Jännittäviä otteluita Mixed Doubles -kilpailuissa Oulunkylässä

Katja Kiiskinen

Curlingin Mixed Doubles SM-kilpailuja pelataan Oulunkylän curlinghallilla toista päivää. Kisat ovat odotetusti tarjonneet jännittäviä ja tasaisia otteluita, sekä runsaasti yllätyksiä. Mixed Doubles -kilpailut pelataan ns. triple knockout -kaavion mukaan, jolloin joukkueet sijoittuvat voittojen ja häviöiden perusteella joko A, B tai C kaavioon ja putoavat lopulta turnauksesta kolme tappiota kärsittyään.

Ensimmäisen pelipäivän jälkeen puhtaalla pelillä kahden voiton turvin olivat joukkueet Hippi/Lehtonen, Kiiskinen/Kuosmanen, Jäämies/Kautio ja Norri/Landgren. Lauantain otteluissa Norri/Landgren jatkoivat voittokulkuaan ja varmistivat neljällä voitollaan ensimmäisenä joukkueena paikan sunnuntain semifinaaleissa, jotka pelataan klo 12. Toinen semifinaalijoukkue, joka tulee olemaan myös B-kaavion voittaja, selviää lauantaina klo 19.30 alkavalla kierroksella.  

Viime vuoden voittajapari ja tämän vuoden ennakkosuosikki Jussi Uusipaavalniemi ja Jaana Hämäläinen kärsivät yllättäen lauantain klo 14.30 kierroksella kolmannen tappionsa ja putosivat siten ulos turnauksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että Chelyabinskin MM-kilpailuihin saadaan huhtikuussa uutta suomalaisväriä.

Sunnuntaina pelikierrokset alkavat klo 9, jolloin selviää kaksi muuta C- kaaviosta semifinaaleihin selviävää joukkuetta. Finaali pelataan klo 15 alkaen.

Lisätietoja pelimuodosta ja tuloksia Mixed Doubles kisoista:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/5209

Julkaisuvapaita valokuvia lehdistökäyttöön:
http://www.curling.fi/fi/laji/kuvat/4277