SM-karsinnan toinen osa ja I- ja II- divisioona Oulunkylässä 21.-23.10. - peliohjelma julkaistu

Olli Malmi

2. Karsinnan ohjelma sekä I- että II-divisioonien ohjelma on liitetty SM kilpailujen sivulle. Jos olette katsoneet peliohjelmia aiemmin niin.

Huomioittehan että peliaikatauluja on hieman rukattu!

Varasimme jääntekoa varten hieman pidemmät pelivälit.

2. karsinnan ohjelma ja Divisioona pelit

Kommentit

Suosittelen tarkistamaan peliohjelman aina tulospalvelusta.

Oma mielipide on, että näistä PDF-listoista pitäisi luopua. PDF-ohjelmissa on kuitenkin mainittuna joitakin sääntöihin liittyviä seikkoja, mutta jos ne siirrettäisiin sarjan sääntöihin, niin sen jälkeen ajantasaiset peliohjelmat julkaistaisiin ainoastaan yhdessä paikassa ja se olisi sarjan virallinen tulospalvelu. Viime aikoinahan näiden PDF-listojen kanssa on ollut joitakin sekaannuksia ja eiköhän tämä asia tulevaisuudessa muutu, ainakin jos se on minusta kiinni ;)

Anne (not verified)

20.10.2011 - 05:07

Onpa todella harmi, että pdf:t jää pois. Se oli erittäin hyvä keino nähdä yhdellä silmäyksellä/tulosteella koko turnausviikonlopun pelit sekä radat. Kaikilla ei kulje koko aikaa mukana kannettavaa eikä sellaista kännyä, josta helposti pääsee nettiin. PDF-tuloste on erittäin halpa, käyttäjäystävällinen väline niin pelaajille kuin valmentajille. Myös katsojille esim. medialle, helppo tapa löytää ne joukkueet, joiden pelejä haluaa tulla katsomaan . 

Ymmärrän kyllä, että jos inhimillisiä virheitä sattuu ohjelmien teossa ja niiden tarkastuksissa (käsittääkseni useamman ihmisen pitäisi tarkistaa peliohjelma ennen julkaisua), niin se vaatii korjausta kahteen paikkaan: niin tulospalveluun kuin pdf:ään. Mutta jos enemmistö pelaajista on sitä mieltä, että pdf on turha, niin mikäs siinä. 

Oletko sitten vastaavasti kehittämässä tulospalvelun Pelit-välilehteä niin, että sinne tulisi sitten radat näkyviin? Sitten voisi klikkailla tarpeeksi monia välilehtiä (edellyttää tosin, että klikkaaja ymmärtää, mitkä kaikki divarit ja mestikset on ko. viikonloppuna pelaamassa) ja tulostella niitä. Vai kehitätkö jotain muuta, joka kokoaa viikonlopun pelit ja radat yhteen yhtä hyvin kuin pdf?

Annen pointti on ihan totta ja tuo olisi seuraava mahdollinen kehitysaskel tulospalvelun osalta, eli näkymä, josta näkisi kaikki sarjan pelit kerralla kaikkine sarjatasoineen ja ratoineen.

Nyt tehdyn muutoksen hyödyt kuitenkin ovat suuremmat kuin siitä koituvat haitat, joten näillä mennään toistaiseksi. Paperiset "PDF-tulosteet" kuitenkin todennäköisesti säilyvät kaukalon laidassa aina turnausviikonloppuisin, mutta mm. tuon vanhentuneen tiedon leviämisen vuoksi niitä ei webissä enää etukäteen julkaista.

Anne (not verified)

21.10.2011 - 09:40

Kun on kiinnostunut muista kuin omista peleistä, niin kyllä tää on ilman pdf:ää hankalaa.
No viimesessä turnauksessa on sitten varmaan 10-sivunen tuloste kaikkien kierroksien tulosten kera, vaikkei ne kiinnosta. Jos siis haluaa painaa suoraan Print-painiketta eli ei ole aikaa taiteilla copy-pasten tms. kanssa.

Kokeile.

Todennäköisenä lopputulemana tulee olemaan se, että pdf:t eivät sittenkään katoa kokonaan unholaan. Ne voidaan julkaista juuri ennen turnausta (esim. 2-3 päivää), jolloin peliaikataulut ovat käytännön "kiveen hakatut" alkavan peliviikonlopun osalta. Peliaikatauluista tiedottaminen tapahtuu tulevaisuudessa ainoastaan tulospalvelun välityksellä. Joukkuelistasta joukkueen nimeä klikkaamalla jokainen joukkue näkee oman peliaikataulunsa.

Tällä linjauksella tulospalvelun käyttöliittymä pysyy selkeänä ja sarjojen järjestelyn kannalta vihealttius saadaan mahdollisimman matalaksi. Lisänäkymiä tulospalvelusysteemiin ei siis toistaiseksi ole luvassa, mutta pelit-välilehden ottelulistalle todennäköisesti lisätään joukkueiden ja ottelun tuloksen lisäksi ratanumero ja pelipaikka, jolla saadaan lisättyä hieman tulospalvelun käytettävyyttä.