Kilpailu tiivistyi miesten curlingin SM-sarjassa

Jermu Pöllänen

Vierumäellä jatkunut curlingin miesten SM-sarja tasoitti kilpailua kärjen osalta ja mestaruudesta näyttäisi tulevan kolmen kauppa. Aku Kausteen, Kalle Kiiskisen ja Tomi Rantamäen joukkueiden takana taistelu neljännestä ylemmän jatkosarjan paikasta käy kiivaana Jussi Uusipaavalniemen ja Kimmo Ilvosen joukkueiden välillä.

Aku Kausteen joukkue koki kauden ensimmäiset tappionsa, kun Rantamäen ja Kiiskisen joukkueet osoittautuivat paremmiksi keskinäisissä mittelöissä. Tilanne kärkikahinoissa tiivistyi entisestään, kun Rantamäki peittosi vielä Kiiskisen joukkueen ja voitti myös kaikki muut ottelunsa. Kausteen kipparoima joukkue on edelleen piikkipaikalla yhden voitetun ottelun erolla, mutta vastaavasti yhden ottelun enemmän pelanneena kuin Rantamäki. Myös Kiiskisellä on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin Rantamäellä, mutta yhtä monta voittoa tilillään.

Taistelu viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta käydään Jussi Uusipaavalniemen ja Kimmo Ilvosen joukkueiden välillä. Molemmilla joukkueilla on pelattuna alkusarjassa kaksi ottelua vähemmän kuin pahimmilla kilpakumppaneilla ja kun edessä on vielä yksi keskinäinen kohtaaminen, ratkaistaan neljännen paikan kohtalo näiden joukkueiden välillä.

Miesten ja naisten curlingin SM-sarjat jatkuvat 13.-15.2.2009 Lohjalla, Kisakallion urheiluopistolla.