Pyörätuolicurling SM-kisojen runkosarja pelattu

Lauri Ikävalko

Pyörätuolicurling SM-kisojen toinen kisapäivä tarjosi dramattikkaa koko rahan edestä. Turnauksen tappiolla aloittanut Lappi Kurlinki paransi asemiaan voittamalla kaikki pelinsä ja päätyi runkosarjassa kolmeen voittoon. Eilen mursakaavasti esiintynyt Osattomat oli aamupäivän kohmeessa ja joukkue hävisi  juuri Lappi Kurlinkille. Päivän toisessa ottelussaan Osattomat ottivat rutiinivoiton Lahdesta, joka kärsi näin ollen neljännen tappionsa ja joukkue aloitti ensimmäisenä kesälomansa.

Team Sopur voitti tänään Lahden ja Team Pantheran. Näin runkosarjan jaetulla kärkisijalla oli peräti kolme joukkuetta. Kun keskinäiset pelitkin olivat ristissä, haettiin joukkueiden paremmuusjärjestys T-heittokisasta.

T-heittokisasta muodustui trillerien trilleri. Lappi Kurlinki onnistui parhaiten ja selvitti runkosarjan voittajaksi. Toisesta sijasta jouduttiin heittämään uusinta, kun sekä Team Sopur että Osattomat heittivät täsmälleen saman tuloksen. Uusinnassakin tilanne oli vain 0,5 cm Team Sopurin  hyväksi ennen viimeistä heittoa, jonka Osattomien kippari Vesa Hellman taikoi keskelle nänniä. Tämän johdosta suorasta finaalipaikasta pelaa siis Osattomat ja Lappi Kurlinki. Huomiseen semifinaalin tämän joukkueen häviäjää vastaan haetaan vastustajaa Team Sopurin ja Team Pantherin välisestä ottelusta.