Mixedit ja Sennut

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Hemppa Heinonen

Mixed Doublesin ensimmäinen vaihe pelattiin 2-4.12 Hyvnkäällä.Tämän uuden Olympialajin mestaruuden tavoittelijoiksi oli ilmoittautunut kuusi paria. Lopulta viidellä parilla pelattiin.

Hyvinkään paikallinen sanomalehti Aamuposti kirjoitti näyttävän ennakkojutun, jossa veikattiin ennakkosuosikeiksi kahta paria, joissa molemmissa toinen osapuoli oli kotikaupungin poikia.Toinen oli hallitseva Suomen mestaripari Oona Kauste/Tomi Rantamäki ja toinen Estzer Juhasz/M 15.

      Muut mukaan uskaltautuneet olivat Miia Turto/Jari Turto (tytär/isä), juniori-ikäiset Lotta Immonen/Iikko Säntti ja todellinen yllätyspari,Torinon hopeamitalisti Teemu Salo ja huipulle paluuta tekevä Ellen Vogt Stadin suunnasta.
     Mixed Doublesista on sanottu monenmoista. Viihdyttävä, paineensietokyky suuressa roolissa, tilanteet vaihtelevat nopeasti, yllätyksellinen ja jopa, että tuurillakin on normaalia enemmän merkitystä.  

     Heti ensimmäisessä matsissa tapahtui yllätys. Kansainvälisiäkin mixedejä tällä kaudella pelannut ja viime MM-kisoissa hienosti seitsemänneksi sijoittunut Kauste/Rantamäki hävisi 2-7 ”aloittelevalle” parille Vogt/Salo. Perjantai-iltapäivän toisessa kohtaamisessa Lotta ja Iikko hävisivät ”odotetusti” Estzerille ja Markulle. Ellenin ja Teemun hyvä ote kesti lähes loppuun asti. Viimeisessä pelissä tuli ainoa
tappio numeroin 4-6 parille Turto/Turto. Samaan aikaan pelattu hyvinkääläispoikien vääntö oli loppuun asti jännittävä. Viimeiseen päähän lähdettiin lukemista 5-5. Markulla oli hammeri, mutta tuplaratsuyritys epäonnistui ja lopputulos 6-5  Tomin hyväksi.
    Porua aiheuttivat Hyvinkään hallin jääolosuhteet. Moitteita tuli sekä Markulta että Tomilta - eivätkä he olleet ainoita.
    ”Olosuhteet eivät olleet olympialajin karsintojen tasoa”.
    "Tässä jää enemmän sijaa sattumalle”.
    Siinä muutama kommentti.
    Toinen osaturnaus pelataan Harjavallassa helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Sarjataulukosta jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä ja veikkailla, miten tulee käymään. Jos pari Oona/Tomi voittaa Suomen mestaruuden, he myös lähtevät MM-kisoihin. Jos mestaruus mene jollekulle toiselle parille, on sillä edessä vielä erillinen karsinta Oonaa ja Tomia vastaan. Tämä taas johtuu siitä, että hallitsevilla mestareilla on ylivoimaisesti eniten kansainvälisiä CCT -kisoja pelattuna ja niistä saatuja ranking-pisteitä. Näin on hallitus päättänyt.

SENNUT

Sennujen 60+ mestaruusjahtiin oli ilmoittautunut peräti kahdeksan joukkuetta. Tämä SM-kisamuoto oli meillä lajissaan ensimmäinen. Kahdesta neljän joukkueen alkulohkosta kaksi parasta eteni semifinaaleihin. A-lohkon ykkönen oli Seppo Nissinen Lahdesta , kakkonen Paavo Ruottu Hyvinkäältä. B -lohkosta mitalipeleihin Timo ”Pastori” Kauste ja Oiva ”Koe” Manninen.
      Koko turnauksen ajan vakuuttavia otteita esittänyt Kauste löi Ruotun ”telttajengin” 6-3.Manninen puolestaan meni finaaliin nuijimalla Nissisen 10-3.Vaiherikas pronssipeli päättyi lahtelaisten voittoon erikoisin loppunumeroin 12-11. Finaalissa Akun isä Timo Kauste löi Oiva Mannisen 6-3.
Kovin Kauste -sukuisessa mestarijoukkueessa pelasivat myös Kirsti Kauste, Tuula Merentie ja Yrjö Franssila.
     Tämän ikäluokan SM-kilpailu saanee jatkoa ensi vuonna. Seuraava vaihe voisi olla Pohjoismaiset mestaruuskilpailut?

Kuvat Aamuposti, Hyvinkää

Kommentit