Yllätysrikas curlingin SM-sarja jatkui Vierumäellä

Antti Männynväli

Viikonloppuna pelattiin Vierumäellä viisi kierrosta miesten ja naisten curlingin SM-sarjaa. Kärkikamppailu pysyi tasaisena molemmissa, mutta sarjataulukossa alkavat jo jyvät erottua akanoista.

Miehissä alkukauden yllättäjäksi voidaan nimetä Toni Sepperin joukkue, joka on tällä hetkellä jaetulla toisella sijalla. Sepperi otti viikonloppuna vakuuttavat viisi voittoa viidestä pelatusta ottelusta.

”Meillä on hyvä porukka ja peli-iloa löytyy. Sitä kautta olemme saaneet myös onnistumisia.”, linjaa Sepperi putkeen mennyttä viikonloppuaan. ”Viikonlopun toisessa ottelussa nousimme suuresta takaa-ajoasemasta voittoon Saastamoista vastaan. Se oli kulminaatiopiste, joka näytti suunnan koko viikonlopulle.”, jatkaa Sepperi ja päättää haastattelun hehkuttamalla nelosheittäjänsä Jere Sullanmaan paineheittoja. ”Jeren sipuli kesti”.

Sarjaa johtaa edelleen Kalle Kiiskisen joukkue, joka on kärsinyt ainoastaan yhden tappion kymmenessä ottelussa. Sepperin kanssa toisen sijan jakaa Aku Kauste seitsemällä voitolla. Viimeisessä ylemmän jatkosarjan paikassa on tällä hetkellä kiinni Markku Uusipaavalniemen joukkue kuudella voitolla ja neljällä tappiolla.

Naisten sarjaa johtaa Tiina Kölhin nuori joukkue kahdeksalla voitolla. Kölhin asemaa voidaan pitää hienoisena yllätyksenä, joskin ennakkosuosikkina SM-sarjaan lähtenyt Ellen Vogtin joukkue on kärsinyt loukkaantumisista ja Vogt itse on joutunut olemaan osan peleistä sivussa. Vogt on jaetulla kakkossijalla Lare Norrin joukkueen kanssa seitsemällä voitolla.

Miesten ykkösdivisioonassa kärkipaikan otti haltuunsa Olli ”Mr. President” Rissanen. Tauno Kähkösen joukkue on toisena yhden ottelun enemmän hävinneenä. Muissa ylemmän jatkosarjan paikoissa ovat kiinni Timo Kausteen ja Antti Männynvälin joukkueet.

Lisätietoja


Miesten mestaruussrajan sarjatilanne:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4788/sarjataulukot

Naisten mestaruussrajan sarjatilanne:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4789/sarjataulukot

Julkaisuvapaita valokuvia lehdistökäyttöön:
http://www.curling.fi/fi/laji/kuvat/4277