Curlingliiton lisenssit, jäsenyys ja vakuutukset

Suomen Curlingliiton järjestämiin kilpailuihin voivat osallistua kaikki Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvat pelaajat, jotka ovat seuraan kuulumisen lisäksi ostaneet kyseisen kauden kilpailijalisenssin SuomiSport.fi -palvelusta.

SuomiSportissa on tarjolla myös pelkkä vakuutuslisenssi pelaajille, jotka eivät kilpaile SM-kilpailuissa, mutta jotka haluavat hankkia itselleen vakuutusturvan paikallissarjoissa pelaamiseen ja harjoitteluun.

Seurojen jäsenyys ja jäsenmaksu

Suomen Curlingliitolla ei ole henkilöjäseniä, vaan sen jäseniä ovat seurat. Curlingliiton jäsenseuraan kuuluminen on edellytys  Curlingliiton järjestämiin kilpailuihin osallistumiselle. 

Curlingliiton seuroilta veloittaman jäsenmaksun suuruus vuonna 2023 on 20 € per seuran jäsen, jonka seurat laskuttavat tyypillisesti pelaajilta seuran oman jäsenmaksun yhteydessä. Seuraan liittyminen tapahtuu olemalla yhteydessä suoraan seuraan. Seurojen yhteystiedot... 

Vakuutuksen sisältävät kilpailijalisenssit 

Curlingliiton järjestämiin kilpailuihin osallistumisen edellytyksenä on seurajäsenyyden lisäksi vakuutuksen sisältävän kilpailijalisenssin hankkiminen. Pelaajat ostavat kilpailjalisenssit ja vakuutukset henkilökohtaisesti SuomiSport-palvelusta.

Vakuutuksen sisältävien kilpailijalisenssien hinnat kaudella 2023-2024:

  • Aikuisten kilpailijalisenssi: 64 €
  • Junioreiden ja opiskelijoiden kilpailijalisenssi: 32 € 

Ohjeet kilpailijalisenssien ostamiseen löytyvät Curlingwikistä

Vakuutuslisenssi harrastepelaajille

Vakuutuslisenssi on suunniteltu turvaamaan sellaisten pelaajien harjoittelua ja pelaamista, jotka eivät  osallistu Curlingliiton järjestämiin kilpailuihin, mutta harjoittelevat ja pelaavat omassa seurassaan tai kiertävät muita Suomen turnauksia. Pelkkä vakuutuslisenssi ei anna pelioikeutta Curlingliiton järjestämiin kilpailuihin.

Vakuutuslisenssin hinta kaudella 2023-2034: 22 €

Aiemmin hankintun vakuutuslisenssin korottaminen kilpailijalisenssiksi kesken kauden

Mikäli pelaaja on ensin ostanut pelkän harrastepelaajille tarkoitetun vakuutuslisenssin, mutta tarvitseekin myöhemmin kauden aikana kilpailijalisenssin Curlingliiton järjestämiin kilpailuihin osallistumiseksi, voi pelaaja ostaa ns. korotuslisenssin. Näin pelaajan ei tarvitse maksaa vakuutusmaksua kahteen kertaan. 

  • Korotuslisenssi vakuutuslisenssistä kilpailijalisenssiksi (aikuiset): 47 €
  • Korotuslisenssi vakuutuslisenssistä kilpailijalisenssiksi (juniorit & opiskelijat): 15 €

Nämä kaksi korotuslisenssituotetta on tarkoitettu VAIN sellaisille pelaajille, jotka ovat ostaneet aiemmin samalla kaudella pelkän harrastepelaajien vakuutuslisenssin. 

Kauden 2023-2024 lisenssien ja vakuutusten voimassaolo

Kauden 2023-2024 lisenssi- ja vakuutuskausi alkaa 1.9.2023 ja päättyy 31.7.2024. Kauden 2024-2025 lisenssikausi päästään aloittamaan jo 1.8.2024 alkaen, jolloin kyseisen kauden lisenssi palvelee paremmin jo elokuun puolella harjoittelunsa aloittavia pelaajia. 

Vakuutus on voimassa heti ostopäivästä alkaen. Myös siinä tapauksessa, jos tuotteen ostaa syyskuun 2023 aikana, vakuutus on takautuvasti voimassa 1.9.2023 alkaen. Jos lisenssin ostaa 1.10.2023 jälkeen, vakuutus on voimassa ostopäivästä alkaen.

Pelioikeus Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa näkyy Curlingliiton järjestelmissä lisenssin ostoa seuraavana päivänä. Lisenssi on siis ostettava viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä.

Lisätietoja

SuomiSport.fi -palvelu

Ohjeet lisenssien ostamiseen Curlingwikissä

Sporttiturva-vakuutuksen asiakirjat CurlingWikissä

Jos lisenssejä ostaessa ilmenee kysyttävää tai vastaan tulee ongelmia, voitte olla yhteydessä Curlingliiton toiminnanjohtajaan Katja Kiiskiseen:

Sähköposti: katja [d o t] kiiskinen [a t] curling [d o t] fi (katja[dot]kiiskinen[at]curling[dot]fi)
Puhelinnumero: 040 5898 194