Ranualla pelattiin ensimmäinen Perinteinen Poro Cup

04.11.2008
-
S.I.M.

Cup oli ehkä liikaa turnauksen nimessä; kaikki pelasivat saman määrän pelejä, eikä kukaan pudonnut jatkosta. (tai no ehkä omasta halustaan...)

Voittajat kuitenkin saatiin tällekin turnaukselle. Poron raato lähti kohti Helsinkiä Presidentin Miesten mukana.

Tapahtuma oi tuttuun ranualaiseen tyyliin lämminhenkinen ja mukaansa tempaava. Ranua Curlingin urheiluvastaava, Timo Peisa, oli piiskannut talkoomiehensä ylittämään itsensä; koskaan aikaisemmin ei Ranualla ole nähty niin hyviä ja pelattavia jäitä kuin nyt. Joukkueita oli ilmoittautunut koko Suomen mitalta, Helsingistä Kemijärvelle saakka, kaikkiaan kymmenen. Kangasniemen Huru-Ukot olivat toista kertaa Ranualla ja näyttivät, että Kangasniemeltä kajahtaa joka kerta aina vaan kovemmin. Viime keväinen avoin PSM-kisa oli ehkä pettymys joukkueelle, mutta Poro Cupissa joukkue näytti kehittyneen huomattavasti.

Oulusta tuli mukaan kaksi joukkuetta, Mark Middleton omallaan ja nuorten oululaisten kasaama O6 -joukkue. Nuoret kertoivat olevansa lähinnä haistelemassa curlingilmapiiriä turnauksessa. Ehkä juuri ennakkoasenteen vuoksi joukkue hellitti toisen päivän puolessa välissä ja siirtyi viettämään After Curling -aikaa ratojen ulkopuolelle.

Olli Rissasen luotsaama Presidentin Miehet -kombo pelasi rennosti ja kokemuksen turvin, eikä antanut yhdellekään vastustajalleen mahdollisuuksia voittaa itseään. Muutama joukkue kykeni viemään pään tai pari, mutta voittajasta ei kukaan ollut epävarma.

Femmes Fatales Ranualta oli turnauksen ainoa naisten joukkue. Vasta-alkajiksi joukkue osoitti aika nopeaa etenemistä lajin saloihin, joukkue voitti O6 -joukkueen ja pelasi ihan hyvän vastuksen antaen muitakin joukkueita vastaan.

Ranua Curlingin sivuilla enemmän seuran touhuista. Tässä liitteenä sijataulukko:

Tulokset:

I       Presidentin Miehet        pääkaupunkiseutu
II      Lohi                               Ranua
III     Peisa                             Ranua
IV     Kemppainen                 Rovaniemi
V      Näyhä                           Ranua
VI     Mattila                           Kemijärvi
VII    Huru-Ukot                     Kangasniemi  
VIII   Middleton                      Oulu
IX     Femme Fatales             Ranua
X      O6                                 Oulu