Skotit voittivat Suomen miehet niukasti

11.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Suomi-Skotlanti 6-7

Suomi hallitsi ottelun alkupäätä. Peli eteni Suomen painostaessa ja onnistuikin hankkiutumaan 4-1 johtoon kolmannen pään jälkeen. Tauolla tilanne oli 5-3 vielä Suomelle, mutta Skotlannin loppukiri toi heille niukan voiton 7-6. Suomen otteet pelissä olivat parempia mitä kahdessa aikaisemmassa ottelussa, mutta voittoon asti eivät vieläkään riittäneet. Määrämittaiset onnistuivat paremmin kuin aamupelissä ja pelissä oli muutakin hyvää. Tosin epätasaisuus vieläkin haittasi paremman lopputuloksen saamista.

Huomenna vastassa aamulla Venäjä ja illalla Saksa, joka saa kotiyleisön tuekseen. Odotettavissa kuitenkin tasaista ja tiukkaa vääntöä sarjapisteistä.

1. pää:
Pään alku pelattiin varsin avoimena kunnes Skotlanti kiersi viidennellä kivellään hieman takapesän puolelle kulmasuojan taakse. Suomi lähti heittämään nojakiveä ja onnistuikin varsin hyvin saaden ykköskiven hieman tee-viivan etupuolelle. Skotlannin ratsuyritys kulmasuojalla meni ohi ja Suomi heitti toisen pesäkiven, senkin paremmaksi kuin Skotlannin pesäkivi. Skotlannin poisto meni kokonaan ohi Suomen kiven, ja Suomi pääsi heittämään seuraavan pesäkiven, joka kuitenkin tuli hieman pitkäksi avaten Skotlannille hyvän poiston paikan. Skotlanti onnistuikin poistamaan yhden Suomen kivistä ja tökkäisemään toisen huonommaksi kuin molemmat Skotlannin kivet. Suomelle jäi erittäin vaikea tupla kolmeen pisteeseen, joka ei aivan onnistunut mutta tulokseksi kuitenkin 2 pistettä Suomelle.

2. pää:
Suomi avasi heittämällä etupunaiselle ja Skotlanti pelasi kulmasuojan. Kakkosheittäjien jälkeen Suomen ensimmäinen kivi oli yhä etupunaisella, sen edessä oli skotlannin kivi ja pesän laidalla yksi kulmasuoja. Suomi heitti suojaa omalle kivelleen joka kuitenkin jäi hieman vajaaksi jättäen Skotlannin kiven hieman näkyviin. Skotlanti yritti ratsastaa omallaan mutta ei osunut, jonka jälkeen Suomi yritti poistaa Skotlannin edellistä heittokiveä, poistaen kuitenkin vahingossa myös oman pistekivensä. Skotlanti poisti myös Suomen edellistä heittokiveä mutta heidän omansa ei jaksanut enää pesään ja Suomi pääsi yrittämään kiertoa keskisuojan taakse mutta kivi otti alussa roskan alle eikä pesään asti jaksanut. Näin oli Skotlannin vuoro yrittää kiertää keskisuojan taakse, ja varsin mainiosti he siinä onnistuivatkin. Suomi yritti kiertää perässä mutta kivi ei jaksanut aivan perille, jääden etusiniselle. Skotlanti suojasi Suomen edellisestä kivestä muodostuneen tökkipaikan ja Suomi heitti viimeisellään pesän laitaan mahdollisimman hyvää määrämittaista vaikeuttamaan Skotlannin toisen pisteen mahdollisuuksia. Heitto onnistui hyvin ja kun Skotlannin viimeinen tökkiyritys ei riittänyt tuomaan heille toista pistettä oli tilanne Suomelle 2-1.

3. pää:
Skotlanti avasi keskisuojalla ja Suomen kierto lipui aina takapesään saakka. Skotlanti kiersi keskelle ja Suomi perässä, tökäten Skotlannin kiven hieman huonommaksi. Kolmannellaan  Skotlanti kiersi aivan Suomen kiven etupuolelle ja Suomi yritti heittää vuorostaan Skotlannin kiven eteen, jääden kuitenkin hieman vajaaksi etusiniselle. Neljännellä Skotlanti heitti aivan etupesään, nojalle Suomen edelliseen kiveen. Suomi lähti hieman hajottamaan etupesän nojakiviä mutta heitto ei noussut aivan tarpeeksi, levittäen Suomen kiven tuplan paikalle keskikiven kanssa. Skotlanti onnistui heitossaan ja Suomen oli pakko avata keskisuoja. Skotlannin seuraava suoja ei jaksanut peliin asti ja Suomi pääsi kuudennellaan poistamaan toisen Skotlannin pistekivistä. Toiseksi viimeisellä kivellään Skotlanti poisti Suomen edellisen ja Suomi pääsi heittämään nojan takapesässä olleeseen Skotlannin ykköskiveen. Skotlanti vastasi samanlaisella nojalla joka riitti ykköseksi mutta jäi kuitenkin sen verran kulmaan että Suomi pääsi kovalla heitolla yrittämään kahta pistettä. Heitto onnistui täydellisesti, Suomelle kaksi pistettä ja 4-1 johto.

4. pää:
Avausheittäjien jälkeen Suomella oli pesässä kivi etupunaisella sekä suoja aivan pesän edessä, Skotlannilla kulmasuoja sekä etupesäkivi Suomen suojan takana. Kolmannellaan Suomi yritti avata Skotlannin kulmasuojaa ja samalla rollia toista suojaa keskelle. Oma kivi jäi kuitenkin samaan kohtaan missä Skotlannin suoja oli. Skotlanti pääsi näin hieman levittämään omaa etupesäkiveään, onnistuenkin tässä hienosti. Suomi poisti näkyviin jäänyttä Skotlannin kiveä yrittäen rollata toista kiveä suojan taakse, mutta heitto nousi liikaa ja kivi rollasi aina reunapesään saakka. Skotlanti heitti neljännellään pesäkiven Suomen kiven eteen. Viidennellään Suomi suojasi omaa ykköskiveään ja Skotlanti yritti toista kiveä Suomen kiven eteen, mutta heitto oli sen verran luja että heittokivi pomppasi hieman esiin. Suomi käytti tilanteen varsin hyvin, poistaen ulomman kiven ja rollaten toisen kiven keskelle. Skotlanti päätyi avaamaan suojat, ja Suomelle jäi paikka tuplaan Skotlannin kahdesta pesäkivestä. Heitto kuitenkin hipaisi suojaa ja vei matkallaan ainoastaan yhden Suomen pesäkivistä, jättäen nyt Skotlannille paikan tuplalle ja siinä he onnistuivatkin. Suomi heitti samaa heittoa kuin edellisellä, ja nyt se onnistui, jättäen kuitenkin suoralla osumalla Skotlannille kahden paikan. Skotlanti onnistui heitossaan ja näin tilanne 4-3 Suomelle.

5. pää:
Skotlanti avasi lähelle pesää keskelle ja Suomi kiersi teepisteelle suojan taakse. Skotlanti yritti toiselta puolelta kiertoa samaan kohtaan, mutta kivi jäi lyhyeksi eteen. Suomi tukki keskikiven toisen puolen heittämällä aivan pesän etureunaan. Skotlanti ratsasti Suomen etukivellä pesäkiven pois, nyt edessä ainoastaan kaksi skottien kiveä keskellä. Suomi kiersi uudestaan teen etupuolelle keskisuojien taakse, ja skotit joutuivat yrittämään samaa. He onnistuivatkin hyvin saaden oman kivensä aivan Suomen kiven rinnalle teen etupuolelle. Suomi tuli perässä ja tökkäsi skottien kiven teen taakse. Skottien seuraava kierto tuli Suomen kivien etupuolelle etuvalkoiselle. Suomi heitti seuraavan hivenen liian pitkälle ja skoteille mahdollisuus poistaa ainakin kaksi Suomen kiveä. Skottien poisto veikin kaksi Suomen kiveä pois pesästä. Suomen tuplayritys seuraavaksi poisti vain yhden vastustajan kiven jääden osittain Suomen toisen kiven eteen suojaksi. Skotit tökkäsivät Suomen kiveä taaksepäin saaden etupunaisen eteen kahden kiven muurin, jolla suojasivat ykköstään. Suomen kivi kakkosena vinottain skottien ykkösen edessä. Markun ensimmäisellä skottien ykkönen siirrettiin taakse ja Suomella oli kaksi parasta kiveä. Skotit pääsivät poistamaan toisen, mutta Suomelle jäi johtokivi. Markun viimeisellä heitettiin toista pistettä toiselta puolelta, joka ei onnistunut. Yksi Suomelle ja tilanne 5-3.

6.pää:
Suomi avasi pelin heittämällä aivan pesän keskelle ja Skotlanti kulmasuojalla. Suomi heitti toisen kivensä aivan etupesään oman kiven eteen ja Skotlanti lähti tökkimään Suomen kiviä hieman taaksepäin jättäen oman kivensä keskelle etusiniselle. Suomi avasi seuraavalla Skotlannin kulmasuojan, Skotlanti tökkäsi jälleen ja Suomi poisti Skotlannin kiven. Tämä avasi kuitenkin Skotlannille paikan kiertää noja aivan pesän keskelle jonka jälkeen Suomi yritti samaa, mutta heitto oli liian kova ja Skotlanti pääsi heittämään jo toisen kiven pesän keskelle nojaksi. Suomi yritti kuudennella kivellään heittää kovalla heitolla ratsua omalla kivellä keskelle mutta heitto taipui liikaa ja osui suojaan. Skotlanti pääsi heittämään jo kolmannen kiven jonoon. Suomi heitti seuraavan kovaa päin Skotlannin rykelmää ja saikin sieltä yhden kiven pois. Seuraavalla Skotlanti heitti kolmannen pistekiven pesään ja Suomi yritti erittäin vaikeaa tuplapoistoa. Heitto onnistui täysin ja Skotlannille jäi vielä melko vaikea heitto kahteen. Skotlanti onnistui heitossaan juuri ja juuri, näin tilanne 5-5.

7. pää:
Suomen avauskivi taipui liikaa tökäten Skotlannin aiemmin heittämän suojan etupesään. Skotlanti heitti keskisuojan tämän kiven eteen, ja Suomi tökkäsi ensimmäistä kiveään niin että se siirsi Skotlannin kiven suojan takaa näkyviin. Skotlannin seuraava kivi päätyi etupesään heidän toisen kivensä viereen ja Suomi poisti näistä toisen, jättäen heittokiven etupesään. Skotlanti poisti Suomen kiven ja rollasi omat kivensä peräkkäin etupesään. Suomi lähti yrittämään näistä tuplaa mutta heitto jäi sisään ja toinen Skotlannin kivi päätyi aivan pesän keskelle. Skotlanti heitti seuraavillaan vain pesän lähelle ja Suomi joutui avaamaan suojia, kunnes seitsemännellä kivellään Suomi siirsi Skotlannin ykköskiven takapesään rollaten heittokiven kulmasuojien taakse paremmaksi. Skotlannin oli pakko kiertää viimeisellään keskisuojan taakse ja tässä he onnistuivat hyvin. Suomen yritys poistaa tämä kivi epäonnistui ja Skotlannille yhden varastus sekä 5-6 johto.

8. pää:
Skotlanti pelasi pesään ensimmäisen ja Suomi heitti kulmasuojan. Skotit kiersivät kulmasuojan taakse etupesään, jota Suomi lähti nojaamaan. Skotit suojasivat oman keskellä olevan ykkösen noin metrin päähän pesän etureunasta. Suomi kiersi keskisuojaa, mutta kivi jäi myös pesän eteen keskelle. Skotit yrittivät kiertää lisää keskisuojan taakse, mutta liian hiljainen heitto jäi keskisuojiin. Suomi purki seuraavalla keskeltä kaikki suojat pois, pesään jäi kolme skottien kiveä ja yksi Suomen kivi kulmasuojan taakse. Skotlanti tökkäsi seuraavaksi omia kulmasuojan takana olevia kahta kiveä jättäen pesään neljä omaansa paremmaksi kuin Suomen ainoa kivi. Suomi rollasi keskellä olevan ykkösen kautta kaikkien reunakivien taakse johtokiveksi. Skottien siivupoisto onnistui ja näin skotit hallitsivat jälleen pesää kolmella kivellä yhtä Suomen kiveä vastaan. Suomen kuudes kivi poisti yhden vastustajan kiven jääden itse kuitenkin keskelle näkyviin. Se kivi lähtikin helposti skottien toimesta. Suomi yritti seuraavalla vaikeaa triplaa keskikivestä reunalle lujalla tykillä. Heitto osui kuitenkin liikaa päin ensimmäistä ja näin pesästä ei lähtenyt muita kiviä. Skotit poistivat sen ja näin Suomi joutui heittämään määrämittaisen kokonaan valkoiselle saadakseen yhden pisteen. Markku heitti hallitusti ja Teemu sekä Kalle harjasivat taitavasti keskelle pesää, näin yksi piste Suomelle ja pelitilanne 6-6. Skotit saivat siis hankittua viimeisen kiven edun itselleen pakottamalla Suomen yhden ottamiseen.

9. pää:
Suomi heitti alkuun kaksi keskisuojaa ja Skotlanti kaksi kiertoa niiden taakse joista jälkimmäinen jäi vain suojaksi. Suomi heitti kolmannella kiertoa joka jäi hieman ulos eikä jaksanut kuin etusiniselle asti. Skotlanti heitti sen kautta rollin keskelle etusiniselle. Suomen neljäs kivi oli erittäin onnistunut kierto suojien taakse ja Skotlanti päätyi avaamaan keskeltä 2 suojaa ja toisen etupesäkivensä. Suomi suojasi kahdella seuraavallaan pesäkiveään, ja Skotlanti avasi ne molemmat. Suomi yritti suojaa myös seitsemännellä kivellää mutta tällä kertaa kivi ei noussut aivan tarpeeksi ja Skotlanti pääsi poistamaan Suomen kiven sekä rollaamaan omansa etupunaiselle suojan taakse. Markku Uusipaavalniemi heitti kuitenkin viimeisellään omalla suojalla upean ratsutuplan ja näin skotit nollasivat pään, tilanne edelleen 6-6.

10. pää:
Suomi heitti ensimmäisellään hyvän suojan ja Skotlannin kierto jäi vajaaksi myös suojaamaan. Suomi heitti toisellaankin suojan, skottien toinen oli hyvä kierto etupunaiselle suojien taakse. Kolmannellaan Suomi lähti nojaamaan skottien kiveen mutta heitto oli hieman kova ja tökkäisi Skotlannin kiveä, pompahtaen itse näkyviin. Aiemmat suojat oli kuitenkin suunnattu niin että niitä poistamalla saattaisi Suomen suojakivi osua suoraan Skotlannin ykköskiveen. Skotlanti sai kuitenkin suojat purettua niin että heidän oma kivi jäi keskelle suojaksi, ja Suomelle jäi reunapesään yksi pistekivi. Suomi lähti kiertämään keskisuojaa mutta heitto jäi etusiniselle. Skotlanti avasi keskisuojan ja Suomen viides kivi oli jälleen suojaheitto, jonka skotit avasivat. Sama tapahtui kuudensilla sekä seitsemänsillä kivillä. Viimeisellään Suomi lähti kiertämään pesän keskelle oman etupesäkivensä taakse. Heitto ei noussut läheskään tarpeeksi ja Skotlannille jäi melko helppo määrämittainen yhteen pisteeseen. Tässä he onnistuivat, yksi piste Skotlannille ja voitto lukemin 6-7.