Suomen miehet nujersivat Ranskan ensimmäisessä MM-karsintapelissä

16.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Ranska 7-2 (1. MM-karsintaottelu)

Suomi hallitsi koko pelin ajan tapahtumia melkoisen helposti. Ranska ei pystynyt luomaan oikeastaan lainkaan painetta Suomelle ja kaksi kertaa viimeisen kiven turvin otettu 3 pistettä ratkaisikin ottelun. Ranska oli väsynyt pelattuaaan päivän aikana jo kaksi täyttä peliä B-sarjan finaaleissa ja se näkyi. Puhti oli poissa lihaksista ja ajatuksista. Suomi otti tärkeän kiinnityksen MM-kisapaikkaan, johon vaaditaan kaksi voittoa. Samat joukkueet kohtaavat huomenna lauantaina klo 10 paikallista aikaa toisessa ottelussa, jossa Suomen on mahdollisuus varmistaa 2006 MM-kisapaikka USA:n Lowelliin. Jos Ranska onnistuu voittamaan aamulla, kisapaikka ratkeaa joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa huomenna klo 15.

1.pää:
Passiivista peliä molemmilta ja Suomen nollaus onnistui. Tilanne 0-0 ja Suomella viimeisen kiven etu. Suomen joukkue koki takaiskun ennen peliä kakkosheittäjä Kalle Kiiskisen jouduttua jäämään sivuun illan pelistä flunssan takia ja lääkärin niin neuvoessa. Varapelaaja Jani Sullanmaa pääsi näin avaamaan pelinsä EM-kisoissa.

2. pää:
Suomi painosti Ranskaa tökkimällä  pesän edestä ja hyvällä nojakivellä. Jäät eivät ole kovin kummoiset juuri tällä radalla ja kiertäminen on melkoisen vaikeaa kivien kulkiessa selvästi suorempaa kuin muilla radoilla. Ranskan epäonnistuttua nojakiven poistossa ja Suomen Jani Sullanmaan tökkäys suojakiven taakse antoivat mahdollisuuden kolmeen pisteeseen viimeisellä kivellä. Markku Uuusipaavalniemen viimeisen kiven onnistuttua Suomi nappasi 3 pistettä ja 3-0 johdon.

3. pää:
Suomi piti johtokiveä pesässä ja poisti kaikki Ranskan pesäkivet helpohkosti. Ranska ei saanut kertaakaan kahden tahtia vaan joutui viimeisellään nollaamaan. Tilanne edelleen 3-0 Suomelle. Ranska pelaa kyllä melkoisen varovaista taktiikkaa ainakin alkupelissä.

4. pää:
Ranska pelasi yhden kulmasuojan, jonka taakse he yrittivät rollata Suomen pesäkivien kautta. Rollausten epäonnistuttua Ranska onnistui puolittain kierrossaan, mutta Wille Mäkelä poisti rauhallisella. Suomi piti kiviä pesässä ja Ranska ei oikein saanut tilannetta päälle. Toiseksi viimeisellä Ranska lähti heittämään tuplaa meidän reunapesäkivistä ja onnistuikin siinä, mutta seurauksena oli jälleen orastavan kahden yrityksen sijaan pakko nollata pää. Tilanne 3-0 edelleen Suomelle.

5. pää:
Ranskalla kulmasuoja ja Suomella pesäkivi. Suomi purkaa Ranskan yrityksiä kovilla poistoilla. Ranska yrittää nojailla Suomen kiviin, mutta suomalaisten poistot osuvat edelleen riittävän hyvin pitääkseen tilanteen täysin hallussa. Ensimmäiseen viiteen päähän Ranskalla ei ole ollut yhtään kertaa enempää kiviä kerralla pesässä kuin yksi. Eli mahdollisuudet kahden ottamiseen ovat olleet ohuita, vaikka heillä viimeisen kiven hyöty on ollut kolme päätä. Markku Uusipaavalniemen viimeisellä heittämä hyvä rollaus kulmasuojan taakse pakotti Ranskan ottamaan yhden pisteen. Tilanne 3-1 Suomelle ja viimeisen kiven etu siirtyi suomalaisten haltuun.

6. pää:
Ranska sai pienen painostuksen aikaiseksi alkupäässä. Tilanne heikkeni ranskalaisten kannalta kolmosheittäjän heitettyä kokonaan ohi Suomen kivestä ja näin Suomi pääsi kahden vauhtiin. Tilanne kuivui kuitenkin kokoon Markun ensimmäisen määrämittaisen mennessä liian pitkälle ja Ranska onnistui tuplassaan. Viimeisellä Markku joutui heittämään määrämittaisen kolmea Ranskan kiveä vastaan onnistuen täydellisesti, piste Suomelle ja johto ottelussa lukemin 4-1.

7. pää:
Suomi sai purettua Ranskan kulmasuojan ja peli siirtyi pesään. Sieltä suomalaiset nakuttivat Ranskan kivet varmasti pois. Jani Sullanmaa onnistui erinomaisesti poistamaan kaksi toisissaan kiinni ollutta Ranskan kiveä ja loppupää olikin sitten tuttua tilanteen purkamista ja Ranskan hyökkäyspelin estämistä. Ranska ei saanut kahden paikkaa vaan joutui viimeisellään heittämään määrämittaista yhtä Suomen kiveä vastaan, joka oli aivan teen etupuolella kymmenen senttiä keskipisteestä kahden täydellisen suojan takana. Suoralla jäällä tehtävä oli vaikea Ranskan kippari Thomas Dufourille, mutta hän onnistui hienosti heittäen aivan keskipisteeseen ja näin Ranska kavensi pelin numeroihin 4-2. Viimeisen kiven etu siirtyi vuorostaan Suomelle.

8. pää:
Suomella johtokivi etupunaisella ja Ranskan kivi kakkosena sen etupuolella. Suomi poisteli pesän edestä kivet Ranskan suojatessa omaa kakkoskiveään. Toiseksi viimeisellä kivellään Suomi kiersi toisen pesäkiven lisää pesään saaden näin Ranskalle paineen heidän viimeiselle kivelleen. Ranska yritti tulla perässä samanlaisella heitolla , mutta heitto jäi hiljaiseksi. Suomi yritti vielä reunalta yhtä lisäpistettä, jossa Markku hienosti onnistui ja näin 3 pistettä muutti tilanteen lukuihin 7-2. Ranskalaisille riitti ja he kättelivät luovutuksen merkiksi.