Curlingin runkosarjat pelattu - Vogt ja Uusipaavalniemi sarjakärjessä mitalipeleihin

Markus Sipilä

Ellen Vogtin ja Markku Uusipaavalniemen joukkueet taistelivat tiensä sarjakärkeen curlingin miesten ja naisten mestaruussarjoissa. Uusipaavalniemen joukkue pelasi viikonloppuna Helsingissä viisi voitokasta ottelua ja nousi sarjakärkeen ohi Aku Kausteen joukkueen. Ellen Vogt kärsi viikonloppuna yhden tappion, mutta onnistui nujertamaan kärkikamppailussa pahimman kilpakumppaninsa Tiina Kölhin.

Mestaruussarjoista on jäljellä enää kahden viikon päästä pelattava Vierumäen päätösviikonloppu, jossa mitaleista pääsevät pelaamaan runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Miehissä mitaleista taistelevat Uusipaavalniemen ja Kausteen lisäksi tutut nimet, kun Kalle Kiiskisen ja Tomi Rantamäen joukkueet selvittivät tiensä runkosarjan neljän parhaan joukkoon. Naisissa Ellen Vogtin ja Tiina Kölhin haastavat Anne Malmin ja Irene Harjunpään joukkueet.

Uusipaavalniemen joukkue joutui tekemään töitä hartiavoimin viikonlopun täyspottinsa eteen. Joukkueensa viimeiset kivet heittävä Toni Anttila onnistui Aku Kaustetta vastaan ottamaan viimeisessä päässä kaksi pistettä ja ottelu päättyi lukemiin 9-8. Ottelu Kalle Kiiskistä vastaan ratkesi vasta jatkopäässä, jonka Uusipavalniemen joukkue onnistui voittamaan varastuksella erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen.

- SM-sarjan taso on noussut kauttaaltaan aikaisemmista vuosista, mutta näyttäisi siltä että tänä vuonna meillä ja Akulla on parhaat saumat mestaruuteen, analysoi Uusipaavalniemi tilannetta ennen mitalipelejä. Vierumäellä punnitaan miten joukkueiden kantit kestävät, kun panoksena on Suomen mestaruus ja edustusoikeus joulukuun EM-kisoihin.

Curlingin Suomen mestaruudet ratkeavat Vierumäellä 24.-26.2. Curlingkanava lähettää viikonlopun pelit suorina lähetyksinä webissä. SM-sarjan tulospalvelu seuraa pelejä reaaliajassa.