Saksa peittosi Suomen

12.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Saksa - Suomi 7-3

Suomi yritti maanantain iltapelissä avata pistepussiaan isäntämaa Saksan kustannuksella. Peli oli luokkaa parempaa kuin aamupeli Venäjää vastaan, mutta Saksa hoiteli tärkeät paikat tarkemmin kuin meikäläiset ja näin ansaittu voitto Saksalle. Määrämittaispeli oli parempaa sekä voimien että suuntien puolesta, mutta muutamat kohtalokkaat epäonnistumiset kääsivät ottelun Saksalle. Suomalaisilla on ollut jonkin verran ongelmia jään luiston ja kiertämisen kanssa. Kivet eivät ole käyttäytyneet oletetulla tavalla jokaisella heitolla ja näin epäonnistumisia on sattunut liikaa. Valitettavasti kohtalokkaat epäonnistumiset kääntävät otteen vastustajille ja näin he ovat saaneet napattua voiton. Huomenna Suomi pelaa olympiavoittaja Norjaa vastaan sekä illalla Tanskaa vastaan.

1. pää:
Suomi pelasi viimeisen kiven turvin rohkeasti yrittäen nojia Saksan pesäkiviin. Neljännellä heitto epäonnistui jääden kulmasuojaksi Saksan kivien eteen. Saksa heitti lisäkiven etupesään siten että nyt sillä oli jo kolme kiveä kulmasuojan takana. Suomi jatkoi rohkeasti ja heitti kulmanojan näistä taaimmaiseen. Kuudensillaan molemmat joukkueet siirtelivät kiviä mielestään parempiin asemiin ja seitsemännellään Saksa lähti poistamaan, epäonnistuen kuitenkin hieman, Suomen kahden kiven jäädessä pesään. Myös Suomen seitsemäs epäonnistui hieman kun heittokivi rollasi ulos pesästä ja näin Saksa pystyi viimeisellään poistamaan Suomen kivet pakottaen Suomen yrittämään määrämittaisella yhtä pistettä. Heitto onnistui ja Suomelle yksi piste, tilanne 1-0.

2. pää:
Suomen avauskivi lipui juuri pesään, ja Saksan heitettyä kulmasuojan pääsi Suomi heittämään keskisuojan toisella kivellään. Saksa haki toisellaan poistoa joka kuitenkaan ei osunut, ja Suomi pääsi kiertämään pesään. Heitto oli kuitenkin liian kova, jääden juuri ja juuri takapesään. Saksa yritti avata mutta Suomen kivi jäi etupesään keskelle ja Suomi päätti suojata lisää. Saksa yritti jälleen avata mutta taas Suomen kivi jäi etupesään ja Saksan vieläpä suojaksi. Tämä avasi Suomelle paikan kiertää keskelle mutta jälleen heitto oli hieman liian kova, päätyen takapesän puolelle. Saksa yritti tulla perässä mutta myös liian kovalla heitolla, heittokiven pompahtaessa näkyviin. Suomi lähti poistamaan Saksan kiveä mutta ei aivan onnistunut rollimaan piiloon, kiven jäädessä täysin näkyviin. Saksa yritti samaa mutta osui myös suoraan päin, jättäen Suomelle hyvän paikan hyökätä. Suomen heitto osui kuitenkin jo ensimmäiseen suojaan, ja näin Saksalle paikka hyökätä. Saksa onnistui heitossaan puolittain, poistaen Suomen kiven mutta rollaten oman heittokiven pois pesästä. Suomi sai paikan poistaa Saksan kiven ja onnistuikin siinä, rollaten oman jopa piiloon suojan taakse. Aivan pesän keskipiste oli kuitenkin tyhjillään ja viimeisellään Saksa onnistuikin heittämään määrämittaisen juuri siihen, yksi Saksalle ja tilanne 1-1.

3. pää:
Ensimmäisten heittäjien jälkeen Saksalla oli keskisuoja ja sen takana pesän keskellä jonossa Suomella ykkös- ja kolmoskivi, ja Saksalla niiden välissä kakkonen. Molemmat joukkueet heittivät seuraavillaan lisää kiviä keskelle, Suomen hieman epäonnistuessa neljännellään parantaen Saksan tukalaa tilannetta. Suomi totesikin paremmaksi avata suojan ja ratsastaa sillä keskelle. Heitto onnistui hyvin poistaen pari Saksan kiveä keskeltä. Saksalle kuitenkin jäi vielä ykköskivi melko hyvään paikkaan. Saksa heitti rohkeasti poiston omaan ykköskiveensä ratsastaen ja rollaten siitä triplapoiston Suomen kivistä, jättäen kaksi omaansa pisteille nojaksi Suomen takapesäkiveen. Suomi heitti suoraan näitä päin, levittäen kaikki Saksan kivet takapesän puolelle ja jättäen omansa niiden eteen etupesään. Saksa sai kuitenkin Suomen kiven ulos pesästä, poistaen samalla yhden omansa. Takapesässä oli kuitenkin vielä kolme Saksan kiveä levällään ja Suomi päättikin seitsemännellään heittää nojaa yhteen niistä. Heitto nousi hieman liikaa ja jäi lyhyeksi ja näin Saksa pääsikin varsin helposti poistamaan sen. Suomi joutui taas heittämään viimeisellään määrämittaista neljää Saksan pistekiveä vastaan. Heitto jäi kuitenkin reilusti liian ulos, Saksalle kahden varastus ja 3-1 johto.'

4. pää:
Saksan ensimmäinen heitto taipui kulmasuojaksi ja Suomi pääsikin kiertämään sen taakse hyvin. Saksa yritti toisellaan heittää ratsun omalla suojallaan mutta heitti kokonaan ohi ja Suomi pääsi heittämään pesäkiven toiselle puolen pesää. Seuraavilla kivillä tätä kiveä poistettiin vuorotellen, Saksan välillä rollaten heittokiven ulos ja Suomen kiertäessä uuden kiven samalle paikalle. Kuitenkin Suomen viidennellä kivellä määrämittainen oli liian kova eikä jäänyt pesään ja Saksa pääsi ratsastamaan kulmasuojalla Suomen pesäkiven pois. Suomi yritti kiertää pesän eteen jääneen Saksan heittokiven taakse mutta heitto ei noussut tarpeeksi ja Saksa pääsi poistamaan sen suoralla osumalla. Suomen poisto vuorostaan rollasi hieman liikaa näkyviin suojan toiselle puolen. Saksa heitti jälleen suoran osuman ja Suomi onnistui nollauksessaan, 3-1 Saksalle.

5. pää:
Saksa pelasi ensimmäisen kiven teen taakse ja Suomi kulmasuojan lähelle pesää. Saksan kiertoyritys osui kulmasuojaan ja lipui siitä pesään etureunalle. Teemu Salo heitti tuplan Saksan kivistä jättäen oman pesän etureunaan. Saksa poisti tuplalla sekä kulmasuojan että pesäkiven ja lipui vuorostaan omalla heittokivellä pesään taakse reunalle. Suomi nojasi reunakiveen hyvin ja Saksa heitti lujan poiston poistaen molemmat kivet sekä jätti oman heittokiven pesään. Suomi lähti uudestaan nojaamaan, mutta kivi nousi hieman liikaa ja tuli Saksan kiven rinnalle. Saksa poisti Suomen kiven vuorostaan jättäen kaksi omaansa rinnakkain noin puolentoista metrin välillä toisiinsa. Suomi heitti ykkösen pois rollaten lähemmäksi Saksan reunakiveä. Saksa puolestaan poisti Suomen ykkösen, mutta heittokivi lipui ulos. Näin pesässä ainoastaan Saksan reunapesäkivi. Suomi poisti sen kuudennella kivellä ja jätti omansa samalle paikalle. Saksa poisti vuorostaan Suomen kiven ja Suomi Saksan kiven ennen kapteenien viimeisiä kiviä. Viimeisellä Saksa jälleen otti pois Suomen kiven oman lähtiessä pois pesästä ja Suomi heitti läpi pitäen viimeisen kiven edun seuraavaan päähän. Tilanne edelleen 3-1 Saksalle.

6. pää:
Suomi kierti koko alkupään oman kulmasuojansa taakse ja Saksa poisti Suomen kiviä. Kuudennellaan Saksa sai omansa jäämään takapesään ja Suomi heitti oman kivensä sinne lähes nojalle. Saksa onnistui kuitenkin poistamaan vain Suomen kiven. Suomi yritti nojaa uudestaan mutta tällä kertaa kivi nousi yli jääden huonommaksi kuin Saksan kivi. Saksa pääsi näin kiertämään toisen kiven Suomen kulmasuojan taakse, jättäen kuitenkin rohkealla heitolla Suomelle tuplan yrityksen kahteen. Heitosta tuli välimalli, Saksalle yhden varastus ja tilanne jo 4-1.

7. pää:
Saksa avasi pään kahdella pesäkivellä ja Suomi kulmasuojalla sekä tökkimällä hieman Saksan kiviä. Kolmannellaan Saksa avasi Suomen kulmasuojan, poistaen sillä samalla toisen pesäkivensä. Tämän jälkeen Suomi heitti keskisuojia jotka kaikki Saksa onnistui avaamaan. Kuudenneellaan Saksa onnistui heittämään tuplan Suomen kivistä jättäen kuitenkin heittokiven nyt keskisuojaksi. Suomi lähti kiertämään, mutta heitto nousi suojaan jääden lyhyeksi pesästä. Saksa pääsi näin kiertämään keskisuojan taakse hyvän kiven jonka Suomi omallaan tökkäsi takapesään, heittokiven jäädessä kuitenkin selkeästi näkyviin. Saksa onnistui juuri ja juuri poistamaan Suomen kiven sekä mukana yhden omansa, näin Suomelle määrämittaisella paikka yhteen pisteeseen. Suomelle piste, 4-2 Saksalle.

8. pää:
Puolessa välissä Suomella oli yksi suoja hieman irti keskiviivasta sekä reunapesäkivi, joka tosin oli huonompi kun Saksan kaikki kivet, joista yksi oli keskellä ja kaksi reunassa, Suomen kiven takana. Viidennellään Suomi heitti nojan Saksan keskikiveen ja Saksa poisti Suomen suojan. Suomi suojasi edelleen, ja Saksa lähti vain avaamaan, olihan heillä myös ykköskivi pesässä. Suomen viimeisellä heitolla haettiin suoraa osumaa Suomen omaan kiveen, siten että Suomelle olisi jäänyt pesään kaksi pistekiveä mutta heitto ei aivan onnistunut ja Saksa pääsi viimeisellään heittämään suoralla poistolla kolme pistettä, tilanne 7-2.

9. pää:
Saksa heitti ensimmäisen läpi ja puolusti vain johtoaan. Suomi yritti saada tilannetta päälle, mutta Saksan poistot osuivat kohdalleen saaden myös heittokivet ulos pelistä ja tilannetta ei syntynyt. Suomi heitti viimeisellä heitolla vielä yhden pisteen tyhjään pesään. Ottelu päättyi suomalaisten kätellessä tilanteessa 7-3.