Curlingin SM-sarja käyntiin Kangasniemen karsintaturnauksella

Markus Sipilä

Curlingin SM-sarja 2009-2010 käynnistyy Kangasniemellä 23.-25.10. pelattavalla miesten ensimmäisellä karsintaturnauksella. Karsinnan toinen osa pelataan Virroilla 6.-8.11.

Miesten SM-sarjassa pelataan mestaruussarjan lisäksi I-divisioona ja II-divisioona. Kahdeksan joukkueen mestaruussarjaan saavat automaattisesti paikan edellisen kauden viisi parasta joukkuetta ja I-divisioonan voittaja. Jäljelle jäävistä kahdesta paikasta järjestetään kaksiosainen karsintaturnaus. Kaudelle 2009-2010 karsinnoissa on tosin jaossa yksi ylimääräinen paikka, kun Jussi Uusipaavalniemen viime kauden joukkue ei ilmoittautunut täksi kaudeksi sarjaan.

Toisin kuin monissa muissa lajeissa, curlingissa edustusjoukkueeksi valitaan aina hallitseva Suomen mestari. Koska arvokisoihin halutaan lähetää aina maan paras joukkue, on SM-sarjan karsintasysteemi suunniteltu siten, että vanhoista konkareista kostuva uusi joukkue voi päästä ensimmäisellä kaudella avoimen karsinnan kautta mestaruussarjaan ja tätä kautta arvokisoihin.

Ensimmäisen karsintaviikonlopun aikana viime kauden mestaruussarjan häntäpään joukkueet pelaavat I-divisioonan toiseksi sijoittuneen joukkueen kanssa yhdestä mestaruussarjapaikasta.

Samaan aikaan pelataan avoimen karsinnan ensimmäinen osa, johon osallistuvat uudet joukkueet, edelliskauden I-divisoonan häntäpään joukkueet ja edelliskauden II-divisioonan joukkueet. Tästä karsintaturnauksesta kaksi joukkuetta pääsee Virroilla pelattavaan karsinnan toiseen osaan ja kaksi joukkuetta saa paikan I-divisioonaan.

Miesten ja naisten mestaruussarjat alkavat 20.11. Pelien etenemistä voi seurata reaaliaikaisesta tulospalvelusta osoitteesta http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/4788

Julkaisuvapaita kuvituskuvia on saatavilla osoitteesta http://www.curling.fi/fi/laji/kuvat/4277

Kommentit

Pelit alkavat tänään klo 13:00. Pyrimme ehtimään "ajoissa" paikalle ja saamaan curlingkanavan laitteiston viritettyä siten että tänään klo 20:00 ottelu näkyisi jo streamina.