Curlingin SM-sarja käyntiin huipputasaisena

Markus Sipilä

Curlingin SM-sarja polkaistiin käyntiin viikonloppuna Kangasniemellä. Miesten sarjassa parhaan alun sai viikonlopun puhtaalla pelillä selvittänyt Kalle Kiiskisen joukkue. Sarjan kakkospaikalle on tunkua, kun peräti neljä joukkuetta on tasapisteissä kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Naisten sarjakärjessä ensimmäisen viikonlopun jälkeen ovat tasapisteissä Tiina Kölhin ja Lare Norrin joukkueet.

Hallitseva Suomen mestari Tomi Rantamäki paransi huonon alun jälkeen otteitaan viikonlopun edetessä. Joukkue hävisi molemmat perjantain pelinsä, mutta onnistui voittamaan viikonlopun loput pelit. Sunnuntain viimeisessä pelissä kaatui tälle kaudelle paluun tehnyt Markku Uusipaavalniemi. - Emme saaneet itsestämme parasta irti tänä viikonloppuna. Loppua kohden aloimme kuitenkin päästä hieman kartalle, mutta parannettavaa jäi vielä, analysoi Rantamäki.

Sarjan piikkipaikalla on viidellä voitolla kauden avannut Kalle Kiiskinen takavuosien kokoonpanollaan. - Sarjan taso on noussut tälle kaudelle ja yksittäisissä peleissä mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa. Tasaisuus tulee ratkaisemaan tämän kauden ja ristiin pelatut pelit tulevat näyttelemään suurta roolia, analysoi Kiiskinen viikonloppua.

Naisten sarjakärjessä ovat tasavoitoissa Tiina Kölhi ja Lare Norri. Kölhi voitti ensimmäisellä alkusarjan kierroksella sekä Norrin että Ellen Vogtin, mutta kärsi yllättystappion Irene Harjunpään joukkueelle. Vogtin joukkue taipui sekä Norrin että Kölhin edessä, joten hallitseva mestarijoukkue on sarjataulukossa vasta kolmantena.

SM-sarjan mestaruussarja jatkuu 15.-17.1. Vierumäellä. Miesten I- ja II-divisioonassa pelataan 11.-13.12 Peurungalla. Mixed Doubles -paripelimuodon SM-turnaus pelataan Helsingissä 1.-3.1.

Lisätietoja

Miesten mestaruussarjan aikataulu ja reaaliaikaiset pelitulokset:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4788/tulokset

Miesten mestaruussrajan sarjatilanne:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4788/sarjataulukot

Naisten mestaruussarjan aikataulu ja reaaliaikaiset pelitulokset:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4789/tulokset

Naisten mestaruussrajan sarjatilanne:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4789/sarjataulukot

Julkaisuvapaita valokuvia lehdistökäyttöön:
http://www.curling.fi/fi/laji/kuvat/4277