Ruotsi kukisti Suomen miehet

11.12.2005
-
Curling.fi Authors

Tämä uutinen on siirretty Suomen Curlingliiton vanhalta webbisivustolta. Uutisen mahdolliset liitetiedostot ja kuvat puuttuvat. Uutinen saattaa sisältää rikkinäisiä linkkejä vanhan sivuston osoitteisiin. Pahoittelemme.

Ruotsi-Suomi 8-6

Ruotsi hallitsi alkupeliä paremman heittopelinsä ansiosta ja pystyi hankkiutumaan tauolle 5-1 johtoon. Suomen peli parani toisella puoliskolla selvästi, mutta Ruotsi piti pintansa voittaen lopulta luvuin 8-6. Suomen pelissä leimaavaa oli epätasaiset onnistumiset ja Ruotsi hallitsi tapahtumia. Suomalaisten peli ei ollut mitenkään aivan huonoa, mutta tällä tasolla on pelattava hyvää peliä, jos aikoo voittaa. Joukossa oli paljon hyviäkin suorituksia ja tasaisuuden löytäminen tuo varmasti voittoja kisoissa. Seuraavaksi vastassa iltapelissä on Skotlanti, joka on voittanut molemmat pelinsä tähän mennessä.


1. pää:
Jään ollessa paikoitellen vielä hieman tahmea pesään eteen kertyi muutama suoja joita Ruotsi lähti kolmannella kivellään avaamaan. Pesän eteen lähelle jäi kuitenkin vielä kaksi suojaa joiden taakse Suomi lähti kiertämään. Kivi jäi hieman auki ja Ruotsi pääsi poistollaan rollaamaan puoliksi piiloon. Suomi yritti poistaa tätä mutta osui suojaan avaten sen. Ruotsi kiersi pesään toisen kiven etupunaiselle, jonka jälkeen Suomen tupla ei aivan onnistunut, jättäen Suomen kiven kuitenkin etupesään. Ruotsi poisti Suomen kiven rollaten kulmasuojan taakse ja näin Suomi lähti yrittämään poistoa keskikivestä ja rollia suojan taakse. Oma kivi ei kuitenkaan jäänyt pesään mutta Ruotsin yritys kiertää määrämittainen keskisuojan taakse jäi kokonaan näkyviin. Suomen poisto rollasi kuitenkin näkyviin ja näin Ruotsille avoimella poistolla kaksi pistettä.

2. pää:
Suomi sai alkupäässä Ruotsin keskisuojan taakse kiven, jonka Ruotsi kuitenkin onnistui ratsastamaan suojallaan pois. Tilanteessa jossa molemmilla joukkueilla oli yksi takapesäkivi juuri ja juuri pesässä, Ruotsi yritti kiertoa kulmasuojien taakse. Heitto onnistui hienosti mutta Suomen hakkivoimainen poisto onnistui vielä paremmin ja näin Suomella tässä kohtaa kaksi pistekiveä. Ruotsi heitti kuitenkin tuplan hieman onnekkaastikin ja näin Suomen oli pakko heittää määrämittaista kahta Ruotsin pesäkiveä vastaan. Heitto painui hieman pitkäksi ja Ruotsille yhden varastus. Tilanne 0-3.

3. pää:
Ruotsi avasi pelaamalla kiven pesään keskelle ja Suomi alkoi rakentamaan reunasuojapeliä. Ruotsi suojasi oman keskellä olevan ykkösen ja Suomi kierti oman kulmasuojan taakse, jota Ruotsi alkoi purkamaan. Näin Suomi pakotettiin pelaamaan keskisuojan taakse, jotta tilanne ja mahdollisuus useampaan pisteeseen edelleen säilyisi. Ruotsi onnistui kuitenkin purkamaan kaikki pesäkivet, kaksi Suomen ja yhden oman, ja näin tilanne purkautui. Eteen jäänyt Ruotsin kivi kuitenkin mahdollisti Suomelle kierron, mutta kierto ei onnistunut. Ruotsi yritti samaa ja onnistui hyvin saaden paineen Suomen niskaan pesän keskellä olevalla kivellään. Suomen kierto perässä epäonnistui jälleen osuen suojaan jä jääden pesän eteen. Ruotsi suojasi lisää ja Suomen vaikean tökkäysheiton epäonnistuessa oli Ruotsilla pullat hyvin uunissa. Viimeisellään Ruotsi levitti kaksi kiveä lisää pesään, ja näin Suomen viimeinen heitto oli neljää Ruotsin pistekiveä vastaan. Määrämittainen onnistui paremmaksi kuin kolme Ruotsin kivestä, ja näin Ruotsille yhden varastus ja 0-4 johto.

4. pää:
Ruotsi sai alkupäässä pari kiveä etupesään, ja Suomi kiersi näiden taakse juuri ja juuri takapesään. Suomen muut kierrot kulmasuojan taakse jäivät hieman näkyviin ja Ruotsi sai ne pois, kuitenkin niin että Ruotsin kuudes kivi jäi kulmasuojan taakse takapesään ja Suomi heitti siihen hyvän nojan. Ruotsilla oli kuitenkin kaksi kiveä etupesässä ja seitsemännellään he onnistuivatkin suojaamaan ne hyvin. Markun ensimmäinen purki suojan edestä, mutta Ruotsilla edelleen kakkosskivi ja kolmoskivi, Suomella ykkös- ja neloskivi. Suomen ykkönen on teen takana ja sen edessä kaksi Ruotsin kiveä. Ruotsi suojasi kakkosen uudestaan ja Markku joutui yrittämään määrämittaista aivan keskipisteeseen saadakseen yhden lisäpisteen. Heitto onnistui melkein jääden 5 senttiä vaaditusta, mutta pää tuotti kuitenkin vain yhden pisteen Suomelle. Tilanne 4-1 Ruotsille.

5. pää:
Kolme ensimmäistä kiveä jäivät pesän eteen suojaksi ja toisellaan Ruotsi kiersi määrämittaisen etupunaiselle näiden taakse. Suomi yritti kiertää perässä mutta kivi taipui liikaa osuen suojaan. Johtoasemassaan Ruotsi lähti avaamaan ylimääräisiä suojia pois, kuitenkin niin että pesän eteen jäi vielä pari kulmasuojaa. Neljännellään Suomi tökkäsi Ruotsin pesäkiveä hieman taaemmas jättäen omansa sen eteen, mutta Ruotsi onnistui kuitenkin poistamaan Suomen kiven ja oman takapesäkivensä, jättäen omansa etusiniselle. Suomi pelasi viidennellään kulmasuojien taakse ulkokautta etupunaiselle ja Ruotsi lähti pelaamaan ratsua omalla etupesäkivellään. Ruotsin heitto onnistui täydellisesti ja kun Suomen yritys kiertää nojaksi Ruotsin kiveen jäi lyhyeksi pesästä, pääsi Ruotsi kiertämään toisen kiven takapesään. Suomi pelasi oman kivensä keskelle lähelle ja Ruotsi yritti avata sitä, onnistuenkin siinä siten että myös heidän takapesäkivensä lähti pesästä. Suomen viimeiselle jäi yritys kiertää suojaläjän ja Ruotsin pesäkiven taakse ykköseksi, ja tässä onnistuttiin täydellisesti. Ruotsin oli pakko kiertää viimeisellään määrämittaista keskellä ja tässä he onnistuivat, tilanne 5-1 Ruotsille.

6.pää:
Ruotsin keskisuojan taakse kiertyi monta kiveä Ruotsin pitäessä ykköstä ja Suomen kakkosta.
Villen ensimmäisellä tökättiin kulmasuoja etupesään nojalle omaan kakkoseen. Ruotsi lähti suojaamaan etukiviä ja tökkäsi Suomen kakkosen kiinni omaan ykköseen. Keskisuojan takana oli 5 kiveä jonossa hieman suojan sivulla. Wille heitti hyvän poiston jonon etummaiseen ja pesästä lähti kaksi Ruotsin kiveä jättäen sinne neljä omaa levälleen pesän eri puolille. Ruotsi joutui purkamaan keskisuojalla yrittäen ratsastaa samalla pesäkiviä pois. he onnistuivatkin saamaan kaksi Suomen kiveä ratsulla pois, mutta keskelle jäi heittokivi keskisuojaksi, jota Suomi lähti kiertämään. Kierto jäi kokonaan näkyviin ja Ruotsin viimeinen kiviyritys oli tuplapoisto, joka epäonnistui. Markku heitti viimeisellään määrämittaisen kohti Ruotsin reunapesässä olevaa kiveä. Heitto onnistui ja näin Suomi sai 3 pistettä työntämällä Ruotsin reunakiven huonommaksi kuin Suomen reunakivi. Tilanne pään jälkeen 5-4 Ruotsille.

7. pää:
Suomi laittoi keskisuojan, jonka taakse molemmat alkoivat heittämään kiertoja. Tilanne purkautui peräkkäisillä poistoilla. Ruotsin kakkosen epäonnistuttua hieman Suomi siirtyi hallitsemaan päätä, kunnes Thomas Nordin onnistui siirtämään pelin suojan takaa reunalle. Sieltä sitten joukkueet vuoronperään poistivat toistensa kiviä, kunnes Ruotsin kierto keskisuojan taakse onnistui erinomaisesti. Suomi tuli perässä samaa polkua, kivi jäi nojaksi ykkösen etupuolelle etupunaiselle. Ruotsi heitti viimeisellä toisen pisteen määrämittaisella aivan keskelle. Peli 7-4 Ruotsille

8. pää:
Ruotsi heitti kaksi ensimmäistä kiveään etupesään peräkkäin, Suomi avasi kulmasuojalla ja tökkösi toisella Ruotsin kiviä hieman hajalleen. Suomi jatkoi Ruotsin kivien tökkimistä ja Ruotsi Suomen kivien poistamista kunnes molemmat Ruotsin kivet oli siirretty takapesän puolelle ja Suomi pääsi yrittämään nojaa niihin. Noja onnistuikin hienosti ja Ruotsin poistoheitto ei ollut mahdollinen ja he heittivät poiston vain niin että heittokivi jäi Suomen kiven eteen. Suomi yritti tökätä Ruotsin kiveä huonommaksi kuin Suomen ykköskivi mutta heitto ei täysin onnistunut Suomen kivien jäädessa melko helposti poistettaviksi. Heitto ei kuitenkaan aivan onnistunut, toinen Suomen kivistä jäi vielä pesään, tosin huonommaksi kun Ruotsin kaikki kolme pesäkiveä. Suomi heitti yhden Ruotsin kiven pois niin että heittokivi jäi kakkoseksi, aivan nojalle Ruotsin kolmoskiveen. Ruotsi nojasi tämän jälkeen loistavasti Suomen kiveen mutta Markku heitti viimeisellään kovalla heitolla todella upean tuplan ja Suomelle kaksi pistettä ja tilanne 7-6.

9. pää:
Ensimmäisten heittäjien jälkeen edessä kolme kiveä ja yksi Ruotsin kivi takapesässä. Kalle Kiiskisen kierto etupesään onnistui hyvin ja Ruotsi joutui purkamaan tilannetta pesän edestä. Suomi heitti lisää kiviä pesän eteen, jotta pystyttäisiin hyökkäämään. Ruotsi onnistui kuitenkin poistamaan sekä Suomen suojan että pesäkiven ja näin Suomi päätyi yrittämään nojaa Ruotsin tasapesäkiven eteen. Ruotsi onnistui kuitenkin poistamaan nojan niin että pesään jäi vain Ruotsin kivi aivan tee-viivalle. Suomi jatkoi nojan yrittämistä ja onnistuikin siinä täydellisesti. Ruotsi yritti poistaa Suomen nojakiveä aivan ohuella osumalla mutta heitto lipesi juuri ja juuri Suomen kiven ohi poistaen vain Ruotsin kiven. Suomi suojasi oman kivensä ja Ruotsi avasi sen. Suomi heitti uutta suojaa mutta tällä kertaa kivi nousi hieman liikaa jättäen Suomen pistekiven lähes kokonaan näkyviin. Ruotsi onnistui poistollaan nollaamaan pään ja tilanne säilyi 7-6 Ruotsin johtaessa.

10. pää:
Suomi aloitti kahdella suojalla joita Ruotsi yritti hieman siirrellä sivuun mutta kivet jäivät kuitenkin melko hyvin keskelle. Kolmannella Suomi yritti kiertää keskelle pesää mutta heitto oli hieman kova ja päätyi takavalkoiselle. Suomi suojasi myös toisen kiven pesän eteen joka valitettavasti nousi hieman liikaa avaten tuplan paikan Ruotsille jonka he myös käyttivät hyväkseen. Kolmella seuraavalla kivellä Suomi tyytyi heittämään keskisuojia jotka kaikki ruotsalaiset onnistuivat avaamaan.Viimeisellään Suomi yritti toista kiveä aivan etupesään, tämä meni kuitenkin hieman pitkäksi ja näin Ruotsin kapteeni Peja Lindholm pystyi viimeisellään heittämään Ruotsille pisteen ja voiton numeroin 8-6.