Sveitsi nujersi Suomen miehet

14.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Sveitsi 4-5

Ottelu oli tasaista ja tapahtumaköyhää vääntämistä pisteistä. Ottelussa pelattiin melkoisen varman päälle molempien joukkueiden toimesta ja mitään hyökkäyspelin juhlaa ei nähty. Kumpikin joukkue vältteli riskejä eikä lähtenyt riskillä yrittämään pisteitä. Ennemminkin pidettiin huoli ettei vastustaja saa ylimääräisiä pisteitä. Suomi johti peliä yhdellä ennen viimeistä päätä, mutta Sveitsi onnistui viimeisessä päässä viimeisen kiven turvin ottamaan voittoon vaadittavat kaksi pistettä. Ottelun loppulukemat Sveitsille 5-4. Sveitsin joukkue kapteeninaan Ralph Stöckli varmisti itselleen myös olympiakisapaikan selviydyttyään välieriin EM-kisoissa. Suomella on huomenna aamulla vastassa Italia, ja pelin panoksena on kahdeksas sija sekä MM-karsintaan pääsy.

3. pää:
Ensimmäinen ja toinen pää oli nollattu ja Suomi aloitti kolmannen keskisuojalla. Sveitsi heitti kulmasuojan ja Suomen toinen jäi myös keskisuojaksi. Sveitsi kiersi suojien taakse ja Suomi tökkäsi toisen suojansa paremmaksi kuin sveitsiläisten. Seuravaallaan Sveitsi onnistui levittämään Suomen suojat pois ja heittokivensä oman pesäkivensä eteen. Suomi yritti ratsastaa kuitenkin vain avaten suojan. Sveitsi poisti Suomen pesäkiven rollaten toiselle puolen kulmasuojan taakse. Suomi poisti Sveitsin näkyvän pesäkiven mutta oma jäi näkyviin, tarjoten Sveitsille mahdollisuuden rollata toisen kulmasuojan taakse. Heitto ei kuitenkaan noussut ja he rollasivat aiemman kivensä viereen. Suomi yritti tästä rollia nojalle mutta kivi ei jaksanut aivan tarpeeksi. Sveitsi onnistui heitossaan jättäen Suomelle kuitenkin tuplan paikan. Heitto onnistui jättäen Suomen kiven pesään. Sveitsi lähti nojaamaan Suomen kiveen yrittäen kiertää myös osittain suojan taakse. Kivi jäi juuri kokonaan näkyviin mutta poistoheiton oli tultava aivan suojan vierestä, jottei Sveitsin kivi osuisi Suomen pesäkiveen. Heitto onnistui loistavasti myös heittokiven jäädessä pesään ja näin Sveitsin oli pakko ottaa määrämittaisella yksi piste, tilanne Sveitsille 1-0.

4. pää:
Tilanne rakentui kolmen suojan taakse takapesään. Neljännellään Suomi tökkäsi oman suojansa Sveitsin juuri keskelle kiertämään kiveen siirtäen sen takapesään. Sveitsi yritti kiertää nojaa Suomen kiveen, mutta heitti hieman kovan nojaten Suomen takapesäkiveen. Suomi yritti kiertää toiselta puolen pesään mutta heitto oli liian kova, päätyen takasiniselle. Sveitsi heitti kulmanojan Suomen kiveen ja Suomi yritti kiertää sen eteen, mutta osui suojaan avaten sen. Sveitsi onnistui poistamaan suomalaisten kiven, ja heittokiven jäädessä etupesään oli heillä neljä pistekiveä. Suomi yritti kiertää määrämittaista keskisuojien taakse mutta heitti hieman kovan, nojaten takapesäkiviin kakkosena. Sveitsi suojasi ykköstään ja Suomen oli pakko kiertää määrämittainen toiselta puolelta. Heitto onnistui täydellisesti, Suomelle piste ja tilanne 1-1.

5. pää:
Suomelle rakentui tilanne jossa sillä oli yksi pesäkivi osittain Sveitsin kulmanojan takana. Suomi suojasi kiveä mutta Sveitsi onnistui ratsastamaan niistä tuplan, jättäen heittokiven kulmasuojaksi toiselle puolen. Suomi yritti kiertää kulmasuojan taakse mutta heitto jäi suojaksi. Sveitsi kiersi ulkokautta mutta kivi nousi niin paljon että se tuli puoliksi näkyviin toiselle puolen. Suomen tökkäysyritys jäi kuitenkin myös suojaksi. Sveitsin määrämittainen tuli kuitenkin hyvälle tuplan paikalle ja siinä Suomi onnistuikin, nollapää ja tilanne edelleen 1-1.

7. pää:
Kuudes pää pelattiin jälleen nollaksi, ja seitsemännessä Suomi avasi keskisuojalla. Kun alkupäässä kierrot eivät onnistuneet ja pesän eteen kerääntyi suojia päätti Sveitsi kolmannellaan jo avata niistä muutaman. Suomi kiersi neljännellään takapunaiselle ja kun Sveitsin ratsupoisto ei onnistunut pääsi Suomi kiertämään toista kiveä pesään. Kivi ei kuitenkaan noussut piiloon ja Sveitsi onnistui tuplassa. Suomen poistokivi ei jäänyt pesään ja Sveitsi pääsi kiertämään kiveä keskisuojien taakse. Sveitsin kivi lipui kuitenkin läpi ja Suomi pääsi yrittämään uudestaan, tälläkin kertaa kivi jäi näkyviin. Sveitsi onnistui pääsemään suojien taakse ykköseksi, ja Suomi joutui yrittämään määrämittaista aivan keskelle toiselta puolen. Heitto jäi kuitenkin jonkun verran näkyviin ja tarjosi Sveitsille mahdollisuuden kahteen. Sveitsin heitto kolahti suojaan, Suomelle yhden varastus ja tilanne 1-2 Suomelle.

8. pää:
Suomi puolusti johtoaan ja Sveitsi yritti saada tilannetta päälle. Suomen yhden poiston epäonnistuttua Sveitsi sai paikan kahteen pisteeseen, ja sen sveitsiläiset hyödynsivät ottaen kaksi pistettä ja 3-2 johdon.

9.pää:
Suomi onnistui neljännellään rollamaan hyvin kulmasuojan taakse. Sveitsin ratsu ei onnistunut ja Suomelle aukesi paikka kahteen. Suomi onnistui säilyttämään asemansa ja sai kaksi pistettä, tilanne 3-4 Suomelle.

10. pää:
Pään puolivälissä Suomella oli pistekivi etupunaisella ja Sveitsillä noja siihen. Suomella oli lisäksi keskisuoja lähellä pesää ja Sveitsillä kulmasuoja. Viidennellään Suomi heitti toista suojaa mutta kivi ei jaksanut peliin asti. Näin Sveitsi pääsi ratsastamaan kulmasuojalla pesäkiviin niin, että Sveitsin kivi jäi ykköseksi ja Suomen kakkoseksi. Suomi poisti Sveitsin kiven niin että Suomen oma kivi jäi reunapesään, sillä hetkellä ainoaksi pesäkiveksi. Pesän eteen oli kuitenkin jäänyt Sveitsin keskisuoja ja sen taakse Sveitsi yritti kiertää. Heitto oli hieman kova pysähtyen takasiniselle. Suomi yritti samaa heittoa onnistuenkin suht hyvin, kiven jäädessä kuitenkin hieman liikaa näkyviin. Sveitsi onnistuikin heittämään tuplan ja näin Suomen oli päätettävä yrittääkö tuplaa Sveitsin kivistä ja näin jatkopäätä, vai kenties rollia ja mahdollista varastusta. Suomi päätti yrittää rollia, mutta heitto osui suoraan päin ja jätti näin Sveitsille avoimen poiston kahteen. Sveitsi onnistui ja voitto heille lukemin 5-4.