Venäjä pudotti Suomen viimeiseksi sarjataulukossa

12.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Venäjä 5-9

Suomen peli oli melkoisen takalukossa Venäjää vastaan. Onnistumiset olivat harvassa ja suurin osa heitoista onnistui vain puolittain. Tähän mennessä selkeästi kisojen pohjanoteeraus Suomen joukkueelta. Vaikka alku näytti tuloksen kannalta lupaavalta varastuksen jälkeen, niin toiveet voitosta hupenivat pelin edetessä huonoon peliin. Venäjä onnistui omissa paikoissaan selvästi paremmin ja otti näin ansaitun voiton. Illalla on vastassa isäntä-Saksa ja pelin on parannuttava rutkasti, jos siinä pelissä aikoo menestyä. Venäjä-peli täytyy nyt unohtaa ja suunnata ajatukset illan peliin. Voittoja olisi pikkuhiljaa alettava herumaan, muuten voi ensi vuonna olla edessä B-sarjan pelit. Mahdollisuuksia vielä toki on kohtuulliseenkin sijoitukseen, mutta otteiden pitää parantua rutkasti.

1. pää:
Suomi heitti alkuun keskisuojan aivan pesän lähelle jota Venäjä lähti kiertämään. Seuraavilla kivillä vain yritettiin poistaa toisen pesäkiviä ja rollia keskisuojan taakse kunnes Venäjän eräs poistoyritys osui Suomen suojaan tökäten sen pesään. Suomella oli näin kaksi kiveä pesässä ja he lähtivät heittämään keskisuojaa. Venäjä onnistui avaamaan suojan joka vei mukanaan myös Suomen etupesäkiven. Suomi suojasi edelleen ja Venäjän poistoyritys osui suojaan avaten sen. Seitsemännellään Suomi heitti kiven puoliksi etusiniselle oman pesäkiven eteen. Venäjä yritti tuplaa mutta ei onnistunut, rollaten kuitenkin omansa toiselle puolelle pesää kakkoseksi. Suomi lähti poistamaan Venäjän kiveä ja onnistuikin siinä jättäen omansa reunapesään. Venäjälle jäi avoin poisto Suomen ykköspesään siten että kun oma jää kokonaan pesään saavat he pisteen. Heittokivi rollasi kuitenkin ulos pesästä, antaen Suomelle yhden varastuksen ja 1-0 johdon.

2. pää:
Suomi avasi pään keskisuojalla ja Venäjä kulmasuojalla. Toisellaan Suomi yritti tökätä omaa kiveään keskelle mutta heitto nousi hieman liikaa, levittäen molemmat Suomen kivet pesään. Venäjä poisti Suomen etummaisen kiven ja rollasi reunalle, Suomi lähti poistamaan Venäjän kiveä mutta heitto jäi ulos, tyhjentäen pesän kaikista kivistä. Kolmannellaan Venäjä lähti kiertämään peliin jääneen kulmasuojansa taakse. Suomi lähti poistamaan kiveä mutta heitto hipaisi suojaa tökäten sen nyt keskisuojaksi. Venäjä kiersi keskisuojan taakse mutta heitto oli hieman luja ja painui takasiniselle asti. Kuudennellaan Suomi yritti rollia Venäjän reunakivesta heidän takapesäkivensä eteen mutta heitto ei noussut tarpeeksi ja jäi osuman jälkeen paikalleen. Venäjä yritti samaa, mutta samalla tuloksella, heittokivi jäi paikalleen. Edelleen Suomi yritti samaa heittoa mutta lopputulos ei siitä muuttunut, samoin kävi Venäjälle. Vielä seitsemännet heitot toivat molemmille joukkueille saman tuloksen, mutta nyt poistettava kivi oli jo niin edessä että rolli ei ehkä riittäisi tuomaan Suomelle parempaa kiveä kuin Venäjän takapesäkivi. Suomi päätyi kuitenkin heittämään rollin yrityksen, jotta Venäjälle ei jäisi paikkaa levittää pesän edessä olevaa kiveään pesään. Lopputulos oli sama kuin aiemmin, jättäen Venäjälle mahdollisuuden poistolla tai määrämittaisella kahteen pisteeseen. Venäjä luotti enemmän poistoonsa ja onnistuikin siinä, tilanne 1-2.

3. pää:
Venäjä heitti avauskiven keskelle pesää ja Suomi kulmasuojaksi. Venäjän toinen oli yritys suojata omaa kiveä mutta heitto jäi toiselle puolelle kulmasuojaksi. Suomi lähti poistamaan Venäjän pesäkiveä ja rollaamaan omaa suojan taakse mutta osui keskelle kiveä jättäen Venäjälle saman heiton. Venäjän ja Suomen seuraavat heitot toivat saman lopputuloksen mutta neljännellään Venäjä onnistui rollamaan heittokivensä osittain suojan taakse. Suomen rauhallinen poistoyritys ei riittänyt tökkäämään Venäjän kiveä ulos pesästä ja näin Venäjä yritti kiertää toisen kiven pesään. Heitto jäi kuitenkin ulos pesästä ja Suomi lähti kiertämään Venäjän kulmasuojaa. Kivi ei noussut tarpeeksi jättäen Venäjälle poiston paikan. Poisto kuitenkin epäonnistui, vain tökäten Suomen kiven reunapesään. Suomi yritti kiertää keskikautta oman kulmasuojansa taakse mutta tämäkin kivi tuli melko suoraan, jättäen Venäjälle hyvän mahdollisuuden rollata aivan pesän keskelle. Venäjä tyytyi kuitenkin vain tökkäämään Suomen kiveä hieman, jättäen omansa ykköseksi. Suomi yritti samanlaista heittoa, joka ei kuitenkaan noussut aivan tarpeeksi, hipaisten suojaa ja jättäen Venäjän kiven ykköseksi, Suomelle kaksi seuraavaa pistekiveä. Venäläiset yrittivät rohkeasti tökätä keskeltä toista kiveä pisteille, mutta heitto nousi liikaa ja avasi keskustaa hieman. Suomi yritti äärimmäisen vaikealla heitolla saada molempia Venäjän kiviä pois ja näin kolmea pistettä mutta ei aivan onnistunut ja Suomi joutui tyytymään yhteen pisteeseen, tilanne 2-2.

4. pää:
Suomi avasi keskisuojalla jonka Venäjä kiertoyrityksellään tökkäsi etupesään. Suomi yritti suojata samalla keskustaa ja omaa kiveään mutta kivi ei noussut ja jäi kulmasuojaksi Suomen etupesäkiven eteen. Venäjän toinen kivi osui nyt heidän omaan kiveensä tökäten sen reunapesään. Suomi poisti tämän, mutta Venäjän sama heittoyritys otti roskan alleen osuen suojaan. Suomelle jäi kaksi reunapesäkiveä ja pesän eteen jäi samalle puolelle kaksi kulmasuojaa. Suomen seuraavan heiton keskisuojayritys nousi hieman liikaa, kulmasuojaksi samalle puolelle kun aiemmatkin. Venäjä heitti seuraavallaa pitkän tuplan Suomen pesäkivistä jättäen omansa takapesään kulmasuojien taakse. Suomi yritti kiertää suojien taakse mutta heitto jäi hiljaisena pesän eteen. Venäjä poisti keskisuojan oman rollatessa ulos. Suomi lähti kiertämään, mutta heitto oli taas liian hiljainen jääden suojan rinnalle, tökäten hivenen sitä eteenpäin. Venäjän kiertoyritys jäi taas näkyviin, jota Suomi lähti poistamaan. Suomen poisto onnistui, mutta heittokivi nousi liikaa ja rollasi ulos pesästä. Venäjä yritti uudestaan kiertoa ja sekin jäi kokonaan näkyviin takapesään. Viimeisellään Suomi lähti kiertämään ja nojaamaan takapesässä olevaa Venäjän kiveä kohti. Heitto oöli kuitenkin liian kova eikä noussut tarpeeksi jättäen Venäjälle mahdollisuuden kolmeen pisteeseen määrämittaisella keskelle. Venäjä heitti onnistuneesti ja nappasi näin kolme pistettä. Tilanne Venäjän eduksi 5-2.

5. pää:
Pään alun jälkeen Venäjällä oli keskisuoja sekä pesäkivi aivan keskellä, Suomella kulmasuoja molemmilla puolilla. Kolmannellaan Venäjä yritti kiertää toista kiveä keskisuojan taakse mutta heitto oli hiljainen jääden juuri aiemman suojan eteen. Suomi yritti kiertää nojalle Venäjän pesäkiveen mutta jäi noi metrin lyhyeksi etuvalkoiselle. Venäjä kiersi aivan Suomen kiven eteen ja Suomi lähti hieman tökkäisemään muodostunutta jonoa. Venäjä kiersi uuden kiven nyt kakkosena olevan Suomen kiven eteen ja Suomi päätyi avaamaan kaksi keskisuojaa. Venäjän seuraava suojausyritys ei jaksanut pesään asti, jättäen Suomelle hyvän paikan hajoittaa keskelle syntynyttä rykelmää. Heitto onnistuikin varsin hyvin, jättäen kuitenkin Venäjälle tuplan paikan Suomen kahdesta pistekivestä. Venäjä onnistui varsin hyvin, poistaen toisen ja jättäen parhaiksi kiviksi kaksi Venäjän kiveä. Suomi yritti rauhallisella heitolla poistaa Venäjän ykköskiveä ja rollata omaa suojan taakse, mutta heitto nousi liikaa ja osui suojaan, jättäen Venäjälle edelleen pesän kaksi parasta kiveä. Venäjä poisto viimeisellään ylimääräisiä Suomen pesäkiviä rollaten heittokivensä vielä pistekiveksi. Näin Suomi joutui viimeisellään heittämään kolmea Venäjän kiveä vastaa ja onnistuikin tässä, yksi piste Suomelle, tilanne 5-3.

6. pää:
Pään puolessa välissä Venäjä oli saanut kaksi pesäkiveä ja Suomella oli yksi kivi pesän edessä reunassa. Suomi yritti rollata suojan taakse Venäjän keskikiven kautta mutta osuma oli liian suora ja tuloksena oli tupla. Venäjä onnistui rollissa ja Suomi oli pakotettu yrittämään ratsupoistoa omalla kulmasuojalla. Heitto ei aivan onnistunut ja heittokivi rollasi etupesään, jättäen Venäjälle helpon poiston, jossa he hieman epäonnistuivat heittokiven rollatessa ulos pesästä. Suomi oli kuitenkin pakotettu pelaamaan loppupää poistolla ja Venäjän viimeisen nollausheiton epäonnistuessa he ottivat yhden pisteen, tilanne 6-3.

7. pää:
Pään puolivälissä Venäjällä oli pesässä kaksi kiveä ja Suomella kolme, kaikki suojat Venäjä oli avannut. Viidennellään Venäjä yritti tuplaa mutta ei onnistunut, poistaen vain yhden Suomen kiven, heittokiven jäädessä pesään. Suomi yritti omallaan nojata Venäjän edelliseen, ja onnistuikin niin että Venäjä sai jälleen pois vain yhden Suomen kiven. Kuudennellaan Suomi heitti tuplan Venäjän kivistä ja näin pesässä oli vain kolme Suomen kiveä. Venäjä onnisti kuitenkin tuplassa ja näin Suomen oli saatava määrämittainen pesään niin että tupla ei olisi mahdollinen. Tässä onnistuttiin hyvin eikä Venäjän poistoheitto jäänyt pesään. Suomi sai määrämittaisella kaksi, tilanne 6-5.

8.pää:
Suomen ensimmäinen suoja lipsahti pesään asti mutta Venäjän poisto ei onnistunut, siirtäen Suomen kiveä vain hieman sivummalle. Suomi heitti toisellaan keskisuojan ja Venäjä onnistui poistolla rollaamaan hyvin keskisuojan taakse. Seuraavaksi Suomi kiersi nojan etupesään ja Venäjä aukaisi Suomen keskisuojan. Sama toistui neljänsillä heitoilla. Viidennellään Suomi lähti kiertämään etupesässä olevien kivien taakse ja Venäjä poisti Suomen nojakiven. Suomi päätyi poistamaan Venäjän pesäkiven saaden kaksi kiveä pesään. Venäjän tupla epäonnistui mutta myöskin seuraava Suomen poisto rollasi ulos pesästä. Venäjälle jäi viimeiseen heittoon avoin paikka nollaukseen, tässä he onnistuivat, tilanne 6-5.

9. pää:
Suomi aloitti kahdella hyvällä keskisuojalla ja Venäjä kahdella pesäkivellä. Suomen kolmas oli yritys kiertää Venäjän pesäkiveen kiinni mutta heitto oli liian hiljainen, jääden suojaksi. Venäjä avasi Suomen pisimmän suojan ja Suomi lähti tökkimään suojaa pesään. Kivi kuitenkin osui toiseen suojaan ja jäi myös pesän eteen.  Venäjä suojasi omia ja Suomi lähti tökkimään omia pesän edessä olevia kiviään saaden reunapesäkiven. Venäjä suojasi lisää Suomen tökkikiviä, joita Suomen piti siirrellä uudestaan, jotta päästäisiin käsiksi pesäkiviin. Kivet jäivät kuitenkin vähän huonosti ja tökkiminen oli vaikeaa. Suomen heitot onnistuvat koko ajan vain puoliksi eikä oikein kunnon otetta pelistä saada. Venäjä suojasi uudestaan hyvin. Seuraavaksi Suomi lähti yrittämään kipparin ensimmäisellä kivellään kovaa rollia reunassa olevan oman kautta, joka osui liian paksusti ja rollasi huonommaksi kuin Venäjän kaksi johtokiveä. Keskusta on aivan tukossa ja Venäjällä kaksi hyvää pistekiveä. Seuraavaksi Venäjä poisti Suomen yhden rollimahdollisuuden reunapesästä, mutta heittokivi jäi vielä rollin paikalle. Markku joutui heittämään kovan heiton reunakiveen ja heitto osui liikaa päin jättäen Venäjälle mahdollisuuden kolmeen. Venäjän määris onnistui ja he ottivat näin kolme pistettä siirtyen 9-5 johtoon.

10. pää:
Suomi yritti rakentaa keskelle suojia, joita Venäjä yritti siirrellä sivuun. Ensimmäisten heittäjien jälkeen pesän edessä oli kaksi kulmasuojaa, joita Venäjä pääsi toisella heittäjällään purkamaan. Suomi suojaili kulmasuojia lisää ja Venäjä poisteli niitä. Neljännellä kivellä Suomi kiersi oman kulmasuojan taakse, ja kivi saatiinkin lähes kokonaan piiloon pesän keskiviivan kohdalle. Venäjä onnistui hipurilla saamaan pesäkiven pois. Viidennellä Suomi kiersi uudestaan, mutta kivi näkyi enemmän ja Venäjä poisti sen jälleen hipaisemalla, joka riitti siihen että kivet loppuivat Suomelta. Näin voitto Venäjälle lukemin 9-5.