Miesten curlingjoukkue jatkaa tappiottomalla pelillä

08.12.2008
-
Jermu Pöllänen

Curlingin EM-kilpailut jatkuvat suomalaisittain varsin positiivisissa merkeissä. Miesten joukkue voitti päivän ensimmäisessä pelissään Puolan ja jatkaa turnauksessa puhtaalla pelillä. Naisten joukkue sen sijaan koki yllätystappion kisat heikosti aloittanutta Espanjaa vastaan. Kalle Kiiskisen kipparoima miesten joukkue jakaa kärkipaikkaa omassa alkulohkossaan yhdessä Hollannin kanssa. Myös Ellen Vogtin johtama naisten joukkue on edelleen jaetulla kärkipaikalla yhdessä Puolan, Viron ja Slovakian kanssa.

Aamu alkoi yllättävissä merkeissä, kun loistavasti EM-kilpailuiden kaksi ensimmäistä peliään voittanut naisten joukkue ei saanut ottelussa onnistumisia ja samanaikaisesti Espanjan kokemattoman joukkueen pelatessa selvästi kisojen parasta otteluaan, oli ottelu ohi jo kuuden pelatun pään jälkeen ja tulostaululla murskaava 11-1 voitto Espanjalle.

Miesten joukkueen peli Puolaa vastaan eteni jälleen käsikirjoituksen mukaisesti ja pistetehtailu alkoi heti ottelun alussa. Kolmen pelatun pään jälkeen Suomen johto merkittiin jo lukemin 6-0. Tämän jälkeenkään Suomella ei ollut ottelussa suurempaa hätää ja vaikka Puola pääsi ryöstämäänkin yhden pään Suomelta, niin ottelu loppui kahdeksannen pään jälkeen Puolan luovuttaessa ottelun tilanteessa 10-3.

Miesten joukkueen pelit jatkuvat jo tänään iltakierroksella, kun vastaan asettuu Venäjä. Naisten seuraava vastus on huomisella keskipäivän kierroksella Slovakia.