Suomi kukisti Tanskan

14.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Tanska 6-3

Ottelu oli kummaltakin virheiden ja onnistumisten sävyttämää. Välillä tuurikin oli Tanskan puolella heidän epäonnistuttua yrityksessään, mutta lopputuloksena oli heille suotuisa onnistuminen. Suomi hallitsi hienokseltaan peliä koko ajan, mutta Tanskallakin oli paikkansa. Jää ei ollut kovinkaan looginen, joissain kohdissa kivi saattoi kiertää sivusuunnassa puolitoistakin metriä määrämittaisella heitolla, mutta vastaavasti toisissa paikoissa kivi kulki samalla voimalla nousten ainoastaan parikymmentä senttiä. Tämä häiritsikin molempien joukkueiden peliä. Suomen joukkue on kuitenkin heräänyt pelaamaan ja se on hyvä merkki. Kun päästään johtoon, johdon puolustaminen onnistuu kohtuullisen hyvin. Tuloksena hyvästä puolustuspelistä tänään tärkeä voitto Tanskasta luvuin 6-3. Keskiviikkona Suomi kohtaa Sveitsin.


1. pää:
Pää pelattiin varovaisesti avoimena, Suomi onnistui viimeisellään nollaamaan, tilanne 0-0.

2. pää:
Suomi yritti rakentaa peliä Tanskan keskisuojan taakse mutta viidennellään Tanska onnistui ratsastamaan tuplapoiston Suomen kivistä jättäen omansa vielä mukavasti pesään. Loppupään joukkueet yrittivät rollata poistolla keskisuojan taakse, Suomen onnistuessa siinä seitsemännellä heitollaan varsin mukavasti. Tanskan poisto osuikin suojaan ja näin Suomelle määrämittaisella kaksi pistettä. Tilanne 2-0.

3. pää:
Suomi heitti ensimmäisellään aivan pesän keskelle ja Tanska keskisuojan. Toisellaan Suomi suojasi omaansa ja Tanska heitti sen eteen nojan. Seuraavilla kivillään Suomi suojasi omaa kiveään ja Tanska purki suojia. Viidennellä Suomen suoja jätti kiven kuitenkin hieman näkyviin ja Tanska pääsikin tökkäämään sen taaemmas, jättäen omansa hyviin asemiin. Suomi tökkäsi puolestaan Tanskan kiviä, saaden niistä toisen pois pesästä. Tanska yritti tuplaa Suomen kivistä mutta toinen jäi pesään ykköseksi. Suomi yritti kiertää pesään toista pistekiveä mutta osui suojaan, jättäen näin Tanskalle paikan poistaa Suomen pesäkiven ja jättää pesään kolme heidän kiveään. Tanska päätti kuitenkin vain kiertää pesään lisäkiven, heittäen sen kuitenkin hieman kovana, kiven päätyessä takavalkoiselle. Tämä avasi Suomelle paikan kiertää määrämittainen aivan keskelle lähes nojaksi. Heitto onnistui melko hyvin, riittäen ykköseksi mutta ei aivan perille asti. Tanska joutui hakemaan ratsua kulmasuojallaan ja saikin todella onnekkaasti kiven ykköseksi. Tilanne 2-1 Suomelle.

4. pää:
Pään puolivälissä Suomelle oli kertynyt Tanskan keskisuojan taakse jo neljä kiveä, osittain tanskalaisten virheiden mutta myös Suomen erinomaisten heittojen ansiosta. Viidennellään Tanska avasi keskisuojaa, levittäen sillä myös Suomen pesäkiviä. Suomi heitti pesään lisäkiven ja Tanska lähti poistamaan Suomen kiviä. Tupla heillä ei aivan onnistunut mutta he levittivät kuitenkin Suomen kiviä taas lisää. Suomi poisti Tanskan edellisen heittokiven ja jätti oman pesään, kuitenkin niin että Suomen kiviä oli takapesän puolella jo melkoinen liuta. Tanska poisti kaksi Suomen kiviä jättäen omansa etupesään, parin Suomen takapesäkiven eteen. Suomen poisto ei noussut aivan tarpeeksi, rollaten huonommaksi kun aiemmin etupesään jäänyt Tanskan kivi. Tanska onnistui poistamaan Suomen ykkösen ja jätti omansa paikalleen, ja näin Suomen hyvä painostus muuttui yhden pakotukseksi, tilanne kuitenkin 3-1 Suomelle.

5. pää:
Pesän eteen jäi muutama keskisuoja rinnakkain ja pesään niiden taakse viidensien kivien jälkeen Tanskalle jo kolme kiveä. Suomella oli myös muutama kivi pesässä mutta huonommissa asemissa kun tanskalaisten. Suomi avasi tilannetta hieman ratsastamalla suojalla mutta Tanska sai seuraavallaan tuplan Suomen kivistä ja heillä oli edelleen kolme pistekiveä pesässä. Suomi yritti rauhallisella poistolla poistaa yhtä ja jättää heittokiveä hyviin asemiin mutta kivi nousi hieman liikaa vain levittäen tanskalaisten kiviä takapesän puolelle. Tanska heitti määriksen etupesään peittämään Suomen viimeisen kiven nojamahdollisuutta ja saaden tästä kolmannen pistekiven. Suomi onnistui kuitenkin heitossaan melko hyvin, sen noustessa aavistuksen liikaa mahdollistaen . Kivi jäi kuitenkin ykköseksi. Tanska ei onnistunut tökkäämään sitä taaemmas ja näin Suomelle yhden varastus, 4-1.

6. pää:
Tanska sai pelattua kaksi kiveä kulmasuojan taakse ja nojan Suomen ainoan pesäkiven eteen, joka oli keskellä. Suomi yritti ratsastaa kulmasuojalla poistoa mutta ei onnistunut kun siirtämään Tanskan toisen kiven takapesään keskelle. Tanska yritti kiertää kulmasuojaksi jääneen Suomen heittokiven taakse mutta osui suojaan, jättäen heittokiven suojaksi. Suomi heitti pesäkiven siirtäen samalla Tanskan nojakiven sellaiseen kulmaan että siihen osumalla myös Tanskan takapesä kivi lähtisi pesästä. Tanska heitti rauhallisella voimalla nojakiviin, poistaen Suomen kiven sekä oman takapesäkivensä. Suomelle jäi paikka poistaa Tanskan ykköskivi ja rollata oman kiven eteen suojan taakse. Heitto jäi kuitenkin aivan liian ulos, poistaen Tanskan ykköskiven ja heittokiven rollatessa ulos. Tämä jätti Tanskalle paikan poistaa noin puoliksi näkyvä Suomen ykköskivi ja jättää heittokivi pesään jo kolmanneksi pisteeksi. Tämä heitto nousi liikaa, osuen suojaan ja tökäten sen pesään. Suomi poisti Tanskan kakkoskiven jättäen oman paikalleen. Tanska oli näin pakotettu hakemaan yhtä pistettä. He onnistuivat ja näin tilanne 4-2.

7. pää:
Pää pelattiin varsin avoimena Suomen poistojen onnistuessa hyvin. Markku Uusipaavalniemi pääsikin heittämään viimeisellään nollausheiton aivan avoimeen kiveen, mutta kivi nousi yllättävän paljon osuen suoraan päin. Näin suomalaisille yksi piste ja 5-2 johto.

8. pää:
Suomi heitti ensimmäisen hyvin etupunaiselle ja tyytyi tämän jälkeen vain avaamaan Tanskan kulmasuojia. Tanska onnistui viimeisellään nollaamaan hipaisten suojaa, tilanne 5-2.

9. pää:
Suomi putsasi jälleen pesänedustaa kunnes Tanska viidennellään kiersi ainoan kulmasuojansa taakse. Suomi päätti poistaa pesäkiven mutta osui suoraan päin, jättäen näin heittokiven Tanskan rakentelun avuksi. Suomi poisti seuraavalla reunasuojan, ja tanskalaiset heittivät toisen pesäkiven, toivoen että Suomi epäonnistuisi viimeisellään jättäen Tanskalle kahden paikan. Suomi kuitenkin onnistui hienosti ja Tanska joutui viimeisellään tyytymään yhteen pisteeseen, 5-3.

10. pää:
Tanska yritti rakentaa tilannetta ja Suomi puolustaa johtoaan. Kaksi pistettä eteen ja viimeisen kiven etu oli Suomella. Tanska sai suojia eteen ja kierron taakse, mutta Suomi pystyi purkamaan tilanteen lähes kokonaan. Viimeisellä heitolla Markku Uuusipaavalniemi heitti vaadittavan osuman toiseen pesässä olevaan Tanskan kiveen ja näin voitto Suomelle lukemin 6-3, kun heittokivi jäi vielä pesään.