Kiiskinen ja Uusipaavalniemi suosikkeina curlingin SM-sarjaan, naisissa Vogt ja Kölhi vahvimmilla

Markus Sipilä

Curlingin SM-sarja käynnistyy toden teolla, kun miesten ja naisten mestaruussarjojen ensimmäiset pelit pelataan Kangasniemellä 19.-21.11. Ennakkosuosikkeina kauteen lähtevät sekä miehissä että naisissa viime kauden kulta- ja hopeajoukkueet. Miehissä Kalle Kiiskisen kipparoiman edustusjoukkueen haastaa Markku Uusipaavalniemen viime kauden hopeajoukkue ja naisissa Ellen Vogtin mestarijoukkue saanee kovimman vastuksen Tiina Kölhin joukkueelta.

Miesten kärkijoukkueet ovat valmistautuneet kauteen kiertämällä ahkerasti Curling Champions Tourin osakilpailuja. Uusipaavalniemen joukkue on pärjännyt kiertueella varsin mukavasti ja nappasi viime viikonlopun Lucerne Curling Trophyssä kauden toistaiseksi parhaan tuloksen jaetulla kolmossijalla. Viikkoa aiemmin Kiiskinen puolestaan lähetti Uusipaavalniemen Ruotsin Sundbyberg Openin puolivälierässä laulukuoroon ja sijoittui lopulta turnauksessa toiseksi.

Naisten SM-sarjaan ennakkosuosikkina lähtee hallitseva Suomen mestari Ellen Vogtin johdolla. Valmistautuminen joulun EM-kilpailuihin on sujunut hyvin ja ohjelmaan on kuulunut Champions Tourin osakilpailujen lisäksi runsaasti harjoituspelejä miesjoukkueita vastaan. Ilmaiseksi joukkue ei ole kuitenkaan uutta Suomen mestaruutta saamassa, sillä erityisesti Tiina Kölhin kipparoima viime kauden hopeajoukkue on saanut paljon uutta virtaa harjoitteluun ja on ammentanut oppia Markku Uusipaavalniemeltä.

Molemmissa mestaruussarjoissa pelataan ensin kaksinkertainen runkosarja. Alkusarjavaiheen jälkeen joukkueet jakautuvat ylempään ja alempaan loppusarjaan. Kauden päätteeksi voittajille on luvassa Suomen mestaruuden lisäksi edustuspaikka joulukuussa 2011 pelattaviin EM-kilpailuihin. 

Mestaruussarjojen peliviikonloput kaudella 2010-2011

  • 19.–21.11.2010, Kangasniemi
  • 21.–23.1.2011, Peurunka
  • 11.–13.2.2011, Helsinki
  • 24.–26.2.2011, Vierumäki

Reaaliaikainen tulospalvelu ja sarjataulukot

Peliviikonloppujen tarkat peliohjelmat, reaaliaiakiset tulospäivitykset ja sarjataulukot löytyvät Curling.fi -sivuston tulospalvelusta.

Tulospalvelun lisäksi pelejä voi seurata livenä Curlingkanavalta peliviikonloppuisin. Curlingkanava löytyy osoitteesta http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava  

Kommentit

Ole'

Nyt näyttää mahtavalta,että olisi hyvä kausi tuloillaan. eka viikonlopp meni tiukoissa merkeissä, ja selvästikkin voittajapotentiaalia on tällä kertaa useassakin joukkueessa!