Ranska vei toisen karsintaottelun

17.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Ranska 5-10 (2. MM-karsintaottelu)

Suomen peli oli tahmeaa toisessa MM-karsintaottelussa. Aamun peli pelattiin B-sarjan hallissa ja suomalaisilla oli vaikeuksia löytää oikeita voimia ja merkkejä. Heittopelikin takkusi eilisiltaan verrattuna sen verran pahasti, että Ranska onnistui vääntämään voiton selvin lukemin ja pysymään mukana MM-kisapaikan tavoittelussa. Ranska on pelannut koko EM-kisaviikon B-hallissa ja se onnistuikin itselle tutuilla kivillä ja jäällä suomalaisia paremmin. Kolmas ja ratkaiseva karsintaottelu pelataan klo 15 paikallista aikaa. Pelipaikka arvottiin A- ja B-hallin välillä Suomen ollessa onnekkaampi kolikon heitossa ja valitessa A-hallin. Ranska voitti arvonnassa viimeisen kiven edun ensimmäiseen päähän.

1. pää:
Suomi aloitti pään hapuilemalla määrämittaisten voimissa ja Ranska sai kiven piilotettua suomalaisten keskisuojan taakse. Suomi ei onnistunut tuplayrityksessään ja Ranska otti viimeisellä kivellään 2 pistettä. Tilanne Ranskan hyväksi 2-0 ja Suomella viimeinen kivi.

2. pää:
Ranska onnistui kierrossaan keskisuojan taakse ja Suomi tuli hyvin perässä. Suomi tökkäsi Ranskan toisen keskisuojan takapesään ja Ranska epäonnistui kierrossaan tökäten pesän edestä Suomelle toisen pistekiven. Suomen seuraava hiljainen poisto hivenen epäonnistui ja Ranska pääsi kiertämään teepisteelle hyvän kierron. Suomi seurasi perässä ja sai tökittyä Ranskan kiviä takapesään. Ranskan tuplayritys ei aivan onnistunut, mutta rollasi kuitenkin niin hyväksi kakkoskiveksi, että toisen pisteen ottaminen oli vaikeaa. Määrisyritys osui suojaan ja näin Suomen saaliiksi jäi yksi piste. Tilanne 2-1 Ranskalle ja viimeinen kivi myös heillä.

3. pää:
Jani Sullanmaa onnistui kierrossaan keskisuojan taakse nojalle Ranskan kiveen ja ote päässä siirtyi Suomelle. Suomen heitot eivät onnistuneet kuitenkaan hirmuisen hyvin ja Ranskakin sai mahdollisuutensa. Varsinkin heittovoimat tuntuvat olevan hivenen hakusessa. Wille Mäkelä rollasi hyvin reunalta keskelle samalla suojaten Suomen ykköskiven, joka edelleen nojaa takanaan olevaan Ranskan kiveen. Kiviä Ranskalla kaiken kaikkiaan on pesässä kolme kuten Suomellakin. Suomen kaksi viimeistä suojaa kuitenkin onnistuivat kuten pitääkin ja näin Suomi varasti 1 pisteen. Tilanne 2-2. Ranskalla säilyi viimeinen kivi.

4. pää:
Suomi aloitti pään hyvällä keskisuojalla, mutta kumpikaan joukkue ei oikein onnistunut kierroissaan. Ranska sai piilotettua kiven keskisuojan taakse, josta Suomi onnistui poistamaan sen lyhyellä ratsulla. Suomi hapuili määrämittaisten voimissa, mutta onneksi Ranskakin epäonnistui yrityksissään kiertää keskisuojia. Wille Mäkelä onnistui hyvin nojassaan, mutta Ranska seurasi hienosti perässä. Ranskan toiseksi viimeinen kivikin onnistui tullen teelle lähes nojalle. Suomen viimeinen jäi hivenen lyhyeksi, vain noin 5 senttiä. Ranska yritti viimeisellä vielä yhtä lisäpistettä määrämittaisella mutta ei onnistunut. Näin Ranskalle kaksi pistettä ja johto luvuin 4-2.

5. pää:
Suomen Teemu Salo onnistui avausheitoissaan ja Suomi sai keskisuojan taakse johtokiven sekä kulmasuojan myöhempää käyttöä varten.Ranskan kolmosella oli mahdollisuus kääntää pään kulku Ranskalle suotuisaksi, mutta kierto kopsahti suojaan jääden oman kakkoskiven eteen. Samoin kävi Suomen kuudennelle kivelle. Suomen seitsemännen kiven osuttua suojaan Ranskalla oli johtokivi nojalla Suomen kakkoseen teen takana takapunaisella. Ranskan viimeinenkin kivi kiersi hienosti samaan kasaan ja Suomen piti viimeisellä heittää yhtä pistettä ranskalaisten perässä. Kivi lipui hivenen pitkäksi ja Ranska varasti näin yhden pisteen siirtyen johtoon 5-2.

6. pää:
Ranska aloitti tauon jälkeen puolustamaan johtoaan pelaamalla kiviään etupesään ja poistamalla Suomen kiviä. Suomi sai päälle kahden temmon, jota Ranska yritti purkaa. Ranska heitti avoimen poiston viimeisellään kokonaan ohi yrittäessään tuplaa ja Suomi pääsi heittämään kolmannen pisteen pesään. Tilanne 5-5. Viimeisen kiven etu siirtyi Ranskalle.

7. pää:
Suomi pääsi suojaamaan ykköskiveään ja Ranska koitti päästä oman kulmasuojansa taakse. Ranskan heitot eivät onnistuneet aivan nappiin ja niin Suomelle kertyi kaksi pesäkiveä. Pesän edessä oli kaksi keskisuojaa ja yksi kulmasuoja. Ranskan kiertojen jäädessä vajaaksi Wille Mäkelä tökkäsi omaa reunapesäkiveä keskemmälle ja Ranska koitti poistaa tuplaa. Suomen ykkönen lähtikin pesästä ratsulla. Ranskan toisen ratsun mentyä ohi Suomi pääsi heittämään määrämittaisella ykkoskiveä, jossa Markku hyvin onnistuikin. Ranskan oli viimeisellä heitettävä yhtä pistettä, jossa Thomas Dufour hyvin onnistuikin. Yksi piste Ranskalle ja 6-5 johto. Suomi sai kuitenkin viimeisen kiven edun.

8. pää:
Suomi sai kulmasuojan, jonka taakse Teemu Salon toinen kiertyikin takapesän puolelle. Ranskan purettua kulmasuojan Suomi kiersi toisen pistekiven etupesässä olevien Ranskan kahden kiven taakse. Ranska tuli perässä samaa polkua saaden ykköskiven. Suomen täytyi tökätä Ranskan ykköstä taaksepäin, sillä kivi oli suomalaisten kannalta huonossa paikassa. Suomen tökki ei kuitenkaan jaksanut kuin etupesään ja Ranska alkoi suojaamaan omaa ykköstään. Suomen etupesäpoiston rollattua ulos Ranska lähti yrittämään kierrolla kakkoskiveä. Siinä Ranska onnistui erinomaisesti saaden punaiselle toisen hyvän pistekiven. Suomi purki seuraavalla pesän edestä kaksi Ranskan suojakiveä, jotta pääsisi käsiksi Ranskan johtokiviin. Ranska suojasi etuvalkoiselle pesään seitsemännellä kivellään, johon Suomi heitti lujan poiston. Ranskan kivet kuitenkin pysähtyivät takapesässä oleviin Suomen kiviin eikä pesästä lähtenyt kuin kaksi Suomen kiveä. Ranska heitti viimeisen heittonsa etupunaiselle ja tilanne oli kolme pistekiveä Ranskalle. Markun viimeinen rauhallinen poisto ei noussut tarpeeksi ja Ranska varasti kolme pistettä siirtyen 9-5 johtoon.

9. pää:
Ranska puolusti johtoaan Suomen yrittäessä saada tilannetta aikaiseksi. Suomi ei saanut tilannetta päälle Ranskan poistojen osuessa riittävän hyvin. Suomi oli pakotettu yhden ottamiseen viimeisellä kivellä, mutta heitto rollasi ulos ja Ranskalle tuli vielä varastus ja voitto pistein 10-5.