Rantamäelle miesten SM-kultaa

21.03.2009
-
Markus Sipilä

Tomi Rantamäen joukkue on voittanut curlingin miesten Suomen mestaruuden. Joukkue varmisti mestaruuden toiseksi viimeisellä pelikierroksella nappaamalla voiton Kimmo Ilvosen joukkueesta samaan aikaan, kun Aku Kauste hävisi Kalle Kiiskiselle.

Rantamäen mestaruus jää suomalaiseen curlinghistoriaan. Viime kauden SM-pronssijoukkue jakautui täksi kaudeksi kahtia ja joukkueet pelasivat kauden aluksi karsintapelin siitä, kumpi joukkue saa säilyttää vanhan joukkueen statuksen. Rantamäki voitti tässä karsinnassa täpärästi Toni Sepperin joukkueen ja säilytti mestaruussarjapaikan.

- Kauden alku oli vaikea kun emme tienneet saammeko edes joukkuetta kasaan ja vaikka saisimmekin, emme tienneet pääsemmekö pelaamaan mestaruussarjaa. Joukkueen kokoonpanon varmistumisen jälkeen kauden päätavoitteemme oli voittaa tuo ensimmäinen karsinta, muisteli Rantamäki alkusyksyä.

Rantamäen joukkue aloitti mestaruussarjataipaleensa mainiosti. Ensimmäisenä peliviikonloppuna joukkue kärsi tappion ainoastaan Kalle Kiiskisen joukkueelle.

- Lähdimme pelaamaan mestaruussarjaa avoimin mielin. Jossain vaiheessa kautta huomasimme että mehän pelaamme hyvin ja pystymme voittamaan kenet tahansa. Koko joukkueemme on heittänyt koko kauden paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Ratkaisevaa on ollut se, että olemme pystyneet parhaisiin suorituksiimme kaikista tiukimmissa paikoissa.

SM-hopean kohtalo ratkeaa viimeisellä sarjakierroksella. Mikäli Aku Kausteen joukkue voittaa Rantamäen, ripustetaan hopeamitalit Kausteen joukkueen kaulaan. Jos Kauste häviää oman pelinsä ja Kalle Kiiskisen joukkue voittaa omansa, pelaavat Kiiskinen ja Kauste uusintapelin hopeasta.

Mestarijoukkueessa pelasivat Tomi Rantamäki, Timo Patrikka, Jermu Pöllänen, Lauri Ikävalko, Ville Lehmuskoski ja Jussi Heinonsalo.

Naisten mestaruustaiston ratkaiseva peli Ellen Vogtin ja Lare Norrin välillä on parhaillaan käynnissä. Peliä voi seurata suorana lähetyksenä Curling.fi -sivuston Curlingkanavalta.

Kommentit

Päivää, alla kommentit täysin henk. koht. ja myös kisastudion. 

Onnittelut Tomille ja joukkuekumppaneilleen mestaruudesta. Ja Kallelle MM-paikasta jälkikäteenkin. 

Urheilutuutista ?

Itseäni on mietityttänyt median aina jotenkinkuitenkinkummallinen "negatiivinen" pohjavire juttujen tekemisessä. Ei vain lajissamme, mutta  tarkoitan, että monessakin lajissa haetaan aina jotakin ongelmaa (Esim. Harri Olli)  tuntematta/selvittämättä asioita. No, pieni kansa, toimittajat lienevät yleis"urheilijoita", jotka ymmärtävät juoksua ja hiihtoa.  

Joten urheiluruudulle harjat alas asenteesta ja ymmärtämisestä, harjat ylös tietenkin ylipäätään lajin huomioinnista. Mestareille ja gurujen kommenteille ja suorituksille harjat ylös. Syksy on jo lähellä, sitten jatketaan taas..

Niin ja asenteesta pitää antaa kiitoksia monellekin taholle. Yksi tulee nyt päällimmäisenä. Kisastudiot ilman Ojyn aktiiveja eivät olisi mahdollisia. Harjat ylös sinnekin. Jee. Jääntekijät ja muut alan gurut toki myös...

Pelaillaan taas ensi vuonna. Saattaa jopa olla, että keltapaidat jatkaa jopa kaksin joukkuein.  

 

:)

 :Daley

 

I will be back ! :D