Suomi otti murskavoiton toisessa pelissään pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa

Katja Kiiskinen
 

LOHJA – Toinen kisapäivä on saatu käyntiin Lohjan Kisakalliossa pelattavissa Pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa. Suomi kärsi lauantai-illan Latvia-pelissä tappion, mutta sunnuntaiaamuna jäällä nähtiin aivan uudenlainen joukkue ja Suomi otti huikean 14-1 murskavoiton Tanskan kokeneesta joukkueesta.

 

-Jäällä oli aivan eri joukkue kuin eilen, Suomen joukkueen ykkösheittäjä Tuomo Aarnikka totesi huikean ottelun jälkeen. Suomi sai etulyöntiaseman jo pelin toisessa päässä, kun he ryöstivät Tanskalta viisi pistettä. Suomi johti kahden pään jälkeen ottelua siis jo 6-0 otettuaan myös ensimmäisestä päästä yhden pisteen viimeisen kiven turvin. Aarnikan mukaan tämän jälkeen Suomi pystyi pitämään ottelun ja tilanteet itselleen helppoina, kun taas vastustaja joutui ottamaan riskejä kuroakseen takaa-ajoasemaansa.

-Onnistuttiin koko ottelun ajan yllättävän kovalla prosentilla, Aarnikka jatkoi. Koko joukkueen yhteisheittoprosentti olikin loistelias 67,70 %, mikä on pyörätuolicurlingin parissa huipputulos. Samaan aikaan Tanskan joukkueen heittoprosentti jäi 30,70 %:iin. Suomi paransi suoritustasoaan kokonaisuudessaan yli 30 %:lla eilisestä.

Ensi kertaa Lohjalla vieraileva uusi Saksan joukkue on aloittanut kisat vakuuttavasti. Joukkueen toimitsija Petra Schlitt kehui jo eilisen Tsekki-voiton jälkeen uuden kokoonpanon erinomaista joukkuehenkeä ja kisojen hyvää järjestelyä. Sunnuntaiaamuna jäältä poistui yhtä lailla iloinen joukkue varman 9-5 voiton jälkeen Latviasta. Saksan kokenut kapteeni Jens Jäger kommentoi ottelua seuraavasti:

-Olimme erittäin yllättyneitä siitä, kuinka kovatasoinen Latvian nuori joukkue oli. Pelasimme Latviaa vastaan ensimmäistä kertaa ja he ovat kehittyneet todella nopeasti. Heitä vastaan oli ilo pelata, sillä heidän joukkueellaan tuntuu olevan myös erinomainen joukkuehenki.

Latvia aloitti pyörätuolicurlingin vuoden 2010 syksyllä ja viime vuoden MM-karsinnat Lohjalla olivat heidän ensimmäisen kansainvälinen esiintymisensä. Menneen vuoden aikana joukkue on nostanut suoritustasoaan selkeästi ja ottikin ensimmäisen kansainvälisen voittonsa eilen Suomea vastaan hienon suorituksen jälkeen. Latvian joukkueen varakapteeni Ojars Briedis oli äärimmäisen onnellinen ensimmäisen arvokisavoiton ja hienon turnausaloituksen ansiosta.   

Suomen seuraava ottelu on sunnuntaina 6.11. klo 16.30 Tsekkiä vastaan. Tsekki on aloittanut kisat kahdella tappiolla Saksaa ja Sveitsiä vastaan, mutta ovat yltäneet molemmissa peleissä tasaiseen suoritukseen, joten odotettavissa on tasainen ja tiukka vääntö Suomen ja Tsekin välillä.

Suomen maanantaiaamun klo 10.30 ottelua Saksaa vastaan on mahdollista seurata Curlingkanavan kautta.

 

MM-karsintojen kaksi parasta joukkuetta saavuttavat paikan helmikuussa pelattaviin
MM-kilpailuihin, joista joukkueet lähtevät keräämään pisteitä vuoden 2014
paralympialaisia
varten. 

Karsintoihin osallistuu yhteensä joukkueita yhdeksästä eri maasta ja Suomen lisäksi MM-karsinnoissa nähdään Italia, Japani, Latvia, Saksa, Slovakia, Sveitsi, Tanska ja Tsekki. 

Joukkueet pelaavat yksinkertaisen alkusarjan ja alkupelien jälkeen neljän parhaan joukkoon sijoittuneet maat pelaavat playoff- ottelut torstaina 10. marraskuuta alkaen kahdesta paikasta helmikuussa pelattaviin MM-kisoihin.

Aikataulu, päivitetyt joukkuekokoonpanot ja tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/7835

C-radalla pelattavia otteluita on mahdollista seurata livenä Curlingkanavan kautta osoitteessa:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava

Huomioitavaa:

  • Pyörätuolicurlingin MM-kilpailut 2012 pelataan Chuncheonissa, Etelä-Koreassa 18.-25.2.2012.
  • Paikan vuoden 2012 MM-kilpailuissa ovat jo saavuttaneet Kanada, Kiina, Korea (järjestäjämaa), Norja, Ruotsi, Skotlanti, USA ja Venäjä.

 

Media-asioita koskevat tiedustelut:

Katja Kiiskinen

Tiedottaja (Kisakallio/Suomen curlingliitto)

viestinta [at] curling.fi

040-5898194 

Suomen joukkuetta koskevat tiedustelut:

Lauri Ikävalko / Suomen päävalmentaja

044-5628549

Media enquiries in English / World Curling Federation:

Danny Parker and Joanna Kelly

media [at] worldcurling.org

Results and news releases in English:

http://www.worldcurling.org/world-wheelchair-curling-qualification-2011