle vasta kolmas kerta Pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa ja he ovat parantaneet peliään vakuuttavasti vuosi vuodelta. Myös Suomen kehitys on ollut nopeaa, sillä Suomikin on pelannut vasta kolmissa MM-karsinnoissa ennen tämän vuoden karsintoja.  

MM-karsintojen kaksi parasta joukkuetta saavuttavat paikan helmikuussa pelattaviin MM-kilpailuihin, joista joukkueet lähtevät keräämään pisteitä vuoden 2014
paralympialaisia
varten.

Karsintoihin osallistuu yhteensä joukkueita yhdeksästä eri maasta ja Suomen lisäksi MM-karsinnoissa nähdään Italia, Japani, Latvia, Saksa, Slovakia, Sveitsi, Tanska ja Tsekki.

Aikataulu, päivitetyt joukkuekokoonpanot ja tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/7835

C-radalla pelattavia otteluita on mahdollista seurata livenä Curlingkanavan kautta osoitteessa:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava

Huomioitavaa:

  • Pyörätuolicurlingin MM-kilpailut 2012 pelataan Chuncheonissa, Etelä-Koreassa 18.-25.2.2012.
  • Paikan vuoden 2012 MM-kilpailuissa ovat jo saavuttaneet Kanada, Kiina, Korea (järjestäjämaa), Norja, Ruotsi, Skotlanti, USA ja Venäjä.

Media-asioita koskevat tiedustelut:

Katja Kiiskinen

Tiedottaja (Kisakallio/Suomen curlingliitto)

viestinta [at] curling.fi

040-5898194

Suomen joukkuetta koskevat tiedustelut:

Lauri Ikävalko / Suomen päävalmentaja

044-5628549

Media enquiries in English / World Curling Federation:

Danny Parker and Joanna Kelly

media [at] worldcurling.org

Results in English:

http://www.worldcurling.org/world-wheelchair-curling-qualification-2011