Mestaruussarjojen jännitys säilyi viimeiseen turnausviikonloppuun

Jermu Pöllänen

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti.

Curlingin miesten ja naisten SM-sarjat säilyttivät jännityksensä viimeiseen osakilpailuun, kun molemmissa sarjoissa kärkikolmikko mahtuu parin voitetun ottelun sisään. Miesten sarjan piikkipaikalle kiilasi Tomi Rantamäen joukkue ja naisten sarjaa johtavat yhdessä Lare Norrin ja Ellen Vogtin joukkueet.

Naisten mestaruussarjaa johtavat Lare Norrin ja Ellen Vogtin joukkueet tasapistein, mutta Vogtin joukkueella on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kärkikaksikon takana yhden voiton heikommalla saldolla vaanii Helena Timosen joukkue. Neljäntenä oleva Sari Auvisen joukkue on toistaiseksi kahden voiton päässä pronssimitalipaikasta, mutta niin ikään yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Miesten sarjassa kärkipaikka vaihtui, kun Tomi Rantamäen joukkue nousi Aku Kausteen ohi joukkueiden keskinäisen ottelun päätyttyä Rantamäen voittoon. Joukkueiden ero on ainoastaan yhden voitetun ottelun verran, samaten kuin ero toisena olevan Kausteen joukkueen ja kolmantena majailevan Kalle Kiiskisen joukkueen välillä. Mitalit jaetaan näiden joukkueiden kesken, sillä neljäntenä oleva Kimmo Ilvosen joukkue on jäänyt jo viiden voitetun ottelun päähän mitalipaikasta, kun jäljellä ovat viimeiset kolme pelikierrosta.

Mestaruustaisteluiden jännittävät loppuhetket nähdään SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Suomen urheiluopistolla Vierumäellä 20.-21.3.2009. Mestaruuden voittaa se joukkue, jolla on kauden päättyessä eniten voitettuja otteluita tilillään.