Kiinan pyörätuolicurlingjoukkue varmistanut ensimmäisen tarjolla olevan paikan Prahan MM-kilpailuihin

12.11.2010
-
Katja Kiiskinen
China - Wei Liu.JPG

Kiina voitti Italian 10-4 Kisakallion Urheiluopistossa järjestettävissä pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa perjantaina aamupäivällä. Tämä voitto varmisti Kiinalle toisen kahdesta MM-paikasta, joka näistä karsinnoista on mahdollista saavuttaa.


Toisessa playoff-pelissä, jossa kohtasivat alkukierroksen 3. ja 4.sijoittuneet Venäjä ja Japani, Venäjä vei ottelun nimiinsä vaikuttavan esityksen jälkeen ja jatkaa voiton ansiosta iltapäivällä pelattavaan playoff-peliin, jonka voittaja saavuttaa toisen tarjolla olevan MM-kisapaikan. Tämä toinen ottelu pelataan 16.30 alkaen ja Venäjää vastaan asettuu Kiinaa vastaan aamupäivällä hävinnyt Italia.

Italialaiset olivat pulassa Kiina-pelissä ensimmäisestä päästä lähtien, mutta saivat onnekkaasti ryöstettyä ensimmäisestä päästä yhden pisteen Kiinan kapteenin epäonnistumisen seurauksena. Kiinalaiset lähtivät toiseen päähän vielä varmemmalla otteella ja huikean pään seurauksena saivat jopa 7 pistettä, joka ratkaisi pelin jo ennen kuin se pääsi kunnolla alkamaankaan. Kiinan kapteeni Haitao Wang sanoi joukkueen jännittäneen kovasti ennen aamupäivän peliä, koska Italia oli pelannut niin varmasti aikaisemmissa peleissään. Kiinan joukkue oli kuitenkin erittäin onnellinen ensimmäisestä saavutetusta MM-paikasta lajin parissa. 

Pelin tulos:

ITA 1 0 1 0 0 2 0 x - 4

CHN * 0 7 0 1 1 0 1 x - 10

Kenties viikon yllättäjiin kuuluva Venäjä aloitti myös varmasti Japania vastaan. Katsuo Ichikawan luotsaama Japanin joukkue nosti itsensä kuitenkin takaisin peliin sekä taktisesti että heitollisesti loistavasti pelatun seiskapään ansiosta, joka toi heidät vain kahden pisteen päähän Venäjän joukkueesta. Japanilla oli mahdollisuus viedä ottelu jatkopäälle aina Venäjän Andrey Smirnovin viimeiseen kiveen asti, mutta Smirnov heitti viimeisen määriksensä lähes keskelle pesää ja vei sen myötä Venäjän jatko-otteluun toisesta MM-paikasta.

Pelin tulos:

RUS * 0 1 1 4 0 2 0 1 - 9

JPN 1 0 0 0 1 0 4 0 - 6


Alkukierroksen ja ensimmäisen playoff-pelin jälkeinen järjestys (voitot-häviöt):

  1. CHN 8-1

ITA 7-2

RUS 7-2

  1. JPN 5-4

  2. SUI 4-4

  3. SVK 3-5

  4. DEN 2-6

  5. FIN 2-6

  6. LAT 0-8

     

Perjantai 12.11.2010 klo 16:30

Italia ja Venäjä pelaavat playoff-ottelun toisesta paikasta Prahan MM-kisoihin helmikuussa 2011.

 

Peliaikataulu ja joukkuekokoonpanot sekä linkki tulospalveluun ja uutisiin löytyvät osoitteesta: http://www.kisakallio.fi/seurat/wwhcq.html

Tulospalvelua ja uutisia ylläpitää Suomen Curlingliitto. Liitto näyttää myös B-radalla pelattavat pelit curlingkanavallaan suorana nettilähetyksenä:

http://www.curling.fi/en/home

 

Media-asioita koskevat tiedustelut: :

Katja Kiiskinen

Tiedottaja (Suomen Curlingliitto/Kisakallio)

viestinta [at] curling [dot] fi

040-5898194