Suomen miehet avasivat voittotilin olympiavoittajasta

13.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Norja 6-3

Suomen miesten curlingjoukkue pääsi voittojen tielle kaadettuaan hallitsevan olympiavoittajan Norjan Pål Trulsenin joukkueen luvuin 6-3. Ottelun ratkaisu nähtiin yhdeksännessä päässä, jossa Suomen kapteenin Markku Uusipaavalniemen loistava tuplapoisto toi Suomelle kolme pistettä ja ratkaisevan 5-3 johdon. Joukkue kesti hyvin viimeisen pään norjalaisrynnistyksen ja puolusti hienosti yhden pisteen lisää ja voiton 6-3. Ottelu oli tasaista vääntöä koko ajan, jota leimasi hienoinen passiivisuus hyökkäysten suhteen. Kumpikin joukkue vältti yltiöpäistä hyökkäämistä ja piti huolen siitä, että toinen ei saa ylimääräisiä pisteitä. Tällä kertaa Suomen otteet kestivät loppuun saakka tasaisina ja Suomi saalisti avausvoittonsa ansaitusti. Illalla vastassa on hyvin pelannut Tanska, josta voitto parantaisi asemia sarjataulukossa ensi vuoden MM-kisoja ajatellen. Seitsemän parasta maata näistä kisoista kun lunastaa liput seuraaviin MM-kisoihin USA:n Lowelliin.

1. pää:
Päässä yritettiin rollia Norjan pitkän keskisuojan taakse. Norja onnistui tässä ensimmäisenä kapteeninsa Pål Trulsenin ensimmäisellä kivellä. Suomi yritti nojata tähän, heittäen kuitenkin aavistuksen liian kovan, kiven päätyessä Norjan kiven viereen. Norja onnistui tökkäisemään Suomen kiven ulos pesästä jättäen omansa etupunaiselle. Suomi yritti vaikeaa määrämittaista, onnistuen pelaamaan pesään kakkoskiven, Norjalle yhden varastus, tilanne 0-1.

2. pää:
Norjan heittäessä ensimmäisen kiven pesään, pari ensimmäistä heittoa pelattiin poistoa kunnes Norjan kolmas kivi rollasi takapesään varsin heikoksi. Suomi päätti pelata kulmasuojaa, joka kuitenkin meni pesään asti ja Norja poisti sen. Näin Suomikin joutui poistamaan, ja jätti oman kivensä aivan pesän eteen. Norja kuitenkin poisti sen, mutta ei onnistunut pitämään heittokiveä pelissä. Suomi lähti nojaamaan Norjan takapesäkiveen, mutta Norja onnistui poistamaan Suomen kiven. Suomi nojasi uudestaan, Norja poisti jälleen ja Suomi nojasi uudestaan. Norja tyhjensi viimeisellään pesän ja Suomi nollasi, tilanne 0-1.

3. pää:
Pää eteni Norjan poistaessa ja Suomen yrittäessä heittää nojia. Suomi onnistuikin saamaan kaksi pistekiveä pesään mutta ne jäivät niin lähekkäin että Norjan oli helppo heittää tupla. Suomen nollausheitto epäonnistui jääden pesään, näin Suomelle piste ja tilanne 1-1.

4. pää:
Suomen avausheiton lipuessa pesään Norja pelasi kulmasuojan. Suomi heitti seuraavallaan aivan pesän eteen keskelle, ja Norja kiersi erittäin hyvin nojaksi Suomen takapesäkiveen. Norja avasi Suomen suojan ja Suomi heitti Norjan kiveen, tökäten oman pois sen takaa ja jättäen heittokiven hyvin nojaksi. Norja heitti samanlaisen heiton, ja Suomi päätyi poistamaan kaikki Norjan kivet kovalla heitolla. Takapesään jäi vielä kaksi Suomen kiveä mutta ne Norja poisti seuraavallaan. Suomi poisti Norjan heittokiven ja Norja lähti nojaamaan Suomen kiveen. Kivi ei kuitenkaan noussut tarpeeksi, ja Suomi pystyi poistamaan sen, jättäen myös heittokiven pesään. Norja ei onnistunut tuplassa ja kun heittokivikään ei jäänyt pesään pääsi Suomi viimeisellään heittämään toista kiveä pesään. Heitto onnistui hienosti mutta pesän edustan ollessa tyhjä onnistuin Norja viimeisellään varsin vaivattomasti, yksi piste heille ja tilanne 1-2.

5. pää:
Avoin pää jossa Norja onnistui poistamaan kaikki Suomen nojayritykset. Viimeinen nollausheitto jäi kuitenkin pesään ja Suomelle piste, 2-2.

6. pää:
Suomi sai hyvillä heitoilla luotua tilanteen jossa ennen Norjan viimeistä kiveä Suomella oli kolme pistekiveä hyvillä paikoilla. Norjalle jäi kuitenkin rako josta viimeisen määrämittaisen pystyi juuri ja juuri heittämään ja siitähän Trulsen sen heitti, 2-3 Norjalle.

7. pää:
Suomi nojaili jälleen rohkeasti mutta onnistumiset eivät olleet aivan riittävän hyviä. Norja saikin pesään muutaman oman kivensä mutta viimeisillään Suomi onnistui purkamaan tilanteen. Pää nollattiin, 2-3.

8. pää:
Alkupäässä Suomi sai rakennettua kahden pisteen paikan mutta viidennellä kivellä heitetty poisto ei jäänyt pesään ja näin Norja sai poistettua Suomen viimeisenkin kiven. Loppupää heitettiin poistoa, ja Suomi onnistui viimeisellään nollaamaan, 2-3.

9. pää:
Suomi sai kuudennella kivellään kiven hyvin keskisuojien taakse ja Norja kiersi sen viereen. Suomen poistosta tuli hieman välimalli ja se mahdollisti Norjalle rollin ykköseksi. Heitto rollasi hieman pitkäksi ja tuli noin puoliksi näkyviin. Suomella olikin kinkkinen päätös, toisaalta rauhallisella heitolla olisi voinut yrittää kahta pistettä heittämällä päin Norjan edellistä kiveä. Toisaalta reunapesässä Suomella oli Norjan toiseen pesäkiveen, ja sieltä kautta oli mahdollista saada pitkällä rollilla jopa kolme pistettä. Suomi otti riskin ja se kannatti, heitto onnistui täydellisesti ja Suomi nappasi kolme pistettä! Tilanne 5-3 Suomelle.

10. pää:
Suomi pelasi viimeisen pään loistavasti, alkupään avatessa kaikki suojat ja Markun heittäessä ensimäisellään triplapoistolla pesän tyhjäksi. Näin Suomen viimeiselle riitti osuma Norjan pesään heittämään kiveen. Siinä Suomi onnistui, voitto lukemin 6-3.