Sarjat ja kilpailut

Eye on the hog Curlingin kilpatoiminta koostuu Suomessa liiton järjestämistä SM-kilpailuista sekä paikallisista sarjoista ja turnauksista. SM-kilpailujen menestyksen perusteella valitut maamme edustusjoukkueet kiertävät lisäksi kansainvälisissä arvokisoissa. Suomen paras saavutus on olympiahopea vuoden 2006 Torinon olympialaissa.

Arvokisojen lisäksi monet joukkueet käyvät pelimatkoilla ulkomailla. Suomalaisten kestosuosikkeihin lukeutuu mm. syksyisin järjestettävä Tallinn Cup.

SM-kilpailut

Miesten ja naisten SM-kilpailut pelataan sarjamuotoisena. Miesten puolella on kolme sarjatasoa, naisissa liiton alaisuudessa pelataan vain mestaruussarjaa. Juniorien, seniorien ja sekajoukkueiden Suomen mestaruudet ratkotaan vuosittain turnausmuotoisesti. SM-kilpailujen tulospalvelu toimii parhaimmillaan jopa reaaliaikaisena.

Paikallissarjat ja turnaukset

Seurat ja halliyhtiöt organisoivat liiton virallisen kilpailutoiminnan ohella omia paikallissarjojaan. Paikallissarjoista löytyy jokaiselle sopivia sarjatasoja - curling on mitä mainioin harrastus ja se sopii kaikenikäisille. Lisätietoja paikallissarjoista kannattaa kysellä lähimmästä seurasta. Suomen Curlingliitto tarjoaa paikallissarjojen käyttöön tulospalveluaan, joten myös näiden pelien tuloksia voi seurata tältä webbisivustolta.

Hyvinkäällä kauden lopuksi keväisin järjestettävä Finnish Bonspiel on yksi kauden perinteisimmistä turnauksista. Bonspielissä nousee erityisesti esiin curlingin sosiaalinen puoli ja rennon yhdessäolon hyvä fiilis. Bonspielin lisäksi asemansa suomalaisessa kilpailukalenterissa ovat vakiinnuttaneet kauden avaava Loimaa Country Curling ja Leppävirran kesäturnaus. Myös Kangasniemellä pelataan syksyisin any-four-curlers -tyyppinen turnaus.

Suomen mestaruudet ratkottiin aiemmin cup-muotoisesti SM-cupissa. Vaikka virallisista mestaruuksista on pelattu jo vuosia sarjamuotoisesti, elää SM-cup yhä vahvasti suomalaisessa curlingissa. Keväisin järjestettävä SM-cup on viime vuosina järjestetty aina uudella curlingpaikkakunnalla, vuonna 2007 Kiteellä ja vuonna 2006 Rovaniemellä.