Curlingin SM-sarja käynnistyy huippujännittävänä

Markus Sipilä & Katja Kiiskinen

Curlingin miesten ja naisten mestaruussarjoissa heitetään ensimmäiset määrämittaiset Kangasniemellä tulevana viikonloppuna 20.-22.11.2009. Miesten sarjasta on odotettavissa huikean jännittävä, kun kilpajäille paluun tekevä Markku Uusipaavalniemi haastaa uuden joukkueensa kanssa Tomi Rantamäen hallitsevan mestarijoukkueen. Naisten sarjassa Ellen Vogtin kipparoiman mestarijoukkueen titteliä havittelevat etunenässä Lare Norrin ja Tiina Kölhin joukkueet.

Joukkueissa paljon kokoonpanomuutoksia

Miesten mestaruussarjan joukkueissa on tapahtunut paljon muutoksia. Pelaajaruletin käynnisti viime kauden MM-pettymyksen jälkeen Kalle Kiiskisen joukkueen hajoaminen. Kippari-Kalle lähtee hakemaan uutta peli-iloa takavuosien Eurocks-kokoonpanolla, jonka seurauksena myös viime kauden Jussi Uusipaavalniemen joukkue hajosi Perttu Piilon ja Paavo Kuosmasen liityttyä Eurocksin riveihin. Uusipaavalniemen veljeksistä vanhempi nähdään tällä kaudella Tomi Rantamäen kokoonpanossa.

Viime kauden naisjoukkueista tämän kauden jättää väliin joensuulainen Helena Timosen kipparoima moninkertainen seniorien edustusjoukkue. Myös Sari Auvisen luotsaama kokenut entinen edustusjoukkue jäi pois sarjasta, kuten myös Milja Hellstenin juniorijoukkue, joka edustaa Suomea tammikuussa 2010 juniorien MM-karsinnoissa Prahassa. Muutoksista huolimatta naisten tuleva SM-sarja säilyy kovatasoisena.

Viime vuoden Ellen Vogtin kipparoima naisten mestarijoukkue on kokenut muutoksia kauden alla: Laura Kröger ja Paula Lehtomäki päättivät keväällä jättää kilpacurlingin, joten tämän kauden alusta remmiin ovat astuneet Katja Kiiskinen ja Hannele Liesmäki. Heidän lisäkseen joukkueessa pelaavat siis kapteeni Ellen Vogt, Riikka Louhivuori ja Elisa Alatalo, jotka kaikki olivat mukana vuoden 2008 EM-kisoissa varmistamassa Suomelle paikan EM-kisojen A-sarjassa sekä voittamassa kauden 2008-2009 Suomen mestaruuden. Kyseinen joukkue on myös vahvin voittajasuosikki kauden 2009-2010 SM-sarjassa.

Uusipaavalniemen joukkueen tavoittena Sotshin olympialaiset

Kilpajäiltä kaksi kautta sivussa ollut Markku Uusipaavalniemi tekee paluun viime kaudella neljänneksi sijoittuneiden Kasper Hakuntin, Toni Anttilan, Joni Ikosen ja Kimmo Ilvosen kanssa. Joukkueeseen on värvätty mukaan lisäksi Tuomas Huolman. - Pelit näyttävät mihin kenelläkin rahkeet riittävät. Omalla joukkueellamme on paljon kiinni harjauksesta ja siitä, miten onnistumme painemääriksissä, pohtii Uusipaavalniemi.

EM-kisoihin kuukauden päästä suuntaava hallitseva mestarikippari Tomi Rantamäki sysää ennakkosuosikin paineet Uusipaavalniemen joukkueelle. -Suomalaisessa curlingissa eletään parhaillaan sukupolvenvaihdosta. Markun kanssa pelaavat nuoret kaverit ovat äärimmäisen lahjakkaita ja he treenaavat todella paljon. Uskon että he vievät sarjan tänä vuonna, vaikka mekin olemme kyllä treenanneet tosi kovaa.

Norri ja Kölhi haastavat Vogtin

Ellen Vogtin lisäksi muita mestaruussuosikkeja tulevalle kaudelle ovat Tiina Kölhin ja Lare Norrin kipparoimat joukkueet. Norri taisteli viime kaudella mestaruudesta viimeiseen asti, joten taisto tullee olemaan tasaista myös tällä kaudella. Tiina Kölhin kipparoima entinen juniorien edustusjoukkue tekee paluun vuoden tauon jälkeen ja on vahva mitaliehdokas myös tulevalle kaudelle. Kyseinen joukkue pelasi SM-sarjaa aiemmin Katja Kiiskisen kipparoimana, mutta Kölhillä itsellään on jo usean vuoden kapteenikokemus kansainvälisistä juniorikilpailuista. Muut kolme sarjaan osallistuvaa joukkuetta ovat Bettina Mandelin, Tiina Puranen ja Irene Harjunpää. Kaikilla heistä on vuosien SM-sarjakokemus ja potentiaalia riittää palkintopallille asti, joten tuleva naisten SM-sarja tulee tarjoamaan tasaisia, jännittäviä hetkiä.

Lisätietoja

Miesten mestaruussarjan aikataulu ja pelitulokset reaaliajassa:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4788/tulokset

Miesten mestaruussrajan sarjatilanne:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4788/sarjataulukot

Naisten mestaruussarjan aikataulu ja pelitulokset reaaliajassa:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4789/tulokset

Naisten mestaruussrajan sarjatilanne:
http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4789/sarjataulukot

Julkaisuvapaita valokuvia lehdistökäyttöön:
http://www.curling.fi/fi/laji/kuvat/4277

Kommentit