Curlingkultaa Uusipaavalniemen joukkueelle

Markus Sipilä

Markku Uusipaavalniemen joukkue varmisti curlingin miesten Suomen mestaruuden myöhään lauantai-iltana Vierumäellä. Joukkue voitti mestaruutta puolustaneen Kalle Kiiskisen joukkueen 6-4 ja varmisti mestaruuden ennen sunnuntain kahta viimeistä pelikierrosta. Mestarijoukkueessa pelasivat kapteenin lisäksi Kasper Hakunti, Tommi Häti, Joni Ikonen sekä joukkueen viimeiset kivet heittävä Toni Anttila.

Torinon olympialaisissa 2006 hopeaa kipparoinut Uusipaavalniemi jätti kilpakentät vuoden 2007 MM-kisojen jälkeen, mutta palasi curlingjäille vuosi sitten nykyisen joukkueensa kanssa. Tällöin tuloksena oli SM-hopea, joka kirkastui nyt kultaan.

- Nuoret kundimme ovat treenanneet viimeiset viisi vuotta tosi kovaa ja ovat kehittyneet todella hyvin, jakoi Uusipaavalniemi tunnustusta joukkueelleen. Nelosheittäjä Toni Anttila pelasi viikonlopun erittäin vakuuttavasti ja onnistui käytännössä kaikissa heitoissaan. - Viikonlopun ensimmäisen pelin ensimmäisessä päässä taisin epäonnistua, mutta sen jälkeen kaikki heitot ovat napsuneet paikalleen, pohdiskeli Anttila mestaruuden ratkettua.

Moskovasta kohti Sotshia

Uusipaavalniemen joukkue lähtee joulukuussa edustamaan Suomea Moskovan EM-kilpailuihin. EM-kisoissa ratkotaan Europpan maapaikat kevään 2012 MM-kilpailuihin, joissa on jaossa ensimmäiset olympiapisteet Sotshin olympilaisia varten. - Heittoteknisesti joukkueemme pystyy heittämään kaikki heitot, mutta harjauksessa olemme hieman maailman terävintä kärkeä perässä, analysoi Uusipaavalniemi joukkueettaan. - Tiedämme missä olemme ja mitä eri osa-alueita pitää kehittää, joten sinänsä tilanne on ihan hyvä, pohdiskelee Uusipaavalniemi.

Naisten mestaruus ratkeaa lauantaina

Naisten mestaruussarjan tilanne on yhä äärimmäisen tasainen, kun Ellen Vogtin hallitseva mestarijoukkue johtaa sarjaa yhden voiton etumatkalla Tiina Kölhin joukkueeseen ennen kahta viimeistä pelikierrosta. Joukkueiden keskinäinen kohtaaminen on ohjelmassa viimeisellä kierroksella lauantaina kello 16 alkaen.

Liitetiedostot

Kommentit