Curlingkanavalla videokuvaa 19.-21.12. SM-peleistä

13.12.2008
-
Markus Sipilä
Miesten ja naisten SM-sarja jatkuu 19.-21.12. Kisakalliossa. Kyseisenä viikonloppuna tehdään Curlingkanavan ensimmäiset koelähetykset ja luvassa on livekuvaa suoraan pelipaikalta. Siirry Curlingkanavalle...

Kommentit

Curlingkanava on jymymenestys. Tälläkin hetkellä ottelu(j)a seuraa yli 40 henkilöä! Ja äänet puuttuu vielä streamista.

Syystä tai toisesta kuva ajoittain hieman nykii, mutta kyllä tuosta ottelua seurata pystyy.

Curlingkanavaa katsottiin ensimmäisen lähetysvuorokauden aikana noin 12 000 minuuttia (=200 tuntia). Matseja tuli kaksi pelikierrosta eli noin 5 tuntia, joten keskimäärin tuosta taitaa tulla noin 40 yhtäaikaista katsojaa.

Jälkimmäisen pelikierroksen aikana kanavan chatissa käytiin myös varsin vilkasta keskustelua, joten varsin tyytyväinen saa olla tähän ensimmäiseen kokeiluun.

Kisakallion tietoliikenneyhteys on valitettavasti jaettu koko urheiluopiston kesken, eikä sen nopeus aivan riitä videon häiriöttömään siirtoon. Tämän seurauksena kuva nykii hieman, mutta kyllä pelejä tälläkin yhteydellä pystyy hyvin seuraamaan.

Nyt nukkumaan, että jaksaa aamulla pelata. :)

-Markus

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Toivottavasti intoa riittää jatkaa kehittelyä ja ennenkaikkea ylläpitoa

Zoomauksien asetus on kompromissien tekoa, mutta kokeilkaa ja kysykää mielipiteitä katsojilta

Jos järjestelmä sallii lennosta zoomausta/suuntausta, niin huimasti pystyisi yhdellä vapaaehtoisella/puolipalkollisella parantamaan lähetystä. Ei muuta kuin laskua liitolle :)

Kiitos

Järjestelmä on toteutettu videokameroita hyväksi käyttäen, jotka mahdollistavat lennosta zoomailun ja kääntelyn. Jossain määrin rajoittava tekijä on se että kamerat on sijoitettu mahdollisimman korkealle mutta sekään ei täysin estä niiden käsittelyä. Kehittelyä varmasti tulee tapahtumaan ja testaamme erilaisia sijoituksia yms jne.

Nykyinen kuvamikseri kyllä sallii kolmannen kameran mukaan ottamisen, eli periaatteessa liikkuvan tai zoomattavan kameran mukaan ottaminen näiden nykyisten lisäksi ei vaatisi mitään muuta kuin yhden vapaaehtoisen, joka etenkin Vierumäellä pelattaessa pitäisi olla kohtuu helppo löytää.

Itse jäin pohtimaan tuon takakameran sijoittamista hieman takaviistoon koska monissa tilanteissa vihulaisen kapu ja varakapu peittivät näkyvyyden lähes kokonaan. Pitäisi varmaan testata miltä homma näyttäisi jos siirtäisi kameraa vaikka 20 astetta sivuun jolloin pesä olisi kokoajan näkyvissä joskin hieman sivusta. Vaihtoehtona on kameran sijoittaminen suoraan pesän yläpuolelle (voi tuottaa ongelmia ;))

 

2.-4.1 on sitten äänimikseri ja n-määrä mikrofoneja käytössä jolloin saadaan striimin laatua selvästi eteenpäin. Asiantuntevia kommentaattoreita odotellessa ;)

Ik heet Kissa!

Olisi hyvä jos voisi valita kuvan koon jostain, tuo tän hetkinen on vähän pieni isommilla resoilla ja koko ruutu haittaa muuta surffailua, eikä samalla pysty jakaa nerokkaita ajatuksia chat ruudussa.

väliaikaisratkaisuna voi kylläkin kopioida sivun ja muuttaa kuvasuhteen sieltä... esim tossa leveässä (kuva+chat) 1400x1000 oli aika hyvä, ei vain taida istua curling.fi:n sivupohjaan? Jos olis linkki millä sais avattua uuteen ikkunaan ?!? 

Joka tapauksessa hieno homma tämä ja propsit kaikille joille ne kuuluu!

ISO KIITOS kaikille, jotka tarjoavat meille tämän palvelun!

t.anne
PS. Ketkä kaikki ovat tähän osallistuneet?

Elämä on ...

Rustailin juuri Curlingkanavan dokumentaation ensimmäisen version Curlingwikiin, artikkelin lopusta löytyy myös suitsutuksia syyllisille ja apua tarjonneille.

Vierumäellä pistetään vielä paremmaksi, kun parivaljakko Vuori-Sepperi on lupautunut selostamaan osaa peleistä. Herrojen höpinöiden lisäksi 2.-4.1. peliviikonlopun aikana on lisäksi tulossa ääntä radalta, kun saamme tilatut mikit ja äänimikserin.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Milloin saadaan ihastella omia pelejä jälkikäteen Ondemand linkin takaa?

Eli allekirjoittanut on kyllä luvannut Sipilälle että Vmäki vloppuna 2-4.1 herran vuonna 2009 tulen "selostamaan" pelin tai kaksi. Mikäli mikorfoni-setti onnistuu hommata siihen mennessä. Aisankannatta...aisapariksi on lupautunut Toni "Niitti" Sepperi joten eiköhän taagia settiä saada aikaan.

Sivut