Curlingin Mixed Doubles SM-kilpailut kisataan tulevana viikonloppuna Oulunkylässä

Katja Kiiskinen

Curling Mixed Doubles pelimuodon SM-kilpailut pelataan tulevana viikonloppuna 1.-3.1.2010 Oulunkylän curlinghallissa. Joukkueet koostuvat pääosin miesten ja naisten SM-sarjaankin osallistuvista pelaajista, joten kovatasoisia pelejä on odotettavissa.

Mixed Doubles poikkeaa perinteisestä curlingista siten, että joukkue koostuu vain yhdestä mies- ja yhdestä naispuolisesta pelaajasta ja kahdeksan kiven sijaan molemmilla joukkueilla on yhdessä päässä käytettävissään viisi kiveä. Ennen pään alkua pelialueelle sijoitetaan yksi kivi pesään ja yksi suoja-alueelle. Osin näiden asetettujen kivien ansiosta päät rakentuvat usein hyvin mielenkiintoisiksi.

SM-kilpailujen voittaja saa oikeuden edustaa Suomea Mixed Doubles MM-kilpailuissa, jotka järjestetään Venäjän Chelyabinskissa 16.-24.04.2010. MM-kilpailut järjestään nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2008 Vierumäellä ensi kertaa järjestetyissä Mixed Doubles MM-kilpailuissa Suomi nappasi hopeaa Jussi Uusipaavalniemen ja Anne Malmin hienon suorituksen päätteeksi.

SM-kilpailujen ensimmäinen kierros pelataan Oulunkylän curlinghallissa pe 1.1.2010 klo 14.30.

Lisätietoja pelimuodosta ja tuloksia Mixed Doubles kisoista:

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/5209

Julkaisuvapaita valokuvia lehdistökäyttöön:
http://www.curling.fi/fi/laji/kuvat/4277